INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Adrian Florea despre o decizie istorică îndoielnică: „Ziua în care stadionul Giuseppe Meazza a fost condamnat la moarte de robii banului”

Stadionul Giuseppe Meazza în 1965, foto: Guliver/gettyimages
Stadionul Giuseppe Meazza în 1965, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 24 iunie 2019 16:34

Azi, 24 iunie 2019, s-au oficializat zvonurile care circulau insistent de mai multe luni: Stadio San Siro va fi demolat!

Pe locul miticului „ Giuseppe Meazza” va fi construită o altă arenă, „pe măsura standardelor mileniului 3”.

Una cu o capacitate redusă de la peste 80.000 la 60.000 de locuri, dar care să ofere fanilor mulţimea de magazine şi de restaurante fără de care azi nu se poate supravieţui.

Că şefii Milanului şi cei ai Interului au îmbrăţişat ideea punerii la pământ a stadionului inaugurat în 1926 nu-i de mirare.

Rossonerii au patroni americani, iar finanţatorii nerazzurrilor provin din China şi Hong Kong. Oricât ar încerca să se dea iubitori ai fenomenului Il Calcio, ei rămân robii banilor. Iar banii se fac şi se înmulţesc în magazinele şi în restaurantele de care aminteam şi în care fiecare Luigi/Stefano/Antonio/Roberto trebuie să lase mulţi euro. Cât mai mulţi euro.

Poate că viitoarea arenă chiar va fi un aspirator de bani. Poate că, beneficiind de venituri suplimentare, Milanul şi Interul îşi vor recupera strălucirea de altădată.

Însă Luigi/Stefano/Antonio/Roberto vor pierde ceva imposibil de cumpărat pe lumea asta: istoria!

Când vor veni la noul stadion alături de bunici sau de taţi, Luigi/Stefano/Antonio/Roberto nu vor mai putea asculta poveşti cu Meazza şi Nordahl. Cu Facchetti şi Rivera. Cu fraţii Baresi ori Maldini.

Cu Matthaus sau Van Basten. Cu Weah ori Ronaldo. Cu Ibra şi Zanetti. Cu Herrera şi Sacchi. Cu Trappatoni şi Capello.

Pe „contrucţia ridicată conform standardelor mileniului 3” se va mânca mai bine şi mai mult. Se va putea achiziţiona orice, oricând. Dar va persista o senzaţie de rece. Şi va mirosi a plastic. American sau chinezesc, contează mai puţin.

PS: Argumentul că în 2019 nu se mai poate juca pe o arenă finalizată în urmă cu aproape un secol nu stă în picioare. Dacă "Meazza" e prea batrân şi trebuie demolat, ce ziceţi de "Scala", deschisă în 1778? Nu vi se pare că „nu corespunde standardelor mileniului 3”? Cât despre Dom, la care piatra de temelie s-a pus prin secolul 14, mă şi mir că nu s-au găsit isteţi care să facă o petiţie "Jos cu Dom(n)u'!". 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
caminero
caminero  •  24 Iunie 2019, 22:47
Postat de Adrian Ionica pe 24 Iunie 2019, 20:41

"Din fericire" stadionul Dinamo rezista in continuare...multumim computerland , beraria h , ramada hotel ...

Ce-i cu beraria H? hai ca p-asta n-o stiu ...

1213785285311900
Adrian Ionica  •  24 Iunie 2019, 20:41

"Din fericire" stadionul Dinamo rezista in continuare...multumim computerland , beraria h , ramada hotel ...

alenb
alenb  •  24 Iunie 2019, 20:31
Postat de dinupaturica pe 24 Iunie 2019, 17:26

1)De 10 ani tot darama San Siro, vorba multa, saracia omului; 2)*** daca tu-mi compari Scala care este elegant, dispune de acustica super, cu San Siro, vechi, depasit, necorespunzator standardelor actuale. Pe acest principiu de fierar-betonist, Wembley, Highbury sau Olympiastadion nu trebuiau vreodata demolate. Noul templu al fotbalului isi va construi paginile glorioase, asa cum o fac Cruyff Arena sau Emirates Stadium. 3)Istoria ramane, independent ca mirosi sau nu iarba sfintita de Meazza sau coltul de zid contemporan suferintelor lui Mazzola.

Vechimea nu e neaparat motiv de daramare, la Milano exista stadionul Arena Civica care dateaza din .. 1806. Da, o mie opt sute sase. Acolo a jucat si Inter inainte de san siro dar si dupa, a prins chiar si cupele europene prin 1960, azi gazduieste o echipa de Liga 4 de amatori. Nimeni nu se gandeste sa=l demoleze, este un momunment. Ma gandesc ca se putea la fel si cu San siro, bagat bani, renovat, modernizat, pacat..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează