INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO Mutarea lui Philippe Coutinho la Bayern Munchen, devastatoare pentru Barcelona?! L-a pierdut pe Neymar? + pe cine vrea PSG

Philippe Coutinho // FOTO: Guliver/GettyImages
Philippe Coutinho // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2019 13:37

Barcelona a pierdut primul meci din acest sezon, 0-1 cu Athletic Bilbao, un meci în care Philipe Coutinho nu a jucat. Lăsându-l să plece pe brazilian la Bayern, catalanii au rămas fără cel mai important atu în negocierile pentru Neymar. Era singurul jucător acceptat de PSG ca monedă de schimb. 

O mutare surprinzătoare, care o ajută pe Bayern Munchen, dar care pare total împotriva Barcelonei. Și din punctul de vedere al jocului, și din perspectiva mercato.  

Exact ce îi lipsea lui Bayern 

Coutinho va fi împrumutat de clubul bavarez un sezon, având opțiune de transfer definitiv. „Suntem fericiți să avem un asemenea fotbalist”, spune Hasan Salihamidžici, directorul sportiv al münchenezilor. El și directorul general Rummenigge au fost la Barcelona și au încheiat acordul și cu gruparea catalană, și cu brazilianul. 

După un asemenea start în Bundesliga, 2-2 acasă cu Hertha (Detalii AICI), roș-albii aveau nevoie de genul acesta de jucător. Ce poate evolua și pe aripă, dar și în centru. Un finalizator și un pasator la fel de valoros, cu șut bun și o finețe în controlul mingii ideală pentru assisturi. Exact ce-i lipsește lui Bayern la marginea careului.  

Profită Real Madrid? 

Văzând și debutul Barcelonei, 0-1 la Bilbao, ar fi fost excelent Coutinho în absența lui Messi și după accidentarea lui Suárez, când Griezmann a devenit vârf. A lipsit scânteia, pasa decisivă. Și nimeni care să lege ofensiva.  

Mai mult. Catalanii și-au pierdut cel mai important atu în negocierile pentru Neymar, fiindcă PSG îl voia în primul rând pe Coutinho ca monedă de schimb (Dembélé refuză să plece de pe Camp Nou), pe lângă cele 100 de milioane de euro.  

Trimițându-l la München pe Cou, și-au compromis probabil șansele să-l readucă pe Ney. Iar Real ar putea profita, anunță L'Équipe, dezvăluind că los blancos s-au mai întâlnit cu reprezentanții atacantului paulista. Încearcă doar să-l convingă pe Zidane (dezamăgit că nu îl poate achiziționa pe Pogba) că transferul său ar fi o excelentă afacere pentru Madrid. 

Bayern mai ia un francez: 12 milioane 

Între timp, Bayern își mai ia un francez. După Coman, Tolisso, Lucas Hernández și Pavard, clubul bavarez îl ia și pe Mickaël Cuisance. Un mijlocaș de 20 de ani, care poate juca în spatele atacantului. Va semna pe cinci sezoane, iar Mönchengladbach va primi 12 milioane de euro. „Un mare talent, foarte bun în jocul de posesie. Va atrage imediat atenția datorită mentalității, a tehnicii și a excelentului său picior stâng”, a declarat Salihamidžic.  

Vine Dybala la PSG? 

Cum varianta Coutinho a căzut, fiind dorit și de antrenorul Tuchel, și mai ales de directorul sportiv Leonardo, PSG trebuie să-și schimbe planurile. Soluția cea mai bună în acest moment pare a fi Paulo Dybala. Atacantul argentinian, 25 de ani, ar putea părăsi Juventus pentru 80 de milioane și ar avea un salariu anual de 12 milioane pe Parc des Princes. 

Vezi și:

VIDEO Încă o veste îngrijorătoare pentru Barcelona! Cât lipsește Luis Suárez după accidentarea din meciul cu Bilbao

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
alexandruivan7
alexandruivan7  •  18 August 2019, 09:49

“Cou”,”Ney”.Parca te si vad cum stati in centrul vechi la cafele,voi mari prieteni.Chiar sunt curios daca e cineva atat de prost incat sa te plateasca pentru ceea ce scri tu.***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează