FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ROMARIO BENZAR LA LECCE // 3 detalii despre vânzarea lui Romario Benzar în Serie A: cine îl înlocuiește la FCSB, de ce voia să plece de acum un an, TOP 15 transferuri în era Becali

Romario Benzar
Romario Benzar

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 iunie 2019 10:02

Romario Benzar pleacă de la FCSB și va ajunge în Italia, la Lecce, echipă nou-promovată în Serie A, ce plătește 2 milioane de euro vicecampioanei și îi oferă fundașului dreapta un salariu lunar de 45.000 de euro.

Gigi Becali a primit cel mai scump cadou de ziua lui! Ieri, când a împlinit 61 de ani, finanțatorul FCSB a ajuns la un acord cu italienii de la Lecce pentru transferul definitiv al fundașului dreapta, Romario Benzar. În conturile clubului roș-albastru vor intra 2 milioane de euro, iar jucătorul va primi un salariu lunar de 45.000 de euro, de trei ori mai mare decât lua la București.

Miza se mută pe Claudiu Belu

„Așa este, l-am vândut! Băiatul o să plece din cantonament și se duce în Italia. L-am dat cu 2 milioane de euro. Ce să fac? Dacă a venit oferta asta pentru el, am zis să-l dau. Avem jucători pe postul lui. Îi avem pe Claudiu Belu și pe Mihai Roman, acolo. Belu mai are mult de muncă până să fie la nivelul lui Benzar. Romario era jucător de echipa națională, cel mai bun fundaș dreapta din România. O să crească și Belu, avem răbdare cu băiatul. Benzar și-a făcut treaba, să fie sănătos”, a comentat ieri Becali.

Benzar (27 de ani) a fost cumpărat de la Viitorul în august 2017, cu 700.000 de euro, suma actuală de transfer fiind una care-l mulțumește pe Becali.

Viitorul nu mai are procente!

Din informațiile oferite de cei din conducerea FCSB, Romario a semnat un contract pe trei sezoane cu nou-promovata în Serie A, cu posibilitatea de prelungire pe încă un sezon. Steliștii mai au clauze în contractul fotbalistului conform cărora vor mai încasa și alte sume de bani din urma acestui transfer. Unele în funcție de câte meciuri va juca în Italia, dar și alte bonusuri de performanță pe care le-ar realiza la noul club. 

De precizat că în momentul în care a venit de la Viitorul la FCSB, Benzar avea în contract o clauză conform căreia Gică Hagi va primi 20% dintr-un eventual transfer. Doar că aceasta a fost răscumpărată de Gigi Becali la scurt timp după venirea la București a jucătorului, iar în acest moment Hagi nu va mai primi niciun procent din transferul la Lecce. 

2.500.000 € este cota de piață a lui Benzar, conform transfermarkt.de, cea mai mare din carieră. Când a plecat de la Viitorul era cotat la 2 milioane de euro

3adversari direcți de mare valoare va avea Benzar în noul sezon de Serie A: Cristiano Ronaldo (Juventus), Lorenzo Insigne (Napoli) și Ivan Perisic (Inter)

Pe urmele lui Gică Popescu

Când a plecat de la Galatasaray, Gică Popescu se gândea să își încheie cariera în Italia. Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica în 2001, fostul căpitan al Barcelonei explica de ce a ales să joace, după echipe mari ale continentului, la un club de pluton din Cizmă: „Mă gândesc la Lecce ca la ceva romantic. Este singura echipă din Italia care provine din sudul ţării. Mă fascinează lupta cu trupele din Nord. Aș vrea să îmi duc la bun sfârșit cei doi ani de contract”.

Un amănunt mai puţin știut: la Lecce, Gică Popescu a purtat numărul cumnatului Hagi, 10! Și a dat o „dublă” într-un meci cu Bologna, 3-4! „Baciul” a jucat la Lecce în sezonul 2001-2002. 

A râs de antrenamentele lui Dică

Fundașul dreapta voia să plece încă de acum un an de la FCSB, atunci când l-a sunat pe Pietro Chiodi, agentul său. Benzar s-a plâns de antrenamentele de la FCSB și de atmosfera de la echipă.

„Antrenamentele sunt mult mai slabe decât erau la Viitorul, toată lumea face ce vrea. Se râde, e distracţie mare și multe momente cu timp mort. La Viitorul, Hagi nu permitea glumele în timpul ședinţelor de pregătire. Era muncă și atât!”, s-a confensat în urmă cu un an Benzar unui apropiat. Imediat, după acel episod, Chiodi a pornit mai multe discuții pentru un posibil transfer, inclusiv în zona arabă sau Asia. 

198de meciuri a jucat Romario  în Liga 1 și a reușit să marcheze, pentru Viitorul și FCSB, 9 goluri

TOP 15 TRANSFERURI ÎN MANDATUL LUI BECALI

transferuri fcsb

Citește și:

Gigi Becali nu e mulțumit după transferul lui Romario Benzar: „Nu mai găsesc fundaș ca el”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  26 Iunie 2019, 12:29

Și uite așa mai iese la suprafață un turnător pe care GSP la momentul respectiv l-a acoperit cu sintagma:”surse din”.

revonston
revonston  •  26 Iunie 2019, 11:12

Catania nu Catalia

ionnis
ionnis  •  26 Iunie 2019, 11:08

E plin de tepe date de cioban in top 15. Niciunul nu a plecat mai departe pe o suma mai mare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează