SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERLATIVE

Premii pentru Cristina Neagu și Mihai Popescu » Federația Română de Handbal a desemnat cei mai buni handbaliști ai anului

Cristina Neagu // FOTO: Marius Ionescu
Cristina Neagu // FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 17 ianuarie 2019 16:34

Federaţia Română de Handbal a desemnat cei mai buni jucători ai anului trecut. Sunt aceiaşi din ultimii doi ani, Cristina Neagu și Mihai Popescu.

Începând din 2006, Federația Română de Handbal onorează, la fiecare început de an calendaristic, în baza voturilor exprimate de antrenorii din ligile naționale, cei mai buni sportivi care evoluează în campionatele României, precum și cei mai buni jucători români, indiferent de țara în care aceștia evoluează.

În 2018,cei mai buni handbalişti români au fost desemnaţi Cristina Negau, la feminin, şi Mihai Popescu, la masculin. Sunt sportivii care au cele mai multe astfel de distincţii, Neagu ajungând la cea cu numărul 6, iar Mihai Popescu la "puterea" 7! De altfel, în ultimii doi ani, 2016 şi 2017, titlurile au revenit tot Cristinei şi lui "Popeye". 

"Sunt bucuroasă să fiu aleasă cea mai bună handbalistă româncă pentru a 6-a oară. Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru mine, un an în care am dat tot ce am avut mai bun pentru echipa de club și echipa națională. După cum știți cu toții, mă aflu în recuperare după operația suferită la genunchiul drept și sunt mai motivată ca oricând să îmi revin și să joc din nou handbal la cel mai înalt nivel. Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri!", a declarat Neagu pentru site-ul FRH.

La rândul său, Mihai Popescu, portarul echipei franceze Saint Raphael, care în 2018 a jucat cu finala Cupei EHF, a declarat. "În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor și antrenorilor mei de la echipa natională și de la echipa de club pentru tot ce au făcut pentru mine și pentru încrederea acordată și, nu în ultimul rând celor care m-au votat! Multumesc FRH pt titlul acordat!".

Cel mai bun handbalist român din Liga Zimbrilor a fost desemnat Mihai Csepreghi, de la Minaur Baia Mare. 

Distincţii pentru Glibko şi Komogorov

FRH a desemnat şi cei mai buni handbalişti străini care evoluează în campionatul României. La feminin, distincţia i-a revenit interului stânga Irina Glibko, de la SCM Rm. Vâlcea, cea care a fost şi golgeterul Ligii Naţionale în sezonul trecut.

La băieţi, rusul Vitali Komogorov, handbalistul lui Dinamo, a câştigat trofeul, după un sezon extrem de bun cu campioana României.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează