INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLȚUL DE FOTBAL EUROPEAN

Andrei Niculescu despre lupta la titlu în Premier League: „Presiunea a fost mutată spre City” și umilința suferită de PSG: „Un asemenea eșec nu mai suferiseră parizienii din anul 2000!”

Articol de GSP - Publicat luni, 15 aprilie 2019 13:58

Andrei Niculescu scrie săptămânal în Gazeta Sporturilor și pe GSP.RO. Unul dintre cei mai experimentați jurnaliști de sport de la noi, reputat cunoscător al fotbalului internațional scrie astăzi despre lupta la titlu în Premier League, între Liverpool și Manchester City, și umilința suferită de PSG cu Lille, scor 1-5!

ALUNECĂ TITLUL SPRE ”ANFIELD”?

Ceva mă face să cred că o doză semnificativă de stres a plutit duminică peste „Anfield”, în orele de dinaintea meciului cu Chelsea. Amintirea sezonului 2013-2014, destul de asemănător ca traseu în Premier League, și momentul în care Steven Gerrad a alunecat contra ”albaștrilor” lui Mourinho nu cred că pot fi scoase prea curând din mintea fanilor lui Liverpool. Pesemne că și-n pauza duelului de duminică seară, respectiva alunecare, caraghioasă dacă n-ar fi fost mai degrabă tragică, își făcea loc în anumite discuții. Mai ales că era 0-0, un rezultat ce nu era defel convenabil, mai ales că jocul nu era neapărat unul convingător. Nici slab, dar nici convingător, fusese o primă repriză să-i spunem normală, ținând cont de valoarea adversarului, o primă repriză ce invita la o parte secundă în care se putea întâmpla orice.

Au venit însă, imediat după pauză, cele două minute formidabile ce au decis partida și, poate, campionatul. Două minute și un gol colosal al lui Salah, deșteptat la timp dintr-un somn ce îngrijora pe ”Anfield”, pentru un 2-0 final ce face ca titlul să alunece un pic spre Liverpool. ”Cormoranii” au depășit cu bine cele două examene ce se anunțau complicate, cu Tottenham și Chelsea, iar acum pot aștepta ultima turnantă cu un pic mai multă liniște, presiunea fiind mutată spre City.

Apropo de Klopp. Chiar și în această porțiune decisivă a sezonului găsește timp să schimbe câte ceva, dacă observă că e nevoie. La meciul cu Porto din Champions League, Klopp i-a oferit lui Henderson o poziție un pic diferită în teren, transformându-l în mijlocașul ”box to box”, un pic orientat spre dreapta, pe care-l văzuse și Brendan Rodgers la un moment dat. Mutare ce i-a deschis și lui Fabinho drumul spre o așezare mult mai comodă pentru el, în zonă centrală, ceva mai aproape de ceea ce juca la Monaco.

Henderson și Fabinho au fost foarte buni cu Porto, au fost foarte buni cu Chelsea, n-au dat gol, dar un fotbalist de genul lor nu e judecat neapărat după prezența ori absența de pe tabela de marcaj. Cardiff (antepenultima)și Huddersfield (deja retrogradată) sunt adversarele lui Liverpool în următoarele partide, Tottenham și Manchester United (pe ”Old Trafford”) vor fi în fața lui City. Peste două săptămâni e posibil să avem un nou context în ierarhia din Anglia.

PARISUL UMILIT 

N-a fost un week-end cine știe ce încărcat din punct de vedere al partidelor importante jucate în diverse campionate. Chiar și-așa, acest 5-1 încasat de PSG la Lille n-are cum să nu atragă atenția. Un asemenea eșec nu mai suferiseră parizienii din anul 2000, când banii din Qatar erau la locul lor, adică în Qatar, iar antrenor era Philippe Bergeroo, care a și fost dat afară cu acea ocazie. Thomas Tuchel n-are emoții în acest sens, titlul va fi sărbătorit la Paris probabil duminica viitoare, după restanța cu Nantes de miercuri. Dar tehnicianul german n-a scăpat prilejul să se victimizeze și să arate cu degetul, din nou, spre Antero Henrique, un director sportiv cu care e în certuri de luni bune. E un război întreg acolo, Tuchel se simte pe cai mari după ce abia i-a fost prelungit contractul la câteva zile după catastrofa cu United din Champions League, rămâne acum de văzut dacă și ce cărți are în mână Antero Henrique. E posibil ca-n vară el să-și caute de lucru, căci e greu de crezut că mai există cale de împăcare și niciun club din lume nu poate funcționa cu antrenorul duelându-se săptămânal, în public, cu directorul sportiv.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
allez_lfc
allez_lfc  •  15 Aprilie 2019, 16:37

Acum cateva minute Footy Headlines a prezentat o imagine cu presupusul echipament al lui Liverpool din sezonul viitor. Descrierea intr-un singur cuvant ar fi: DEZAMAGITOR

cneius
cneius  •  15 Aprilie 2019, 16:00

Nu as fi atit de sigur ca titlul aluneca spre Liverpool...Vezi ca vine ramadamul iar cei mai buni fotbalisti (ultra traditionalisti) ai lui Liverpool vor posta si nu se vor mai antrena cum trebuie...Problema asta ii va paste si in Liga (ca si anul trecut) incepind cu semifinalele...Deci, daca la oboseala unui sezon lung mai adaugi si postul fortat lucrurile se vad altfel...

poli_4_ever
poli_4_ever  •  15 Aprilie 2019, 15:29
Postat de bazinga pe 15 Aprilie 2019, 14:13

Ma bucur enorm pentru umilinta lui PSG!Un club de *** si o echipa de vedete,ahtiate numai dupa petrodolarii seicilor qatarezi!In rest....fara NEYMAR,CAVANI,DI MARIA...sunt un mare zero barat!Si M'bappe e umflat cu pompa rau de tot!

Esti naiv daca iti imaginezi ca Real sau Barcelona sunt altfel. Cu mici exceptii si acolo sunt doar ***, plus ca fotbalul spaniol e unul dintre cele mai corupte, iar echipele lor sunt pe masura

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează