INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

SERIE A // Băgau mafia pe stadion! Poliția italiană, acțiune de amploare, după ce șefii lui Juventus și-au denunțat propriii suporteri

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2019 11:00

Poliţia îi acuză pe șefii ultrașilor lui Juventus de extorsiune, violenţe şi spălare de bani. Liderii principalelor grupuri de tifosi ai bianconerilor şantajau clubul după ce li s-au retras privilegiile, introducând mafia în stadion.

Operaţiunea „Last Banner” demarată de Procuratura din Torino a pătruns agresiv în peluzele Allianz Stadium. 

Poliţia italiană a efectuat 12 arestări în rândul şefilor şi liderilor principalelor grupuri de ultraşi ai lui Juventus, „Drughi”, „Tradizione-Antichi valori”, „Viking”, „Nucleo 1985”0, „Quelli... di via Filadelfia”, capetele de acuzare împotriva acestora fiind violenţă privată, extorsiune agravată, asociere la grup infracţional şi spălare de bani.

Şeful „Drughi”, închis pentru crimă!

Conform anchetatorilor, infractorii au pus la cale o strategie prin care şantajau campioana Italiei, după ce la finele sezonului 2017-2018 li s-au retras privilegiile, inclusiv biletele la meciuri. 

Cu complicitatea unor şefi de agenţii din teritoriu, au reuşit să recupereze o parte din tichete, pe care le vindeau apoi ilegal. 

Capii ultraşilor i-au ameninţat pe conducătorii torinezi cu organizarea de atacuri rasiste pe stadion, dacă nu li se vor acorda mai multe bilete. Clubul i-a denunţat pe toţi acum un an, inclusiv pe Dino Mocciola, liderul istoric al „Drughi”, închis deja în anii '90 pentru că a omorât un poliţist, fiind responsabil pentru infiltrarea 'ndrangheta în peluză.

VEZI ȘI:

ANDERLECHT - ANTWERP 1-2 // Boloni, convins de jucători să schimbe tactica la pauză pentru o mare victorie: „Ne-am creat multe ocazii după!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează