SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON // VIDEO Rafael Nadal, nedumerit după decizia care îl favorizează pe Roger Federer la Wimbledon: „Doar aici se întâmplă asta! Jucătorii nu sunt respectați!”

Rafael Nadal are două titluri la Wimbledon, cucerite în 2008 și în 2010 // FOTO: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal are două titluri la Wimbledon, cucerite în 2008 și în 2010 // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 25 iunie 2019 19:47

WIMBLEDON 2019 // Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP), proaspăt campion la Roland Garros, nu va fi cap de serie numărul doi la Wimbledon, în ciuda locului pe care-l ocupă în clasament. Turneul britanic își desemnează favoriții pe baza unui sistem propriu, diferit de celelalte turnee de Mare Șlem. 

Capii de serie de la Wimbledon nu sunt stabiliți după ordinea din clasament, ci în funcție de performanțele obținute pe suprafața verde în anii precedenți.

Direct favorizat de această regulă va fi Roger Federer (37 de ani, 3 ATP), cel care va fi favorit doi, evitând astfel o posibilă întâlnire până în finală cu liderul mondial Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP).   

8 titluria câștigat Roger Federer la Wimbledon. Nadal are două, iar Djokovic patru

Ibericul, cel care în 2018 s-a oprit în semifinale la Wimbledon, după un meci dramatic cu Novak Djokovic, pierdut cu 8-10 în decisiv, s-a arătat nemulțumit de decizia organizatorilor de la All England Lawn Tennis and Croquet Club:

„Chiar dacă sunt favorit doi sau trei, trebuie să joc la cel mai bun nivel al meu. Voi accepta această postură dacă ei văd lucrurile în această manieră și voi lupta pentru a-mi câștiga meciurile.

Singurul lucru pe care nu mi se pare corect e că această poveste există doar la Wimbledon, aici e singurul turneu de Mare Șlem unde se aplică asta. Nu e vorba că mă vizează doar pe mine, dar vizează și alți jucători. Nu se respectă statutul pe care unii jucători și l-au dobândit de-a lungul sezonului”, a spus Nadal, potrivit metro.co.uk

„Iubesc să joc pe această suprafață. Tranziția de la zgură la iarbă e cea mai radicală schimbare existentă în tenis, dar sunt fericit cu antrenamentele pe care le-am făcut pe iarbă în ultimele zile” Rafael Nadal

Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 1-14 iulie. 

Vezi și: Andy Murray nu știe când va juca din nou la simplu: „Chiar dacă nu am mai avut dureri, tot m-am simțit țeapăn”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
727585740753866
Radu Goran  •  26 Iunie 2019, 14:14
Postat de Cornel Perju pe 25 Iunie 2019, 22:48

Ha . Nadal vrea iarasi o tragere la sorti manarita asa cum au fost cele de la Roma si Paris, unde jucatorii care l-au casapit pe Nadal anul asta peste tot pe unde l-a prins, au fost pusi sa se bata intre ei asta in timp ce Nadal a fost lasat sa defileze pana in finala. daca tragerea la sorti s-ar fi facut correct, Nadal nu ar fi castigat nici la Roma si nici la Paris

Doamne, și aici comentezi, fedtardule? ???????? Nu știu cine l-a căsăpit pe Nadal, dar îți garantez că nu are nevoie de mânării ca să câștige turneul unde e CEL MAI BUN. În schimb, Fedy are nevoie de traseu favorabil, că altfel îl căsăpește Djokovic pe toate suprafețele... ????

th3dog
th3dog  •  26 Iunie 2019, 07:29

Iar o sa vedem finala in semifinale, la fel ca anul trecut. Hai Nole cu nr 16!

burgman
burgman  •  25 Iunie 2019, 23:10

Doamne, câtă dreptate ai! Abia a câștigat de 12 ori RG ul, tot din cauza tragerii la sorți! De fapt toate cele 18 GS si cele 34 Masters le-a câștigat printr-un noroc chior!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează