FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

VIDEO Costin Ștucan, reacție-manifest după comunicatul surprinzător dat de CSU Craiova la 3 zile de la petrecerea vulgară: „Comportament dizgrațios, josnic!”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 mai 2019 09:47

CSU Craiova a emis un comunicat la 3 zile de la incidentele petrecute duminică, la petrecerea de final de an a clubului.

  • Context: Duminică, la petrecerea oltenilor, finanțatorul Mihai Rotaru și Nicușor Bancu au cântat versuri triviale la adresa rivalelor FCSB, Dinamo și Rapid.

Echipa olteană din Liga 1 le cere scuze doar fanilor ei în respectivul comunicat și se victimizează după reacția FRF.

Oficialii de la CSU Craiova s-au declarat surprinși că FRF a luat poziție în cazul lor, dar nu a luat atitudine când „un jucător al echipei naționale care, la un meci de fotbal, a scuipat un suporter pe Arena Națională. Ne referim la un eveniment de acum 3 săptămâni, când, în spațiul public, doi jucători ai Naționalei Under-21 au arătat semne obscene suporterilor Științei.

Nu mai vorbim de una dintre campioanele din ultimii ani, ai cărei jucători au avut un moment similar după meciul în care au câștigat titlul. Nu am văzut nicio reacție cu privire la imaginile apărute după victoria României Under-21 cu Țara Galilor, când tricolorii s-au filmat în autocarul echipei petrecând cu manele. 

(...) Cu excepția suporterilor noștri, considerăm că nu trebuie să ne justificăm și nu trebuie să cerem scuze nimănui. Duminică a fost o petrecere privată. (...)”.

Video //  Rotaru și Bancu înjură rivalele

 

 

Costin Ștucan: „Domnule rotaru, asta se întâmplă doar în mintea dumneavoastră. E JOSNIC”

Costin Ștucan, jurnalistul GSP, a criticat dur în emisiunea GSP LIVE de azi comunicatul oltenilor. 

 

„Într-un club occidental, în mod normal, cine scria acest comunicat era dat afară. Sunt copii de 9 ani, sunt femei sau oameni civilizați care țin cu Steaua, Dinamo sau Rapid și care au văzut imaginile în care finanțatorul Rotaru și jucătorii «dădeau la UE» celor de la Steaua, Dinamo și Rapid, implicit și fanilor.

Deci Craiova nu cere scuze că «trimitea la UE» unor entități care înseamnă și suporterii și alți oameni. Este dizgrațios acest mod de abordare al celor de la Craiova. Puteau să ceară scuze în 3 rânduri și mergeam mai departe.

Cei de la Craiova le cer scuze fanilor echipei lor, dar fanilor altor cluburi nu. Domnului Rotaru i-aș transmite doar atât. Sunt foarte puțini oameni care la petrecerile private aleg să se bucure înjurând. Așa ceva nu se întâmplă într-o lume civilizată. Poate doar în mintea dumneavoastră se întâmplă asta. Este un gest josnic să înjuri niște entități.

Poți contesta oficialii echipelor, să dai comunicate de presă, dar să înjuri fanii acestor echipe, «dând la UE» Stelei, lui Dinamo și Rapidului, este mult prea mult. Nu se încadrează în strategia de imagine pe care o aveți la Universitatea Craiova și cu care mereu vă lăudați. E păcat de imaginea pe care vreți s-o construiți. Federația nu are nicio legătură. Da, a tratat cu blândețe anumite subiecte, cum ar fi corupția și trucarea de meciuri. Dar de aici și până a nu le cere scuze fanilor cluburilor pe care i-ați înjurat e o cale foarte lungă”, a fost reacția lui Costin Ștucan.

 

Comunicatul integral emis de CSU Craiova

 „Există o tradiție în familia Universității Craiova, de două ori pe an, înaintea Crăciunului și la sfârșitul campionatului, să ne adunăm cu toții în ceea ce se dorește a fi momentul nostru în care suntem împreună. Nu doar jucătorii și stafful tehnic, ci și tot ceea ce înseamnă colegii din spatele echipei, precum cei din departamentele marketing, comunicare, social - media, security, transport, ticketing, hospitality, juridic, economic, antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori, dar și legendele clubului.

Este totodată momentul în care partenerii noștri sunt alături de noi, nu doar prin intermediul programelor pe care le dezvoltăm împreună. Este modul nostru de a ne lua la revedere de la sezonul trecut, cu bune și rele, dar mai ales modul nostru de a ne asigura că anul următor vom fi împreună și că ne vom sprijini din nou unii pe alții, indiferent de cum va fi: „la bine și la greu”.

Cu excepția suporterilor noștri, considerăm că nu trebuie să ne justificăm și nu trebuie să cerem scuze nimănui. Pentru că duminică a fost o petrecere privată. Imaginile care au apărut în spațiul public fac parte dintr-un moment ce aparține exclusiv familiei noastre.

Da, suporterilor noștri le cerem scuze pentru că imaginea Universității Craiova a fost pătată, iar noi suntem cei care trebuie să avem grijă de ea.

Recunoaștem că ne-a surprins comunicatul FRF, având în vedere că imaginile erau de la o petrecere privată. Ne-a surprins pentru că nu am văzut ca Federația să ia atitudine în situații mult mai grave și care s-au petrecut în spațiul public și ne referim aici la un jucător al echipei Naționale care, la un meci de fotbal, a scuipat un suporter pe Arena Națională. Ne referim la un eveniment de acum 3 săptămâni, când, în spațiul public, doi jucători ai Naționalei Under-21 au arătat semne obscene suporterilor Științei. Nu mai vorbim de una dintre campioanele din ultimii ani, ai cărei jucători au avut un moment similar după meciul în care au câștigat titlul. Nu am văzut nicio reacție cu privire la imaginile apărute după victoria României Under-21 cu Țara Galilor, când tricolorii s-au filmat în autocarul echipei petrecând cu manele.

Înainte de a arunca cu piatra, vă rugăm, pe fiecare dintre dumneavoastră, să vă întrebați doar atât: ce s-ar întâmpla dacă ar apărea imagini de la ultima petrecere pe care ați avut-o în familie sau cu prietenii cei mai buni?”

 

Vezi și:

VIDEO Comunicat FRF, după imaginile în care patronul lui CSU Craiova și Nicușor Bancu înjură rivalele

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (83)
krystyano07
krystyano07  •  25 Mai 2019, 12:57
Postat de Adrian Addryano pe 24 Mai 2019, 12:20

Știți care este paradoxul?Ăștia injură și dau m..... echipelor din București dar uita că ei tot la București sunt înființați in 2013 iar sediul lor social se afla la Bucuresti.Se înjura singuri și își ***Echipele astea cu state vechi în fotbalul românesc le umple stadionul ar trebui sa le mulțumească nu sa le înjure pentru că s-a văzut la ultima partidă ce a fost,fluiera vântul prin tribune iar jumate au plecat cu multe minute înainte de fluierul final.

Adrian Addryano te invit la un meci pe Ion Oblemenco cu cei de la Clinceni chiar, sa vezi si tu ce nu o sa vezi cand o sa joace echipele din Bucuresti cu ei. Daca tu ai vazut putina lume la ultimul meci atunci ce zici de Fcsb- Cfr Cluj? Echipele Bucurestene nu aduna in 5 etape suporteri la stadion cati aduna Universitatea Craiova. Legat de ce s.a intamplat la acea petrecere este strict problema lor fiind o petrecere privata. Mai grav este ca la meciul cu Fcsb de acasa domnul Morutan a dat la *** suporterilor Universitatii! Asta este normal in 2019? Aaaa scuza.ti.ma am uitat el " joaca " ca mai mult copil de mingi este, la Fcsb si este permis totul pentru ei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  24 Mai 2019, 21:00

De ce ăștia înjura și jignesc milioane de suporteri ai unor echipe de tradiție și incita la violenta și pe urmă când începe scandalul se dau loviți?Aplica aceeași tactica pe care o are și ***! Rușine!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10207202405083487
Nanu Daniel  •  24 Mai 2019, 19:19

Dar cand se striga "La olteni, *** la olteni !" nu mai sunt femei si copii de 9 ani in audienta Stucane ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează