FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dodi Joca, pariul lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Vreau să dau 5 goluri sezonul ăsta!” + Visează să ajungă la Real Madrid

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2019 10:39

La doar 19 ani, Dodi Joca, ultimul debutant propus de Dan Petrescu la CFR, are ambiții mari: „Îmi doresc să contribui și eu, măcar puțin, la câștigarea unui nou titlu”.

De când a revenit la CFR, în martie, Dan Petrescu a pus ochii pe el. Și la primul joc, amicalul cu Gaz Metan (0-0), l-a luat la prima echipă.

Treptat, a devenit un obișnuit al lotului de seniori, iar în victoria categorică împotriva celor de la Voluntari (5-0) a debutat în Liga 1, intrând în teren, în ultimul sfert de oră, chiar în locul idolului său de la echipă, Ciprian Deac. 

Dans, karate și fotbal

Dodi Andrei Joca abia a împlinit 19 ani. Recunoaște că fotbalul n-a fost prima sa dragoste: 

„Am început cu dansul, apoi am trecut la karate. Dar pe la 9 ani m-a prins fotbalul. Aveam și ceva antecedente, tata și unchiul meu jucaseră și ei, dar la nivel mai mic, local”.

La insistențele sale, a început fotbalul acasă, la Baia Mare. L-a avut la început ca antrenor pe fostul atacant Dănuț Șomcherechi, o vedetă a orașului prin anii '90-2000.  

„De mic mi-a plăcut în atac, să driblez, să dau goluri. Pot să joc pe orice poziție din cele trei din față. Cred că i-am impresionat pe cei de la CFR în partidele directe de juniori, astfel că în vara lui 2017 m-au luat la ei. E o altă etapă, am ajuns la un club mare, profesionist, cu jucători valoroși. N-am avut deocamdată o discuție cu Mister, dar mereu mă laudă la antrenamente și asta normal că îmi dă încredere. Acum, cu Voluntari a fost prima dată când am fost rezervă. Speram să intru și uite că mi s-a implinit un vis. Am avut emoții, dar numai la început, pe teren am uitat de ele. Știu unde vreau să ajung, sunt gata să muncesc pentru asta”.

Dodi, după numele iubitului Prințesei Diana

Are un nume mai puțin obișnuit. A explicat că „părinții au ținut să mă numească așa, mai ales mama, căreia îi plăcea foarte mult de Prințesa Diana. De aceea m-a botezat după Dodi Fayed, iubitul prințesei. Multă lume crede că e o poreclă, dar e numele meu și îmi place”.  

Dodi îl are ca idol, din fotbalul internațional, pe Cristiano Ronaldo, iar visul său este ca într-o zi să ajungă să joace la Real Madrid: „Știu că pare o nebunie, mulți râd când le spun asta. Până atunci, sper să joc cât mai mult pentru CFR. Mi-am propus ca în acest campionat să dau 5 goluri. Și dacă mai prind câteva jocuri, nu e deloc imposibil!”. 

„Lucrez și acasă, fac 1.500-2.000 de abdomene zilnic. Mă supraveghează fratele meu mai mic, David, care are 7 ani și vrea și el să înceapă fotbalul. Știu că sunt un model pentru el și încerc să îl învăț ce înseamnă acest sport” - Dodi Joca, mijlocaș CFR

„Cred că principala mea calitate este că trag bine de la distanță. Chiar dacă sunt destul de înalt, 1,86m, punctul meu slab este jocul de cap. Mai am mult de lucru la acest capitol” - Dodi Joca, mijlocaș CFR

„L-am avut elev pe Dodi de mic, până când a plecat. E un copil serios, talentat, pasionat. O dată nu a spus «nu»! Am mare încredere în el, este primul meu elev care debutează la Liga 1. De mic tot spunea: «O să vedeți, eu o să ajung la Real Madrid!»” - Dănuț Șomcherechi, fostul antrenor al lui Dodi Joca

VEZI ȘI: 

GSP LIVE // Viorel Ferfelea, adevărul despre duritatea lui Dan Petrescu: „Jucătorii nu o să îl iubească niciodată, dar e ceva incredibil la el”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
marius.bxl
marius.bxl  •  16 Septembrie 2019, 12:53

Fa inca o data contestatie pentru reducerea pedepsei dane. Arbitrii instiga la reactii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează