INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEȚIA - BELGIA 5-2

Blegia! Câți ani au trecut de când belgienii nu mai luaseră 5 goluri într-un meci: "Am uitat să jucăm. Am fost niște catastrofe. E grav"

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 09:36

Un scenariu greu de acceptat pentru Belgia. Câștigase în tur, 2-1, avea 3 victorii în primele 3 partide și 3 puncte în fața Elveției. Un egal îi era suficient pentru locul 1 și Final Four, nici măcar o înfrângere cu minimum două goluri marcate nu ar fi fost o dramă.

Iar startul meciului de la Lucerna a fost ideal, cu 2-0 pentru semifinaliștii ultimului Mondial în minutul 17. În acel moment, ca să încheie primii, adversarii aveau nevoie de patru goluri. Și au dat 5!

E prima oară după nouă ani când "dracii roșii" primesc cinci goluri. De la 0-5 cu Spania, pe 5 septembrie 2009. Însă atunci Eden Hazard și coechipierii săi jucau împotriva campioanei Europei, care avea să cucerească lumea un an mai târziu.

"Nu am nicio explicație. E o dezamăgire să pierdem Final Four la golaveraj", a declarat selecționerul Roberto Martínez. "Am uitat să ne jucăm, să ne apărăm. Le-am oferit șanse de a reveni. E cu atât mai dureros cu cât am început foarte bine. Aroganță? Nu. Pur și simplu, am fost surprinși de contraatacuri".

Thomas Meunier, unul dintre fundașii total depășiți la acest usturător eșec, e mai dur decât antrenorul: "E grav ce s-a întâmplat. Am fost niște catastrofe"

"Ne-am prăbușit. Dintr-o dată, totul a căzut. Marcaj, acoperire, conversie defensivă și ofensivă, nimic nu a mai mers. La al treilea gol, eram șapte contra trei și tot ne-au depășit"
Thomas Meunier, fundaș Belgia

"Această decepție ne va face să fim mai concentrați în următoarele meciuri. Trebuie să rămânem puternici, să înțelegem ce a mers rău"
Roberto Martínez, selecționer Belgia

"Un meci de referință? Am câștigat deja meciuri importante. Reacția noastră mentală a fost extraordinară. Băieții n-au abandonat nicio clipă"
Vladimir Petkovici, selecționer Elveția

Seferovici, primul hat-trick la națională

A 59-a selecție a fost cu noroc pentru Haris Seferovici. Elvețianul de origine bosniacă, 26 de ani, a reușit primul său hat-trick la națională, ajungând la 17 goluri pentru roș-albi.

Și este primul jucător, de la Belanov, în 1986, care-i marchează o "triplă" Belgiei (4-3 cu URSS, în "optimile" CM).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează