FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB

VIITORUL - FCSB // Cine e „Balon de Aur” '98: Ianis Hagi, Florinel Coman sau Dennis Man? Cifrele acestui sezon arată un câștigător clar!

Ianis e născut în octombrie 1998, Man e născut în august 1998, Coman e născut în aprilie 1998
Ianis e născut în octombrie 1998, Man e născut în august 1998, Coman e născut în aprilie 1998

Articol de , - Publicat duminica, 21 aprilie 2019 09:00

Viitorul vs FCSB propune și duelul celor mai valoroși fotbaliști români născuți în anul în care România bifa ultima prezență la Campionatul Mondial: Ianis Hagi, Florinel Coman și Dennis Man.

În această seară nu se joacă doar confruntarea Viitorul vs FCSB sau cea dintre Hagi și Gigi Becali. Meciul propune și disputa celor mai buni fotbaliști români născuți în 1998.

Anul în care România era prezentă pentru ultima oară la un turneu final de Campionat Mondial și unde avea să treacă de o grupă extrem de tare, din care au mai făcut parte Anglia, Columbia și Tunisia.

FCSB vine cu cuplul Dennis Man - Florinel Coman, în vreme ce Hagi vine cu Hagi. Juniorul care are un sezon și, mai ales, un start de 2019 excelente.
Cifrele celor 3 sunt destul de asemănătoare. Au jucat cam același număr de meciuri, peste 30, și au punctat bine și la capitolul goluri marcate, dar și la pase de gol. Împreună, în toate meciurile oficiale pentru echipa de club la care activează, au produs nu mai puțin de 44 de goluri! 

Doi dintre cei 3 vor fi sigur titulari diseară. Cu Ianis Hagi începe, practic, alcătuirea primului "11" la Viitorul. Cam același lucru e valabil și pentru Dennis Man.

Singura incertitudine e cea din dreptul lui Florinel Coman, a cărui prestație foarte slabă în etapa trecută, la derby-ul cu CFR, s-ar putea să-l trimită din nou ca rezervă.

Care dintre cei trei ți se pare un fotbalist mai bun?

Ianis Hagi
Dennis Man
Florinel Coman

COMPARAȚIE SEZONUL INTERN 2018-2019

Ianis e cel mai bun

Cifrele din actualul sezon îl plasează pe Hagi junior peste rivalii săi din curtea FCSB-ului. El a produs în mod direct cele mai multe goluri, nu mai puțin de 18, cu 50% peste ce a reușit Dennis Man. E singurul dintre cei 3 care are o medie a notelor GSP ce sare de 6,00.

COMPARAȚIE ECHIPELE NAȚIONALE

Tot Ianis e primul

Cei 3 au același număr de meciuri la echipele naționale U21 sau de seniori, din septembrie și până în prezent. Au bifat câte 6 prezențe, dar Coman n-a reușit vreun gol, în timp ce Ianis a înscris de două ori, ambele fiind în jocuri oficiale, pentru echipa de tineret, în finalul campaniei de calificare la Campionatul European din această vară.

Pe hârtie, Man valorează cel mai mult

Următorii români sunt la distanță mare

În afara celor 3, există și alți fotbaliști care s-au născut în 1998 și care au deja meciuri în Liga 1, dar cota lor actuală nu-i impune sub nicio formă să intre în competiție cu Man, Ianis și Coman pentru titulatura de cel mai promițător jucător român care s-a născut pe parcursul anului 1998. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
albalbastru72
albalbastru72  •  21 Aprilie 2019, 20:57

Nascuti obositi,bine zicea Dinu.

petschovschi
petschovschi  •  21 Aprilie 2019, 17:45
Postat de cneius pe 21 Aprilie 2019, 14:20

Ceea ce spui nu se sustine. Ai gasit doua exemple de jucatori care au reusit dar i-ai uitat pe toti ceilalti care au esuat desi tot de tineri au plecat. Plecarea afara la o virsta frageda nu inseamna automat si o crestere a valorii fotbalistului..

N-ai înțeles. Nu am spus că dacă pleci devreme afară ajungi automat fotbalist mare precum Mutu sau Chivu. Am spus că dacă nu pleci pînă la 21 de ani nu (prea) mai ai șanse de a ajunge fotbalist mare. Sînt destui fotbaliști care au rămas prea mult în România și nu au ajuns la potențialul la care puteau ajunge Claudiu Niculescu, Rădoi, Dică, Cristi Tănase, Budescu și alții. Vara asta e ultimul tren pt Man sau Ianis. Dacă rămîn în țară pot să-și ia adio de la fotbalul adevărat.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  21 Aprilie 2019, 16:29
Postat de Daniel Nedelcu pe 21 Aprilie 2019, 13:24

La obiect,Hagi jr este un jucător tânăr foarte talentat cu o fuori clase peste Coman sau Man, dar chiar și așa crescuți artificial,...după cum spun unii mai răutăcioși au tinerețea și timpul de partea lor să crească și să se auto depășească!!...sunt soluții de viitor pentru națională și indiferent de echipă la care vor evolua pe viitor!

Sunt jucatori care fac parte dintr-un campionat de toata jena, indisciplinati tactic si incapabili la efort sustinut pe parcursul a 50-60 de meciuri cat se joaca intr-un campionat vestic. Constanta cicteaza in sportul profesionist de azi. poti sa numesti un jucator roman cu 25-30 de meciuri decente/ sezon? Ma indoiesc. Astia de la noi au nevoie de de amanarea meciurilor cand se joaca din 3 in 3 zile pe motiv de "interes national", hai sa fim seriosi, scoala autohtona de fotbal este incapabila sa ofere jucatori decenti la nivel international in conditiile cerute de fotbalul de azi. In sportul profesionist de azi se stie ca talentul deprezinta 10%, restul de 90% e munca, munca si munca! Singura speranta e ca jucatori talentati sa fie lasati sa plece de la varste fragede- 16-18 ani, sau chiar mai repede, la scolile din occident. Romanii mai confunda tehnica cu driblingul si in ziua de azi. Numiti un jucator roman capabil sa suteze/ paseze "din prima" sau cu exteriorul, numiti unul care dribleaza adversarul in regim de viteza, care dintre ei ridica capul pentru a se informa de pozitia coechipierilor? Nu ai cum sa progresezi cand adversarii se impiedica de minge iar gazonul se prezinta intr-o situatie de razboi nuclear. Razvan Marin, de exemplu, a avut sansa sa fie vandut intr-un campionat si la ochipa preocupata de cresterea jucatorilor, fara pretentii de super-echipa europeana, intr-un mediu propice dezvoltarii fotbalistice la cerintele fotbalului de azi

Vezi toate comentariile (15)
Comentează