FOTBAL  »  NATIONALA  »  OPINIE

Opinie Dan Udrea: Lorand Fulop nu merită tricoul României!

Lorand Fulop
Lorand Fulop

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 mai 2019 09:51

Rădoi a anunțat lotul lărgit pentru Euro 2019, din care va face selecția finală peste câteva zile. Sunt 33 de jucători. Printre ei, mijlocașul lui FC Botoșani, Lorand Fulop. Prezența lui pe această listă e perfect justificabilă. Din perspectivă sportivă. Pentru ceea ce a jucat și a produs în tricoul grupării moldave. Are 8 goluri și 4 pase decisive în tot sezonul, ceea ce nu e deloc puțin, mai ales pentru un fotbalist care are dezavantajul de a evolua la o echipă mediocră, așa cum e Botoșani.

Totuși, complet nejustificabilă e prezența lui Fulop pe această listă a României, rețineți, a naționalei ROMÂNIEI, după declarațiile pe care chiar el le-a făcut la finalul ultimului meci disputat în Liga 1, la Călărași. A confirmat mai întâi că are o ofertă concretă de la Academia Puskas, după care a explicat, la flash-interviul de la Telekom Sport, că s-ar putea să plece chiar în această săptămână să semneze în Ungaria: „Este o echipă tânără, cu o academie foarte bună. Vin jucători din spate, mulţi jucători tineri... Îmi place Academia Puskas, sunt condiţii foarte bune”. Apoi, a urmat o declarație-șoc: „Cu siguranţă, acest transfer o să mă aducă mai aproape de naţionala Ungariei. Până atunci, să nu uităm de Campionatul European din vară, îmi doresc să joc acolo cu România U21, apoi vom mai vedea ce va fi”. Deci puștiul Lorand vrea să joace în vară pentru România tineret, după care să plece și să fie mai aproape de naționala de seniori a Ungariei! Iar regulamentul permite unui jucător să joace pentru o altă națională de seniori față de cea la care a bifat selecții la U21.

Iar la doar câteva zile de la această declarație, Rădoi îl pune pe listă pentru turneul final din Italia. Pe lista ROMÂNIEI. Un jucător care se arată încâtat că va semna cu o echipă care îl va propulsa spre naționala Ungariei!!! Ceva de neimaginat! Fulop, indiferent cât de bun fotbalist e, cât de bine a jucat și cât de promițător e, nu merită acest privilegiu. Să îmbrace tricolorul, el fiind, de fapt, cu gândul la naționala de la Budapesta. E o fractură nu doar de logică, dar și de mentalitate, caracter, orgoliu, mândrie națională și de patriotism. Un fotbalist care susține că merge să joace în Ungaria fiindcă așa se simte mai aproape de naționala Ungariei nu mai poate, nu mai trebuie și nu mai merită să îmbrace niciodată tricoul României.

Imaginați-vă un caz asemănător în Croația, echipă și ea calificată la Euro 2019 U21. Un fotbalist din propriul campionat să declare că a semnat cu Partizan sau Steaua Roșie Belgrad fiindcă așa se simte mai aproape de naționala Serbiei. Ar mai fi fost vreodată selecționat în reprezentativa Croației? E un exercițiu virtual, dar sunt convins că acolo ar exista un singur răspuns: NU, NICIODATĂ!

Ne-am plâns de atâtea ori că n-avem valoare, că aria de selecție e din ce în ce mai redusă, realități care nu pot fi negate. Putem face însă ceva ce ține în continuare de noi și care ne-ar putea salva cât de cât în acest sport în care orgoliul și caracterul fac de multe ori mai mult decât valoarea individuală sau talentul. Să avem demnitate și să nu stăm în genunchi. Să avem modelul sârbilor, al croaților!

Că vom pierde sau vom câștiga la acest Euro U21 nu va conta atât de mult cât va conta dacă un fotbalist va asculta "Deșteaptă-te, române!" în această vară, în tricoul României și va ajunge să cânte "Doamne, binecuvântează-l pe maghiar!", într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, în echipamentul naționalei de seniori a Ungariei!

Nu e aici nici cea mai mică urmă de xenofobie sau șovinism, ci doar un calcul sportiv. Pentru că rezultatele unei echipe naționale, cu care rezonează o întreagă țară, depind și de mândria cu care vrei să-ți reprezinți acea națională!

Mirel, lasă-l pe Lorand să-și urmeze visul! Să meargă și să fie "mai aproape de naționala Ungariei!" E, până la urmă, alegerea lui! Așa cum alegerea noastră și a ta e, chiar nu costă nimic, să rămânem în picioare. Și să avem onoare!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
2435511516493462
Blénessy Botond  •  24 Mai 2019, 19:42

Ma *** pe opinia lu'udrea. Na-re absolut nici o relevanta. Hajlá Lóránd!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2102911679735264
Calin Radulescu  •  19 Mai 2019, 23:52

Fulop jr e ungur 100%. Vorbitor nativ de maghiara in familie si e absolut normal sa si doreasca sa joace pt Ungaria... Romania e doar o tara in care locuieste si bonus are si cetatenie... Daca Radoi are nevoie de el sa l selectioneze, o sa joace cat poate el de bine pt Romania, dar nu l puneti sa aleaga intre Ungaria si Romania ca nu si are rostul...

ciollo
ciollo  •  19 Mai 2019, 23:46

Nu stiu daca Fulop merita sa imbrace tricoul Romaniei dar tu, ***, nu meriti sa fi numit jurnalist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează