SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

FOTO Șoarecele de birou cu aur în MMA » Povestea campioanei mondiale Raluca Dinescu

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2018 10:52

Campioană Mondială în MMA la 32 de ani, Raluca Dinescu vorbește despre secretele care i-au adus aurul. Sportiva are și o viață secretă, la birou, unde lucra pentru a-și întreține pasiunea. 

- Cum te-ai apucat de sport?
- Nu am avut un motiv exact. De când mă știu mi-am dorit să am părul blond, tatuaje și să fac box! Poate datorită unui film pe care l-am urmărit când eram mică. Mama considera boxul prea dur pentru mine, să nu mai vorbim de vopsit și tatuaje. Lucrurile s-au schimbat în timp (râde)

- Când ai intrat pentru prima dată într-o sală de sport?
- Săptămâna trecută se fac 18 ani de la primul pas într-o sală de arte marțiale. Am început cu niște cursuri de Karate în sala de sport de lângă casă, unde mă înscrisesem cu o vecină. Roxana, sora mea geamănă, s-a alăturat în scurt timp și am început să participăm împreună la competiții.

- Ați luptat vreodată una contra celeilalte?
- Nu, niciodată, și nici nu avem de gând. Suntem o echipă. Am plecat la facultate la Cluj, unde sub supravegherea mamei, ne-am apucat box. La început nu i-am zis nimic, dar când ziarele locale au început să scrie despre performanțele noastre, nu prea deosebite atunci, ce-i drept, am hotărât că trebuie să știe.

- Cine vă era antrenor?
- Antrenorul nostru de suflet e Iosif Hercz, de la Voința Cluj, căruia îi datorăm foarte mult rezultatele. Am învățat că fără seriozitate și constanță în antrenament nu se poate performa. Spunea: "Micuța, ține minte că ringul nu minte, acolo se vede tot". 

- Și după?
- Anii de facultate au trecut și ne-am reîntors în Capitală, unde am continuat cu antrenamentele le Steaua, după care am fost nevoite să renunțăm. Orele nu erau convenabile. Dar nu am renunțat la sport, am vrut să facem bătaie în continuare. 

MEDALII LA EUROPENE, ARGINT ÎN VEGAS

- Și ce ați făcut?
- L-am cunoscut pe George Stanciu, de la Agon, acum 5 ani. Nu plănuiam să revin în competiții, renunțasem la acest aspect, dar George a venit cu propunerea să luptăm pe regulament de MMA. Sora mea a fost prima care a făcut asta. Are 4 meciuri PRO! Cu timpul, tot George a venit cu propunerea să particip la selecțiile pe plan național pentru lotul României pentru competiții sub egita IMMAF.

- Cum ai reacționat?
- Mi-a plăcut ideea de a lupta din nou și începusem să-mi doresc foarte tare asta. A fost greu pentru că m-am autofinanțat! Chiar și așa, 2 medalii de argint la Europenele de MMA amator, una de bronz la Mondialul din Vegas - 2016. În prezent, cu ajutorul Federației Kempo MMA am participat la Mondiale fără să-mi dezechilibrez bugetul financiar

PART-TIME LA BIROU

- Cum ai reușit să ajungi campioană Mondială?
- Muncă! Mi-am negljat mult familia și prietenii. Timp de 2 luni a trebuit să fac sacrificii - am dat jos 7 kg! Am început de la o categorie mai joasă. Între cele 2 antrenamente zilnice, veneam la birou. Mă trezeam înainte ca soarele să răsară și atunci începeam alergarea. Nu-mi păsa ce vorbea lumea, că sunt palidă, că pierdusem în greutate, că sunt foarte palidă. Mă gândeam doar la victorie!

56de participante au luat parte la campionatul mondial

- Și a venit? 
- După 4 ani de la prima participare a României la IMMAF, am adus prima medalie de aur la un Mondial.

- Și viitorul ce-ți rezervă?
- Să apăr titlul. Cel mai probabil voi trece pe partea de antrenorat, însă doar după ce mă las. Nu cred că poți avea rezultate foarte bune ca antrenor-sportiv.

"Știam că majoritatea adversarelor mele sunt doar sportive - adică se dedică în totalitate sportului - nu un șoricel de birou ca mine, mă simțeam puternică"
Raluca Dinescu, luptătoare MMA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează