FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB 0-1

CRAIOVA - FCSB 0-1 // Mesaj emoționant afișat de galeria Craiovei: „Fotbalul ar trebui să fie pentru toată lumea #RIPBLUEGIRL”

Articol de GSP - Publicat luni, 16 septembrie 2019 10:17

CS Universitatea Craiova a pierdut acasă derby-ul cu FCSB, în fața unui public fantastic, scor 0-1. Singurul gol al partidei a venit în minutul 88, prin debutantul Tsoumou (28 de ani).

Ultrașii olteni au afișat un banner de susținere pentru Sara, tânăra din Iran, în vârstă de 29 de ani care în urmă cu o săptămână și-a dat foc după ce a fost condamnată la închisoare pentru 6 luni deoarece a fost prinsă la intrarea într-o arenă sportivă.

Un caz cutremurător în Iran. Pe 12 martie, această tânără, Sara, a încercat să intre pe stadionul Azadi, la Teheran, la meciul Esteqlal - Al Ain. Încălca hotărârea regimului radical, care le interzice femeilor să asiste la partide de fotbal masculin (se acceptă doar cu aprobare specială, în anumite cazuri).

A fost prinsă la porți, arestată și dusă la închisoarea Qarchak, din Varamin. Nu au ținut cont forțele de securitate nici măcar că ea avea tulburare bipolară și era sub tratament.  

A fost eliberată temporar, însă o așteptau alte șase luni după gratii. Aceasta era pedeapsa. Disperată, Sara și-a dat foc. Era ultimul ei protest. A suferit arsuri de gradul trei pe 90 la sută din corp. Doar aparatele o mai țineau în viață.  

Căpitanul naționalei iraniene, Masoud Shojaei, și coechipierul său Vorya Ghaffouri au susținut-o. "Așa cum noi suntem șocați de restricțiile impuse femeilor în trecut, viitoarele generații vor fi uluite de faptul că femeile nu au voie să intre pe stadion în vremurile noastre", a declarat Shojaei.  

Pentru Sara, totul era prea târziu. S-a stins pe 9 septembrie. Regimul a ascuns inițial decesul său. Dar s-a aflat. 

Citește și:

VIDEO Dezvăluiri în exclusivitate! Accidentările ȘOCANTE pe care le-a făcut Momcilovici încercând să-și protejeze coloana!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează