FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Tandia e „decarul decarilor” din Liga 1! Atacantul lui Sepsi a fost cel mai bun număr 10 din prima parte a campionatului

Ibrahima Tandia, Sepsi
Ibrahima Tandia, Sepsi

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 11:35

Ibrahima Tandia a fost cel mai bun număr 10 din prima parte a campionatului, în ierarhia mediei notelor GSP. O explicație în plus pentru interesul arătat de Becali.

Ianis? Nistor? Poate Florin Tănase sau Alexandru Cicâldău? Nicidecum. Liderul decarilor din Liga 1, după 21 de etape, este Ibrahima Tandia.

O extremă, nu un număr 10 clasic, ce a reușit să bată la toate capitolele jucători de la echipe mult mai bine cotate decât Sepsi. A bifat 20 de apariții, are 8 goluri marcate, dar, cel mai important, și cea mai mare medie a notelor GSP: 6,85. Ceea ce înseamnă constanță în evoluții de calitate de-a lungul unei întregi jumătăți de an.

Palmă pentru FLORIN TĂNASE

Tandia are o mare contribuție la parcursul excelent al covăsnenilor în campionat, locul 4, ceea ce explică și de ce clubul a făcut un efort financiar considerabil pentru a-i mări deunăzi salariul la 12.000 de euro lunar și a-l convinge astfel să refuze plecarea la FCSB.

Interesul lui Gigi Becali pentru el e și o palmă pentru Florin Tănase. Cu o medie a notelor GSP de 6,11, "Tase" a aterizat tocmai pe poziția a 6-a! Departe de pretențiile unui mijlocaș "de titlu".

Mai puțin, dar bine

Podiumul e completat de extrema liderului CFR, Ciprian Deac, medie 6,46, și de dinamovistul Dan Nistor (6,20). Urmare a unei accidentări suferite în returul cu Malmo, din preliminariile Ligii, Deac a jucat cel mai puțin dintre decarii aflați pe primele 10 poziții în ierarhia GSP. Un handicap evident, pe care mijlocașul în vârstă de 32 de ani l-a contracarat cu experiența și calitatea sa incontestabilă.

Împotriva tuturor problemelor

Nistor? Un conducător de joc în adevăratul sens al cuvântului, ce a reușit să urce neașteptat de sus ținând cont de problemele cu care s-a confruntat la Dinamo. În august a fost aversiunea fanilor, după ce l-a ofertat Becali. Apoi, parcursul slab al "câinilor", locul 11, și schimbările de antrenor, deja două la număr în acest sezon. 

Tandia e la Sepsi din februarie anul trecut 

15.000 €pe lună îi oferise Becali lui Tandia ca să vină la FCSB

În așteptarea lui Ianis

Liderul naționalei Under 21 și al Viitorului, Ianis Hagi, e aproape de podium, pe 5, cu o medie de 6,16. Fiul "Regelui" are calități incontestabile, demonstrate inclusiv la naționala de tineret. Dar fluctuațiile de formă, specifice vârstei, își spun deocamdată cuvântul.

Decari degeaba

Îmbrăcat de regulă de vedete, tricoul cu numărul 10 a ajuns în Liga 1 și la jucători de duzină. Este cazul unui Valentin Munteanu, mai mult rezervă la Călărași, sau al lui Bawab, de la Chiajna, un alt fotbalist frate cu banca. Grecul Chalkiadakis, la rându-i, și-a pierdut rapid locul la Hermannstadt, iar în cele din urmă, sibienii i-au reziliat contractul. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (18)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 Ianuarie 2019, 14:02

Vobind despre "notele GSP" trebuie sa fim atenti, exista mai multa eroare, decit adevar, in ele. Tandia a jucat...mai mult ca varf, si nu ca nr 10, l-au mai promovat si pe Fortescei de la GSP, care s-a stins "in glorie". E adevarat, la ce echipa are FCSB, Tanase trebuia sa produca mai mult, insa nu au avut antrenor care sa ii invete sa joace,de care sa stie de frica, nu stiu, daca Teja este omul care a lipsit, vom vedea. Ca realizari, Ianis imi pare peste Tandia, Ce posesie este la Viitorul si unde e Sepsi ?Daca ii comapari pe A Cristea sau Tudorie cu Hagi sau Tanase, inseamna ca ai comparat..."mere cu pere". Ianis sau Tanase joaca mai mult lateral, stanga, nu ca un nr 10 pur,la Viitorul este 4-3-3 , fara un nr 10 cum il stim, de organizator si de pasa decisiva, plus sut de afara. Asa ca...vom vedea, cred ca Ianis si Tanase vor progresa, depinde nu doar de ei,Dar aceasta ancheta ...privitoare la nr. 10 ...imi pare o ..bascalie.

observator_federal
observator_federal  •  14 Ianuarie 2019, 14:01
Postat de magic4ever pe 14 Ianuarie 2019, 13:43

Conform "expertilor" de la LPF parca, Mitrita a primit premiu pentru cel mai bun atacant al anului...premiu pe care trebuia sa il castige fara discutii Tucudean pentru ca a iesit golghetarul campionatului(alaturi de Gnohere) dar a si fost decisiv pentru CFR la castigarea campionatului...

Mitriță este un atacant care nu doar finalizează acțiunile ofensive ale echipei ci le mai și creează - iar unele goluri ”de autor” ale lui sunt de antologie... Sau, dacă te deranjează locullui Țucudean, atunci Mitriță nu este doar un mijlocaș de creație, ci și un foarte abil marcator (grație vitezei, driblingului și șutului - toate remarcabile!) , înscriind mai mult decât atacanții ”de profesie”.

florianveress
florianveress  •  14 Ianuarie 2019, 13:43

aşchiuţă tănase, care cade la orice adiere de vânt, nu poate fi numit nici măcar fotbalist...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează