SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

ROMÂNIA - OLANDA // România, vedetă în Franța: "Toată lumea vrea poze cu noi. Organizatorii, voluntarii" + Stăm în hotel cu o rivală din grupă

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 07 decembrie 2018 18:11

România s-a calificat cu 4 puncte în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Franța. Cristina Laslo îşi doreşte să vină mai repede întâlnirea cu "lalelele": "Îmi place Olanda, au mentalitate de învingătoare", spune centrul român.

  • Cele două 12 echipe calificate au fost împărțite în două grupe de 6 echipe. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale;
  • România debutează în grupa principală duminică, de la 19:00, împotriva Olandei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1

România şi Olanda sunt singurele formaţii care nu au cunoscut înfrângerea la Euro 2018. Se vor întâlni în meci direct pe 9 decembrie, la Nancy. Cristina Laslo a făcut un preview asupra disputei, una care ne-ar putea aduce mai aproape de semifinale.

- Cristina, un parcurs de vis până acum. Puteţi continua pe aceeaşi linie?
- Eu chiar înainte de Euro 2018 am simţit puterea echipei noastre. S-a văzut asta apoi în rezultate, în jocul de aici, din Franţa. De vis poate să fie însă doar la final. Noi nu prea suntem obişnuiţi, dar mi-am dat seama acum că, după ce am bătut Norvegia, mai ales, toată lumea vrea poze cu noi. Organizatorii, voluntarii.

- Două puncte cu Olanda ar însemna că am obţine în proporţie de 90% calificarea în semifinale.
- Eu nu fac calcule, vreau să mă gândesc doar la noi, să depindem doar de noi, nu de alte echipe. Vreau să facem un meci frumos, un meci între cele mai bune echipe din grupele lor.

- Ai văzut Olanda, cum ţi se pare?
- Au jucătoare bune, joacă în Champions League la echipele de club. Îmi place mentalitatea lor de învingătoare, nu cedează. Va fi, cu siguranţă, un meci de luptă, un meci strategic.

- Aţi arătat multă unitate, ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului.
- Fiecare îşi ştie rolul, îl acceptăm şi îl înțelegem. Fiecare e focusat pe ce are de făcut. Să fie pregătit mental şi fizic pentru următorul meci.

- Cum v-au picat cele trei zile fără meciuri?
- Mie mi se pare pauza un pic cam lungă, e puţin plictisitor, dar şi în asta constă puterea, de a şti să te adaptezi la program, să ajungi la ora meciului să fii sută la sută pregătit.

- Ai tras cu ochiul şi la grupa Muntenegrului?
- Normal, doar acolo am 11 colege de la Buducnost. M-au sunat fetele, m-au felicitat. Sper să ne întâlnim cu ele în semifinale, dacă va fi să fie, deşi pentru ele e foarte greu. Au avut o grupă dificilă, cu Rusia şi Franţa, şi au plecat cu zero puncte.  

Stau în hotel cu Norvegia

Echipa României s-a mutat de joi la Nancy, călătorind de la Brest cu un zbor charter. Dacă în Brest Neagu şi compania stăteau în centrul oraşului, alături de naţionala Cehiei, la Nancy româncele au fost cazate undeva la marginea oraşului, într-o zonă foarte liniştită, în acelaşi stabiliment unde e cazată şi Norvegia. Celelalte patru echipe de la Nancy stau şi ele două câte două, Olanda cu Ungaria şi Spania cu Germania.

Clasament GRUPA PRINCIPALĂ II

Echipă Meciuri Golaveraj Puncte
1. România 2 60-47 4
2. Olanda  2 56-52 4
3. Ungaria 2 57-54 2
4. Germania 2 57-61 2
5. Spania 2 53-60 0
6. Norvegia 2 55-64 0

Programul României din grupa principală

  • România - Olanda, 9 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Spania, 11 decembrie, ora 19:00 (Nancy)
  • România - Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 (Nancy)

Vezi și: 

Cifrele spun totul, România e în TOP la toate capitolele! 10 statistici IMPRESIONANTE după primele 3 meciuri de la Europeanul de handbal

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează