FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre locul lui Lucescu în istorie, drogurile din tribune și paranoicul Ștucan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2019 09:08

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. Cine a fost cel mai mare antrenor român din istorie? GSP a făcut o analiză complexă acum 6 ani, iar clasamentul a fost: 1. Mircea Lucescu, 2. Ştefan Covaci, 3. Anghel Iordănescu, 4. Emeric Ienei, 5. Angelo Niculescu. Primii doi sunt singurii care au lăsat urme adânci și în fotbalul european. Acesta e și motivul pentru care doar ei au prins Top 50 mondial, publicat ieri de France Football. Lucescu pe 41, Kovacs pe 43.
978122 mnageri

2. Arestările legate de droguri ale fanilor au crescut cu 10% într-un an, iar reținerile pentru cocaină s-au dublat. În plus, infracțiunile declanșate de ură au crescut cu 67% în ultimul sezon. Statistica îngrijorătoare vine din Anglia. Acolo și oriunde, trei bannere amărâte cu "Respect" și "Spune NU rasismului" nu vor fi niciodată suficiente.

3. Liber la sume de transfer nesimțite in fotbal. PSG, una dintre exponentele dezmățului financiar european, a câștigat la TAS procesul cu UEFA. Prin urmare, se va adânci hăul dintre cluburile cu patroni-sac-fără-fund și cele care nu își permit să cheltuiască mai mult decât produc. 

4. Ascensiunea Biancăi Andreescu a redeschis discuția despre cât de devreme simt antrenorii potențialul juniorilor și când încep părinții sau federațiile să investească mai mult în ei. Pe scurt, de la ce vârstă se poate prezice gloria? Luminița Paul scrie că "în sport, începuturile nu oferă răspunsuri, ci cel mult intuiții, dintre care se împlinesc mult mai puține decât se emit". Analiza extinsă - AICI.

5. Multe, foarte multe personaje grele din fotbalul românesc recunosc acum, când totul e prescris, "da, am jucat la pariuri" și "da, am jucat în blaturi". S-au adunat deja vreo 40 de nume, AICI e lista completă. Cel care a provocat toate aceste mărturii este Costin Ștucan, la GSP LIVE. Ștucan e genul de ziarist-picătură-chinezească, enervant, fixist și insistent, dar așa reușește de multe ori să transforme acele "ești obsedat, vezi numai aranjamente!" în "bravo, băi, ai avut dreptate!". Peste ani, personajele din fotbalul de azi vor recunoaște și ele combinațiile murdare despre care acum jură că sunt inventate de ziariști. Noi vom fi tot aici. Poate cu nervii ceva mai tociți de alte milioane de replici tip "sunteți paranoici, vedeți doar blaturi și pariuri".

Plus două recomandări:

1. De ce revine la modă sistemul cu 3 fundași centrali? O discuție interesantă provocată de Matei Udrea în ProSport - AICI.

2. Când ne luăm prea în serios, să privim această poză cu Reghecampf și să ne relaxăm un pic. Tot ce contează e să ne simțim bine în pielea noastră :)

 

Noi nu ne pricepem la modă, așa că vă întrebăm pe voi: Ați ieși din casă îmbrăcați așa, ca Reghecampf?

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Marţi, 19 martie 2019

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  20 Martie 2019, 09:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează