FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA ROMÂNIEI

Verdictul specialiștilor: Cornel Dinu, Gică Popescu, Mircea Rednic, Marius Șumudică și Ioan Andone analizează lotul convocat de Contra

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2019 14:51

De azi se intră în linie dreaptă pentru pregătirea meciului cu Suedia, de pe 23 martie. Cosmin Contra a anunțat lista convocaților atât pentru duelul de la Stockholm, cât și pentru cel cu Feroe de pe 26 martie, de la Cluj Napoca.

Se va discuta mult pe seama convocărilor, iar Gazeta Sporturilor a luat câteva opinii de la specialiști în fotbal, oameni care au îmbrăcat tricoul tricolor, solicitându-le un răspuns la întrebarea: "Ar fi meritat cineva chemat la națională și nu este pe lista lui Cosmin Contra?".

Gică Popescu, Cornel Dinu, Mircea Rednic, Ioan Andone și Marius Șumudică nu s-au sfiit să dea răspunsuri tranșante. 

"Are constanță incredibilă"

Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei, a adus în discuție un nume surpriză, campion cu Viitorul în 2017, un stoper de 25 de ani, ce poate lovi mingea cu ambele picioare.

"Bogdan Țâru este unul dintre cei mai buni, mai constanți fundași centrali din România ai ultimelor sezoane. Nu e o chestie de azi, de ieri. Dar e și o chestie de gust, atunci când vine vorba de antrenori și de selecție. Să nu se înțeleagă că-l contest pe "Guriță", departe de mine acest gând, doar spun că unii plac unui antrenor, alții nu. Dar și dintre aceștia din urmă pot fi la fel de valoroși. Mie îmi place enorm de Țâru. Are constanță incredibilă pe teren. La meciul cu Botoșani, de exemplu, decisiv pentru accederea în play-off, a avut sută la sută dueluri câștigate, vă spun că m-am uitat pe foile oficiale de monitorizare. Mai rar așa ceva la un apărător", a comentat "Baciul". 

"S-a renunțat ușor la Găman"

Campion cu Astra în 2016, în prezent la Al Shabab, Marius Șumudică a vorbit și el de un apărător care nu e chemat la lot: "Valerică Găman trebuie chemat. Este cel mai bun fundaș din Arabia Saudită, conform notelor din campionat, al celei mai bune apărări din Golf. N-o spun că e elevul meu. Eu cred că s-a interpretat greșit o chestie, acum jumătate de an. Valerică a vrut să rămână cu soția în Arabia, fiindcă năștea și era singură cuc acolo, fără familie. În plus, era și accidentat. S-a interpretat în țară că n-a vrut să vină la lot când a fost convocat, iar acum plătește nemeritat. Contra e orgolios, dar să țină cont de faptul că acest fundaș e foarte bun meci de meci și se duelează cu superfotbaliști aduși cu zeci de milioane de euro, precum Gomis, Prijovici, Giuliano și alți sud-americani, de-ți fac mingea să tremure de frică. În fine, s-a renunțat ușor la Găman". 

Cazul Nistor

Cele mai multe voturi le-a strâns însă Dan Nistor. "Dacă era după mine, îl luam și pe Nistor la lot acum. Titular! Păi, hai să fim serioși, nu-l aduci să fie rezervă! Poate "Guriță" s-o fi gândit că are o vârstă, 30 de ani", a comentat Ioan Andone. "Ce-ar trebui să mai facă Nistor ca să fie chemat la lot?! A dat pase, a dat goluri, joacă bine în orice meci, din orice poziție. Nu cred că ne permitem luxul de a nu convoca genul acesta de fotbaliști", a spus și Mircea Rednic.

"Nistor e jucătorul complet, poate fi servant, poate fi la finalizare. Pasează eficient și e capabil să intre cu mingea la picior pentru finalizare. Din ceea ce am văzut, niciun jucător de la lot nu însumează aceste calități. Dan Nistor ar fi putut fi chiar titular", a completat Cornel Dinu. 

Citește și:

Mircea Lucescu dezvăluie secretele din spatele victoriilor cu Suedia care au calificat România la Euro 1984: „Am locuit o săptămână în subsolul ambasadei. M-am deghizat ca să-i pot spiona”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
adriann_
adriann_  •  18 Martie 2019, 15:53

De fapt am avea nevoie ca de aer de Sumudica selectioner. In ultimul deceniu e singurul antrenor care a reusit sa obtina performante europene relevante cu fotbalisti romani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close