INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - AJAX 1-2

JUVENTUS - AJAX 1-2 » VIDEO+FOTO Revenirea fotbalului total! Cristiano Ronaldo e OUT + Cu cine va juca Ajax în semifinale

Foto: Reuters +16   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 00:04

JUVENTUS - AJAX 1-2 // Ajax Amsterdam s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu 2-1 de pe terenul lui Juventus Torino și va întâlni în penultimul act câștigătoare meciului Tottenham - Manchester City, 1-0 în tur.

Victoria de la Madrid nu a fost un accident, ci doar un avertisment că nu-i de glumit cu gaşca de tineri fără complexe a lui ten Hag. Ajax a predat şi la Torino o lecţie de fotbal total, revenind de la 0-1 şi reducând la tăcere un stadion ce nu concepea altceva decât o semifinală cu Juventus. Dar doar cu Ronaldo este greu!

Început cu ghinion

Bianconerii schimbă registrul faţă de tur şi nu stau la mâna unui nul alb, calificant. Vine rândul „lăncierilor” să suporte presingul agresiv şi atmosfera ostilă pe Allianz Stadium. Onana tremură la degajarea târzie în faţa lui Can, Mazraoui suferă sucindu-şi glezna. Trebuie să iasă.

Ten Hag mai are acum o problemă, după ce îl mutase în stânga în locului suspendatului Tagliafico. Intră Sinkgraven, debutant în Ligă la 23 de ani, pus să îi reziste lui Bernardeschi. Şi Allegri îl pierduse pe Mandžukici, iar Chiellini lipsise şi la Amsterdam.

Cristiano, tot din aer

După jumătate de repriză de „gherilă”, apar oportunităţile. De Beek, servit cu călcâiul de Neres, nu loveşte ţinta. Dybala îl întinde pe Onana printr-un şut de la distanţă. Preludiul golurilor, amândouă validate după consultarea VAR. Ronaldo serveşte specialitatea Ligii la Juve, reluare imparabilă cu capul, la faza în care De Ligt îl împinge pe Veltman creând confuzie în careul olandez.

Dincolo, Van de Beek e găsit cu o minge şutată de Zyiech şi, singur cu Szczęsny, nu iartă. Nu-i ofsaid, nici henţ în prealabil. Se repetă succesiunea de pe ArenA. Ajax urcă liniile şi prinde aripi. Nebunia tinereţii împotriva experienţei. Şi calificarea se joacă.

Morişca i-a năucit!

Scade însă şi media vârstei la Juve pentru că Dybala rămâne la vestiare, accidentat, şi îi la locul Kean, cu mare apetit ofensiv. Poftă mare emană şi Ajax cu Zyiech la un pas de gol. Szczęsny se opune fantastic cu mâna stângă, salvând după alt scurcircuit al apărării sale.

Pasele dintr-o atingere îi năucesc pe torinezi. Şi polonezul din poartă mai scoate o dată excelent lobul lui Van de Beek. Este nevoie şi de Pjanici în careul mic pentru a tăia conexiunea letală Tadici-Zyiech! Bătrâna Doamnă replică palid cu „racheta” alături al lui Kean. Se clatină, iar inevitabilul se produce. De Ligt pluteşte peste Rugani la o fază fixă şi face diferenţa.

Neres poate închide meciul, dar ratează incredibil! Şi cei două mii de fani olandezi sunt la putere şi trec la ole-uri în ritmul magiei favoriţilor, ce fac show. Zyiech înscrie, dar VAR anulează corect, era-n ofsaid. Juve e impotentă, hipnotizată, n-are reacţie. „Albii” de ieri au asemănat cu cei din Madrid, doar scorul a diferit. 

22 de ani trecuseră de la ultima semifinală de Ligă în care a ajuns Ajax, care a bătut-o după 10 meciuri pe Juventus

9 goluri a marcat Ronaldo contra lui Ajax în Ligă. Doar împotriva lui Juventus a reuşit mai multe (10)

Juventus - Ajax 1-2 (1-1 în tur)
Au marcat: Ronaldo '28 / Van de Beek 34', de Ligt '67

Vezi AICI statistica meciului

Vezi VIDEO cu golurile partidei!

 
 

 

Echipe de start

Juventus: Szczesny - De Sciglio, Rugani, Bonucci, Alex Sandro - Can, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo
Rezerve: Pinsoglio, Barzagli, Bentancur, Cancelo, Kean, Khedira, Spinazzola
Antrenor: Massimiliano Allegri

Ajax: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui - Schone, De Jong - Ziyech, Van de Beek, Neres - Tadic
Rezerve: Varela, De Wit, Dolberg, Ekkelenkamp, Huntelaar, Magallan, Sinkgraven
Antrenor: Erik ten Hag

Arbitru: Clement Turpin (Franţa)

Vezi AICI programul „sferturilor” Ligii Campionilor

 

 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
cneius
cneius  •  17 Aprilie 2019, 18:47

O echipa italiana sa piarda calificarea dupa 1-1 in deplasare si conducind cu 1-0 in retur nu cred ca s-a mai vazut vreodata. Nu stiu cum de Juventus nu a putut inchide partida si imi pare rau ca nu am vazut meciul

mosvasile
mosvasile  •  17 Aprilie 2019, 16:19

Nu ne mai minunam atata de Ajax, daca nu s-ar fi autosuspendat Sergio Ramos pentru meciul retur de la Madrid si daca in poarta lui Real Madrid ar fi fost Keylor Navas!Cat despre Juventus...S-a vazut din meciurile cu Atletico de Madrid ca e slaba,iar Atletico abia acum cred ca realizeaza ce sansa a scapat-din prea marele respect pentru Juventus, al italo-uruguaianului Simeone!

allez_lfc
allez_lfc  •  17 Aprilie 2019, 12:35
Postat de cpt.ahab pe 17 Aprilie 2019, 00:23

Tind să cred că va fi o finală Liverpool- Ajax.

Sper să ai dreptate căpitane.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează