INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Răsturnare de situație Bayern » Rămâne Niko Kovac? Declarații categorice: „Sunt convins că voi continua”

Niko Kovac // FOTO: Guliver/Getty Images
Niko Kovac // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 19 mai 2019 09:57

Niko Kovac (47 de ani), antrenorul lui Bayern Munchen, campioana din Bundesliga, contrazice speculațiile apărute în ultima vreme în presă, potrivit cărora va fi dat afară chiar dacă după titlul ia și Cupa.

Bayern a parafat sâmbătă al 29-lea titlu din istoria clubului și al 7-lea consecutiv. Iar Niko Kovac, al doilea după Franz Beckenbauer care-l câștigă și ca jucător al roș-albilor, și ca antrenor, e sigur că va fi pe bancă și sezonul viitor.

Președintele Uli Hoeness n-a vrut să facă niciun comentariu: "De la mine n-o să aflați nimic. Nu e momentul".

Kovac, în schimb, le-a replicat jurnaliștilor care în preziua meciului au scris că sfârșitul lui la bavarezi e decis și că nici "dubla" campionat - Cupă nu-i salvează postul: "Eu am alte informații. Sunt convins că voi continua. Credeți-mă, am informații de primă mână, nu la a doua sau a treia".

Hoeness a fost de la bun început unul dintre susținătorii săi, l-a și salvat toamna trecută, când o bună parte din jucători cereau îndepărtarea lui, însă și el a început să șovăie după ce tehnicianul croat a fost făcut mat de Jurgen Klopp și de Liverpool (0-0, 1-3).

Eliminarea din "optimile" Ligii i-a dat apă la moară directorului executiv Karl-Heinz Rummenigge, cel care primăvara trecută insistase pentru Thomas Tuchel: "La Munchen nimeni n-are garanția postului. Ca să rămâi, trebuie să performezi!".

Kovaci a luat deocamdată campionatul. Iar sâmbătă are ocazia să pluseze cu un al doilea trofeu: Cupa Germaniei, când Bayern o înfruntă pe Leipzig. 

2021 e anul în care-i expiră lui Kovaci contractul cu Bayern, acord semnat vara trectă

2e numărul trofeelor câștigate de Niko Kovac în cariera de antrenor: Cupa Germaniei 2018, cu Eintracht, și titlul 2019, cu Bayern

Vezi și:

Kaiser Franck » Recordmanul Ribery face o mărturisire tulburătoare: „Nu aș fi vrut să mă despart de Bayern”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Mai 2019, 10:47

Ce tigaie urâtă, pe post de trofeu!:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează