SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI

Clubul Corona reacționează după atacurile hocheistului canadian: "Toată lumea fugea de el! A plecat fără să ne anunțe"

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2019 23:20

Președintele secției de hochei de la Corona Brașov, Emilian Cernica, și-a prezentat punctul de vedere în ceea ce privește situația hocheistului canadian Garrett Clarke, care s-a plâns de relația cu conducătorul clubului brașovean, zilele trecute, postarea de pe blogul său personal fiind preluată de presa din România

„Clarke a jucat la Braşov în două rânduri, în sezonul trecut şi în cel prezent. Marea mea dilemă este de ce a mai venit a doua oară dacă a fost tratat atât de rău. Eu consider că într-un loc în care nu te simţi bine, nu te mai întorci. A doua oară a venit la dorinţa antrenorului Greg Lindqvist.

El a considerat că trebuie să avem şi un jucător mai tare în echipă. Eu îl ştiam, toată lumea fugea de el. A încercat să mai meargă la alte echipe, în România şi Ungaria, nu l-a primit nimeni. Am fost de acord până la urmă. El a venit în acelaşi timp cu toţi străinii cu care am început sezonul.

Pe toţi i-a ales Lindqvist, care a fost o mare decepţie şi pentru mine în acest sezon, dovadă că am încheiat conturile cu el”, a explicat Emilian Cernica felul în care a început al doilea an de colaborare între Corona Wolves și hocheistul canadian.

„La Corona banii se virează în conturi, există documente care pot fi verificate”

Președintele secției de hochei de la Corona precizează, totodată, că modul de lucru cu străinii este valabil pentru toţi.

„Noi trimitem un draft de contract pe mail şi obţinem semnătura hocheistului.

Apoi, în momentul în care vine în ţară, trebuie obţinute unele documente, ultimul fiind CNP-ul, pe care îl avem cu toţii. În baza acestui CNP, mergem la Finanţe şi este înregistrat contractul, pentru a se putea plăti salarii, taxe, impozite. Toate acestea durează, ne lovim cu toţii de birocraţia din România.

El a venit la 1 august şi primul salariu trebuia să îl încaseze în 15 septembrie. Din cauza birocraţiei, nu s-a putut şi străinii au luat banii în octombrie. La handbal se întâmplă la fel, pentru că la Braşov sunt doar bani albi. La Corona, banii se virează în conturi. Există documente care pot fi verificate, nu i-a furat nimeni nici un ban”.

„A plecat fără să ne anunțe!”

De asemenea, oficialul Coronei menționează că decizia de a părăsi Brașovul i-a aparținut exclusiv lui Clarke:

„A venit cu o fătucă la Braşov, alta faţă de cea cu care venise în primul sezon. Prin 20 noiembrie, ea a vrut să plece acasă. El discutase deja cu o echipă din SUA şi, fără să ne anunţe, s-a urcat în avion şi a plecat. De atunci a jucat la două echipe, iar acum probabil nu mai are de lucru.

Săptămâna trecută am primit un mesaj, că vrea să vină din nou la Braşov, să joace până la finalul sezonului. Vorbim despre o persoană labilă. Trebuie să spun că are valoare. Dacă nu ar fi fost labil, ar fi fost un mare jucător. Nu ştiu ce l-a apucat, văd că este scriitor acum. Nimic din ce a afirmat el nu este real, vă spun cu mâna pe inimă. E simplu să dai cu noroi de la mii de kilometri. Şi-a luat toţi banii. Nu a luat pe luna noiembrie, bani care urmau să fie viraţi în decembrie. El a plecat în 20 noiembrie, cui să plătim?”.

„Au condiții bune de cazare!”

Legat de condiţiile în care stau la Brașov hocheiștii străini, Cernica afirmă că toți locuiesc în apartamente închiriate prima dată.

Deci, apartamentele sunt «ţiplă». Au fost cazuri în care au fost lăsate praf, un exemplu fiind McDonald. Ne-am şi certat cu proprietarii. Aşadar, au condiţiile cele mai bune de cazare. Totul, chirii şi utilităţi, este plătit de club în cazul străinilor. Mai sunt jucători canadieni în echipă și oricine îi poate întreba ce condiții au și care este relația lor cu mine”, a declarat Cernica.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează