INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DISPARIȚIE

A murit Rudi Gutendorf, tehnicianul care a antrenat un număr record de 55 de echipe în 32 de țări

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 15:30

Rudi Gutendorf s-a stins din viață la vârsta de 93 de ani. Tehnicianul german deține recordul pentru cele mai multe echipe antrenate: 55 în 32 de țări.

Ca jucător a evoluat pentru o singură echipă, TuS Neuendorf, între 1944 și 1953, însă ca manager a fost un veritabil globe-trotter: au fost perioade în care a antrenat și 4 echipe pe an!

Și-a făcut debutul de antrenor în 1955 la Blue Stars Zurich, însă imediat a trecut la FC Luzern, echipă la care a rămas peste cinci ani, cel mai lung mandat de antrenor.

Printre marile echipe antrenate de Rudi au fost: VfB Stuttgart, Schalke 04, Real Valladolid, Hamburger SV și Hertha Berlin.

A fost și selecționer la câteva naționale, printre care: Australia, Chile, Bolivia, Venezuela, Trinidad & Tobago, Grenada, Antigua & Barbuda, Botswana, Noua Caledonie, Nepal, Tonga, Tanzania, Fiju, São Tomé & Príncipe, Ghana, China, Mauritius, Iran U23, Zimbabwe și Rwanda.

Ultima echipă antrenată de Rudi Gutendorf a fost Samoa, în 2003, pe când avea 77 de ani!

CITEȘTE ȘI:

Gareth Thomas, legendă a rugby-ului, a dezvăluit că e infectat cu HIV și că a avut intenții sinucigașe

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează