FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Culise incredibile în transferul lui Darius Olaru de la Gaz Metan la FCSB » Achiziție anti-CFR!

Deși are doar 21 de ani, Olaru are deja 77 de meciuri jucate în Liga 1
Deși are doar 21 de ani, Olaru are deja 77 de meciuri jucate în Liga 1

Articol de , , - Publicat joi, 23 mai 2019 00:00

Gigi Becali l-a luat pe Darius Olaru doar pentru că știa despre mijlocaș că e prima opțiune a lui Dan Petrescu pentru a acoperi unul dintre cele două locuri de U21 în sezonul următor.

Culise incredibile în transferul lui Darius Olaru de la Gaz Metan la FCSB, mutare care s-a oficializat în prima zi a acestei săptămâni. Achiziția mijlocașului a surprins pe multă lume, mai ales că el ar urma să concureze cu nume mult mai îndreptățite să joace în tricoul roș-albastru. Exemple: Man, Tănase, Moruțan. 

Gazeta Sporturilor a aflat motivul real pe care Gigi Becali l-a avut pentru a-l lua pe Olaru. Nu neapărat calitățile și profilul fotbalistului de 21 de ani l-au atras pe patronul de la FCSB, ci faptul că acesta era primul pe lista de achiziții a lui Dan Petrescu la CFR.

Becali a aflat că, având mari probleme pentru sezonul viitor din perspectiva fotbaliștilor care să fie eligibili pentru regula U21, CFR negociază de o lună cu Mediaș și chiar se înțelese cu Gaz pentru o sumă în jur de 500.000 de euro.

Pentru a bloca această mutare, Becali a intervenit abrupt în cazul Olaru și a plusat către Mediaș. A oferit 100.000 de euro peste ce dăduse CFR, le-a lăsat medieșenilor și un procent de 5% dintr-un viitor transfer și a fost de acord inclusiv ca fotbalistul să mai joace acolo până în ianuarie anul viitor.
În plus, Gigi s-a angajat ca plata celor 600.000 de euro să fie făcută imediat după semnarea actelor! Aceste argumente, mai ales cel din urmă, Mediaș având nevoie de bani pentru a ieși din insolvență și pentru a achita restanțele către fotbaliști, i-au convins pe șefii Transgaz și Romgaz, care decid la club, să accepte oferta lui Becali.

Imediat, tocmai pentru că erau la curent și cu interesul CFR-ului, cei de la FCSB au trimis documentele de transfer la Mediaș, pe care le-a semnat și Olaru, astfel că transferul e parafat. Iar CFR a pierdut principala țintă pentru a acoperi regula U 21!

"Sunt jucători U21 pe piață, CFR e campioană de doi ani, poate plăti să-i ia. Olaru era disponibil, acum nu mai e, gata. Ne-a costat 600.000 și 5 la sută dintr-un viitor transfer"
Mihai Stoica, director sportiv FCSB

"Tinerii noștri sunt «pure gold». La anul toți vor vrea să împrumute jucători de la noi. Noi avem foarte mulți jucători eligibili pentru regula U21, care peste noapte au devenit și mai valoroși"
Mihai Stoica, director sportiv FCSB

CFR stă doar în Costache

În momentul de față, campioana e descoperită total privind jucătorii U21 pentru sezonul următor. Dintre cei cu experiență la nivel de Liga 1 îl are doar pe Valentin Costache. În rest, în lot mai există și alte nume, dar care nu pot constitui variante viabile pentru campionatul care vine. Claudiu Petrila, un jucător foarte lăudat în ultima vreme, are doar 145 de minute bifate pe prima scenă, iar celelalte soluții sunt niște copii de la echipa a doua: Cătălin Itu și Daniel Pârv. Fotbaliștii care vor respecta regula în următoarele două sezoane vor fi cei născuți după 1 ianuarie 1998, iar regulamentul prevede obligativitatea ca orice formație să aibă în echipa de start doi astfel de jucători și unul pe toată durata celor 90 de minute.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (30)
magic4ever
magic4ever  •  23 Mai 2019, 13:20

Morutan nu este indreptatit deloc sa joace titular la FCSB in fata lui Olaru...fotbalistul de la Gaz Metan este mai bun decat Morutan si a jucat mai bine sezonul asta

stoichkov10
stoichkov10  •  23 Mai 2019, 12:35
Postat de farauminsport pe 23 Mai 2019, 11:10

Doar cateva precizari: 1. Echipa pastorita de pazcany-varga nu are nevoie de jucatori, lot, antrenor, atata timp cat aui protectia cooperativei, a arbitrilor si a FRF (dancu amic apropiat si al lui burleanu). 2. pentru ignorantii atarnati de net, poluatori de site-uri, care nu spun nimic, nu sustin nimic, doar emit baliverne (obesrvator federal, dynamo fan, etc) despre Steaua, e bi8ne sa inteleaga, daca au cu ce!!!, ca de 4 ani Steaua pierde campionatul si din cauza sistemului toxic din fotbalul romanesc (cooperativizat din nou!), nebeniciind ca alte echipe de prietenii, avantaje, aranjamente, reciprocitati. Daca ar fi avut protectia FRF, sprijinul cooperativei si ajutorul arbitrilor, Steaua era campioana fara probleme, la ce investitii a facut si la ce lot a avut in perioada 2015-2019. Sistemul toxic, coroziv reinstaurat in fotbalul romanesc, dupa parasutarea gastii burleanu, are efecte normale, pe termen lung: echipe de club ridiculizate in Europa, nationala nu mai bate pe nimeni, iar juniorii pierd inadmisibil acasa cu...Haiti!!!

Prosto.*** citeste ce spune chiar directorul sportiv fcsb https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-tinta-pentru-cluburile-din-liga-1-mm-stoica-tinerii-nostri-sunt-pure-gold-567698.html

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stoichkov10
stoichkov10  •  23 Mai 2019, 12:31
Postat de observator_federal pe 23 Mai 2019, 12:07

Băi, voi chiar credeți că FCSB a pierdut campionatul 4 ani la rând (”Mulți înainte!”) din cauza ”cooperativei”? Dar suporterii de ce i-a pierdut? Sistemul corupt din fotbalul nostru îl ajută de fapt pe Gigi, dar chiar și ”Dumnezeu te ajută dar nu-ți bagă în sac...” (și nici în cap...). Apropo, ce imagini ridicole cu publicul fecesebist la ”derbyul orgoliilor” - ce orgoliu??

FaraurmaDE.creier e Viorel "pantzuru" Predosanu aka Virel stelistul aka ilie zis si AntonTom.***. iti pierzi timpul cu ***,persecutatul ex.si actual ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează