FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:00

Fără oamenii lui Hagi, FCSB nu exista! Becali nu se oprește: vrea încă 2 jucători de la Viitorul

Articol de , , - Publicat sambata, 08 decembrie 2018 15:34

FCSB și Viitorul se duelează duminică, de la ora 20:00. Fotbaliști cumpărați de la adversara de duminică o mențin pe FCSB în cursa pentru titlu. Un gol din trei ale steliștilor e marcat de Florinel Coman sau de Florin Tănase, care nici măcar nu sunt titulari în permanență.

Gică Hagi s-a enervat când a auzit interpretarea potrivit căreia Becali l-a îmbogățit prin transferurile la care au colaborat. Randamentul jucătorilor pe care i-au tranzacționat îi dă dreptul lui Gică să susțină că nu doar el a câștigat de pe urma afacerilor. El a încasat banii, Gigi s-a ales cu jucători care păstrează FCSB în lupta pentru titlu. 

Buni, deși nu joacă mereu

Coman și Florin Tănase, doar doi dintre fotbaliștii care au trecut de la Ovidiu la București, au 13 goluri din totalul de 35 pe care le-au adunat roș-albaștrii în acest sezon.

La trei goluri date de formația lui Dică, un gol i-a aparținut unuia dintre cei doi atacanți importați din Dobrogea.

Florinel are 7 goluri, Florin a marcat cu unul mai puțin. Au contribuit semnificativ la punctele pe care le-a adunat FCSB, în condițiile în care ei nici n-au fost titulari încontinuu. Coman a pornit 14 partide, Tănase a fost titular în 15 din totalul de 18 etape care s-au consumat. 

Excelent și după pauză

Mai ales Florinel a funcționat foarte bine din postura de rezervă. A înscris și în runda trecută, cu Sepsi, în care roș-albaștrii au pierdut cu 2-4.

Internaționalul de tineret a fost trimis pe teren abia după pauză, fiindcă nu mai e printre favoriții patronului, și a aprins suspansul un pic cu un gol spectaculos marcat cu capul, un lob peste portarul Fejer.

Tot o repriză a jucat și în derby-ul cu Dinamo. Atunci a dat chiar două goluri din postura de rezervă utilizată pe parcurs, un gol direct din corner. Un salvator criticat în continuare din cauza comportamentului și a stilului pe care nu-l agreează Becali, îngrijorat că fotbalistul pe care a plătit 2,6 milioane de euro nu e îndeajuns de serios. 

4.125.000 €a plătit Becali pe Coman, 20 de ani, și pe Tănase, 23 de ani. Primul a costat 2.625.000, al doilea a fost evaluat la 1.500.000 de euro

Viitorul a adunat resturile

Becali a cumpărat ce a vrut de la Viitorul, i-a ales pe tinerii cei mai promițători, cu excepțiile Răzvan Marin și Ianis Hagi. Constănțenii au adus și ei jucători de la FCSB, dar nu au făcut o selecție, doar au "pescuit" fotbaliști de care s-a lipsit Becali.

Portarul Cojocaru și mijlocașul Vlad Achim, doi titulari din formația lui Gică, au fost aruncați de Gigi. O categorie în care se încadrează și Luchin, un stoper de 32 de ani cu 12 partide în acest sezon. FCSB l-a dat afară în 2015. Lista cu fotbaliști din ultimii ani pe care i-a disponibilizat Becali și i-a adunat Hagi e lungă. Țucudean și Alin Toșca sunt exemplele de top, ex-steliștii cu cel mai bun randament la Ovidiu. 

Noile ținte: Băluță și Vână

Becali mai vrea doi fotbaliști de la Hagi, pe mijlocașul defensiv Tudor Băluță, 19 ani, și pe "ofensivul" Ionuț Vână, 23 de ani.

Primul e interesant pentru Gigi fiindcă poate evolua și ca fundaș central. FCSB n-are soluții suficiente nici pentru centrul apărării, nici pentru zona din fața fundașilor.

Băluță a devenit important și pentru echipa națională, a bifat trei selecții, două în partidele din Liga Națiunilor cu Serbia, 0-0, și cu Muntenegru, 1-0.

900.000 €este cota lui Tudor Băluță, potrivit transfermarkt

750.000 €este cota lui Ionuț Vână

"O să aduc fundași centrali în iarnă, că n-avem, Bălașa e cel mai slab din istoria Stelei, iar Planici nu e nici el atât de bun!" a fost anunțul patronului după 2-4 la Sfântu Gheorghe. Becali hotărăște singur și la acest capitol: "Nu-i mai las pe MM și pe Dică să aleagă, o să mă implic eu și la fundași!

  • FCSB - Viitorul se joacă duminică de la ora 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gigi_becali_8
gigi_becali_8  •  08 Decembrie 2018, 18:20
Postat de ana_pauker pe 08 Decembrie 2018, 15:51

Tovarăși, să lămurim situația. Dacă nu erau oamenii mei (Dumitru Petrescu-Grivița, Walter Roma, Emil Bodnăraș, ...), nu ar fi existat Steaua. Implicit, nici FCSB. În cel mai rău caz, s-ar fi vorbit azi despre echipa lui Mociorniță - Carmen București.

Din iunie 1947 cand Steaua a fost infiintata de comunisti, si pana in mai 1948 cand a fost infiintat Dinamo a fost aceeasi conducere comunista in Romania, la fel ca si Universitatea Craiova in 1948, deci rade ciob de oala sparta :)))))))))))))) Cat despre Rapid, ia citeste aici : atat Rapidul cat si Partidul Comunist, s-au infiintat la doi ani distanta, 1921 si 1923, ambele infiintate de catre muncitorii din Atelierele Grivita, cei care au pus bazele ambelor organizatii au fost feroviarii ! Comunisti ca Grigore Grigoriu si Geza Ginzer , Aurel Kahane , adica parintii Rapidului ! Aurel Kahane a fost apoi in perioada comunista "parintele sportului sindicalist comunist " :))) Geza Ginzer s-a intors la Moscova mai tarziu :))) Sindicatul CFR de la Grivita era facut din membrii comunisti notorii ca Ghe Gheorghiu Dej, ( mare fan al Rapidului ! primul conducator comunist al Romaniei din 1948 si pana la moartea sa in 1965 cand a preluat Ceausescu) , Chivu Stoica ( Prim Ministru comunist intre 1955-1961 ) , Ion Gheorghe Maurer ( de 5 ori Prim Ministru in perioada comunista ) comunisti sindicalisti , colegi de munca si de partid comunist cu fondatorii Rapidului : Geza Ginzer, Aurel Kahane ! De altfel, Rapidul a fost fatis de partea comunistilor , fiind PRIMUL si SINGURUL club din Romania care a facut PROPAGANDA COMUNISTA inca din 6 Noiembrie 1946, aveti ziarul Liberalul din 6 Noiembrie 1946 drept dovada, Rapidul jucand pe piept cu emblema comunista de la acea vreme ( soarele )

pescarul_amator
pescarul_amator  •  08 Decembrie 2018, 16:53

https://www.prosport.ro/sport-life/special/incredibil-doi-agenti-sovietici-au-pus-la-cale-infiintarea-stelei-cum-a-scapat-echipa-de-retrogradare-in-primul-sezon-8032549

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Decembrie 2018, 16:52

toti fecrsebistii sunt narcisisti...dica: "sunt un antrenor bun si voi deveni foarte bun.."...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close