SPORTURI  »  HANDBAL  »  GRUPA PRINCIPALĂ

ROMÂNIA LA EURO // VIDEO + FOTO România se poate califica și cu o singură victorie! Ce trebuie să se întâmple pentru asta

FOTO: Marius Ionescu +5   FOTO
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2018 23:27

Norvegia a predat o adevărată lecție de handbal Ungariei, scor 38-25, și a ușurat misiunea naționalei pregătite de Ambros Martin. România se poate califica în semifinale cu o victorie împotriva Ungariei, dacă Germania nu se impune în ambele partide rămase de disputat, cu Olanda și Ungaria.

  • Cele 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală duminică, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1.

Spania - Germania 23-29

Spania e prima echipă din grupa a doua principală care nu mai are şanse la semifinale. Ibericele au pierdut aseară, la Nancy, 23-29, în faţa Germaniei. Nemţoaicele, în schimb, pot visa la careul de aşi, printr-un joc al rezulatelor.

Carmen Martin, fosta jucătoare a CSM Bucureşti, a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Ea a marcat de 7 ori, dar a văzut direct cartonaşul roşu în minutul 56 pentru un fault pe extremă, la Angie Geschke.

Almudena Rodrigues, handbalista de la Bistriţa, a fost a doua marcatoare a Spaniei, cu 5 reuşite, iar Alicia Fernandez, centrul de la SCM Rm. Vâlcea, a marcat şi ea de patru ori.

mk2 1132 +6 FOTO

Clasament GRUPA PRINCIPALĂ II

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 2 60-47 4
2. Olanda  2 56-52 4
3. Germania 3 86-84 4
4. Norvegia 3 93-89 2
5. Ungaria 3 82-92 2
6. Spania 3 76-89 0

Programul României din grupa principală

  • România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
2264101893823582
Kiss Péter  •  08 Decembrie 2018, 14:56

Norvegia este cea mai buna echipa a lumii si fara Nora Mörk ! Finala: Franta-Norvegia sau Rusia-Germania !!

mioriticul
mioriticul  •  08 Decembrie 2018, 11:27
Postat de dinamo_fan pe 08 Decembrie 2018, 07:20

o calificare fara nici o victorie se poate ? nu aveti scenariul asta ? ca pana la urma la asta va rezumati si la fotbal si la tennis si la handbal...cum sa castigam si cum sa ne calificam fara sa batem pe nimeni. idealul gsp.

Ai dreptate. Ajunge sa batem noi apa in piua si sa fim batuti in cap. In alta ordine de idei: ce mai zice Jiji?

comabi
comabi  •  08 Decembrie 2018, 10:52
Postat de alb_rosu_in_vn pe 08 Decembrie 2018, 01:56

Dupa meciul Norvegiei cu Ungaria, ramane cum am zis acum doua zile (cum ca Norvegia ramane in carti chiar daca pierduse in grupa doua meciuri, iar noi le-am batut la 8 goluri). Norvegia va bate tot in grupa asta (nu banuiam o diferenta atat de mare cu Ungaria) si va face 6 puncte. Nu stiu criteriul doi de departajare (comentatorul de la TVR a zis ca ar fi meciul direct). Noi avem nevoie de o victorie ca sa facem 6 puncte (stam destul de bine si la golaveraj). Norvegia va tine cu noi in meciul nostru cu Olanda. Altfel, Olanda se va duce la 8 puncte. A intrat in carti si Germania, dovada ca grupa noastra preliminara a fost mai puternica. Daca totul merge normal, Romania si Norvegia se vor califica in semifinale si s-ar putea sa dam iarasi peste ele in finala. Semifinala va fi infernala daca jucam contra Frantei si pe terenul lor! Oricum, astea sunt doar calcule. Ramane sa vedem ce va fi.

Mai degraba merg in semifinale Ro si Germania. Norvegia are sansa a 4-a in acest moment. Cu victorie contra batavelor, Ro este calificata chiar daca pierd ultimele 2 meciuri. Norvegia chiar si daca va castiga ultimele 2 meciuri, sta la mana Germaniei, care a castigat in meviul direct si are nevoie de o singura victorie in meciurile cu Olanda si Ungaria. In schimb, daca Olanda ne bate, ramane favorita la calificare alturi de Ro, careia ii trebuie apoi victorii im ultimele meciuri, pentru a nu mai sta la mana Germaniei. Practic, meciul de maine este fff important pt Romania. Castiga - este calificata, cu avantaj direct fata de celelalte posibile semifinaliste (Olanda, Ger si Norvegia). Pierde - musai sa castige ultimele 2 meciuri (altfel posibil sa mearga mai departe Olanda si Germania). Dar NU Norvegia.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează