FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

Vocile Gazetei » Alin Buzărin, Remus Răureanu și Dan Udrea după CFR Cluj - CSU Craiova: „Întrebare pentru Papură: Cornele, dormi? E aproape 11 seara!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2019 23:05

CFR Cluj - CSU Craiova 1-0. Alin Buzărin, rubricand GSP, Dan Udrea (reporter GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP) au comentat live derby-ul etapei a 9-a din play-off.

FINAL. CFR CLUJ - CSU CRAIOVA 1-0. 

Dan Udrea: Nu victoria cu Craiova o face pe CFR campioană, ci parcursul constant bun din tot sezonul. Și mai e ceva, șefii din Gruia, care au un merit mare în acest succes. Nu s-au păcălit, așa cum s-a întâmplat cu cei de la Manchester United, crezând că un interimar poate fi o minune! Au adus un ANTRENOR și au câștigat! Și titlul, dar și o perspectivă pe termen mai lung!

Alin Buzărin: Measj de felicitare pentru CFR: Bravo, 5 titluri în 11 campionate înseamnă enorm!
Avertisment pentru CFR: Dudelange nu doarme.
Constatare: marele derby de etapa viitoare FCSB-CFR va avea circa 346 de spectatori.
Întrebare pentru Papură: Cornele, dormi? E aproape 11 seara!

Remus Răureanu: Clujul rămâne campion pentru că doar el a ținut să câștige trofeul, nu și-a propus vreun alt obiectiv de-a lungul stagiunii. A sacrificat conducători, antrenori ca să atingă ținta. A ținut pe bancă sau în tribună tineri costisitori, cum sunt Ioniță și Costache, n-a stat clubul să le aștepte progresul.

FCSB a mai avut și alte preocupări, câștigarea titlului n-a fost grija unică a lui Becali: să crească Man și Coman, să fie expus Tănase pentru recuperarea investiției, să achiziționeze de la Viitorul cu prețuri exagerate, nu din altă parte, ca să-i treacă supărarea lui Hagi. Contează ce o să urmeze: ajung vișiniii în grupele europene și capătă finanțare de la UEFA sau îi vinde Gigi pe zeci de milioane de euro pe tinerii de dragul cărora a cedat încă un trofeu?

La pauză

Alin Buzărin: CFR are ambele mâini pe trofeu și pare să joace fotbal, imună la ispititoarele ademeniri ale remizei universal convenabile. Craiova e pe nicăieri, cu toată parada lui Arlauskis la Cristea. De văzut, după pauză, dacă tratatul de pace, tipărit deja, va fi și semnat. După cum a arătat primul act, mai degrabă nu va fi.

Dan Udrea: Poate că e coincidență. Sau poate că nu:

  • Anul 2008: ultima etapă, U Cluj-CFR 0-1. Golul victoriei, care a însemnat și titlul, e dintr-un penalty! Arbitru: Hațegan
  • Anul 2010: antepenultima etapă, U Craiova-CFR 2-3. Golul victoriei, care aduce și titlul, e dintr-un penalty! Arbitru: Hațegan
  • Anul 2019: penultima etapă, la 0-0, CFR primește penalty. Din care face 1-0. Arbitru: Hațegan

Remus Răureanu: Bordeianu a jucat des bine în meciurile din 2019 și ocupă o poziție-problemă din echipa națională. A devenit clar că nu se mai poate pune baza în Pintilii și în Hoban, cum nu mai pot fi convocați Boloni și Lupescu, n-ar merita să se uite Contra și la Bordeianu, și la Lucian Filip? X-ul rămâne semnul favorit, Craiova chiar a fost aproape de egalare. Ce face diferența: Păun a sărit ca electrocutat de lângă Kelici la un penalty ca o excepție, pentru că acesta e un sezon în care CFR n-ar fi o campioană încoronată de arbitri, așa cum a fost ea în era Paszkany.

Înainte de CFR Cluj - CSU Craiova » La ce să ne așteptăm?

Alin Buzărin: Nimic nu e mai plauzibil decât o remiză. Nepusă la punct prin somptuoase saloane gomoase, ci stabilită de comun acord, în iarbă, în briza transpirației jucătorilor. Cum egalul convine ambelor părți, orice alt rezultat e nu doar nefiresc, ci și riscant. Au făcut-o Suedia și Danemarca (acel legendar 2-2), o pot face fără remușcări și CFR, și Craiova. Dacă va fi altfel, înseamnă ca există forțe oculte, mai puternice decât aritmetica pură a clasamentului.

Remus Răureanu: Dacă e "x din avion", așa cum credem cam toți, și Craiova ar trebui să fie mulțumită. Cu excepția lui Cicâldău, oamenii din atacul oltenilor ar putea să evolueze într-o formație din playout și nimeni n-ar avea senzația că ei ar fi prea buni pentru acel nivel: Bărbuț, Baicu și veteranul serios și consumat Andrei Cristea. Victoria lui CSU ar fi cea mai mare surpriză din campionat, din '90 încoace!

Dan Udrea: Cand X-ul convine ambelor echipe, atunci meciul se va termina X. Caz în care CFR va fi campioană, iar pe Craiova chiar și un egal în ultima etapă, împotriva Viitorului, o duce sigur în Europa.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (57)
1475540329211264
Lazar Andrei  •  13 Mai 2019, 15:51

Ati sters comentul pe moti ca este jignitor..voi nu jigniti o multime de cititori ai gazetei impartiali de fel si sunt oblugati sa citeasca laudele voastre echipei si antrenorului si *** de la fcsb.Bai baieti daca vreti sa promovati o echipa ,un antrenor "baci"faceti.o dar nu pe bani publici,***...scuze voi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

402220920339446
Iliescu Iulian  •  13 Mai 2019, 15:15

Să nu uităm că FCSB a avut pe Astra care ia ajutat cu puncte și CFR a avut pe Sepsi plus ajutor de la albitraj

j0k3r
j0k3r  •  13 Mai 2019, 09:21
Postat de corectu pe 13 Mai 2019, 07:32

Nu a castigat CFR-ul campionatul ci l-a pierdut Steaua.A pierdut 9 puncte din 18 la ultimele clasate.A castigat doar 1(!)punct din 6 cu Chiajna(!!!!).Dar s-a vazut ca CFR-ul il are pe Hategan arbitru de casa.

si steaua pe avram..s-a uitat cum a facut bucati meciul cu Craiova? trebuia scos din orice lista de arbitrii atunci; aparent s-a uitat

Vezi toate comentariile (57)
Comentează