INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

FOTO Copii ultrași cu „tatuaje” și saluturi naziste » Pozele înfiorătoare care explică atacul rasist de la Bulgaria - Anglia 0-6

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2019 13:20

Jucătorii Angliei au fost victimele abuzurilor în meciul de la Sofia, câștigat 6-0 și întrerupt de două ori din cauza rasismului. Bulgaria riscă să joace două partide cu porțile închise și o amendă de 80.000 de euro.

Simțeau englezii că vor fi nevoiți să suporte un atac odios la Sofia. Așa s-a întâmplat. Jucătorii săi de culoare au fost victimele rasismului. Ultrașii bulgari, cei ce provin din facțiunea radicală a lui Levski, i-au agresat verbal și au făcut saluturi naziste în tribune. Meciul a fost întrerupt de două ori, încheindu-se cu 6-0 pentru insulari. 

Stoicikov cere să fie excluși! 

În urma scandalului uriaș, Borislav Mihailov, președintele federației, și-a dat demisia. În timp ce Hristo Stoicikov a plâns de ciudă la o emisiune televizată, cerând excluderea tuturor echipelor Bulgariei din Europa după modelul englez al anilor '80. Pe 28 octombrie, Comisia de Disciplină UEFA va judeca acest caz. Se așteaptă două partide cu porțile închise și o amendă de 80.000 de euro. 

Cotidianul britanic The Sun a găsit două imagini care spun totul despre cât de gravă este situația în țara vecină. O problemă nerezolvată de ani de zile.  
Pe 9 mai 2018, la finala Bulgariei (Slavia - Levski 0-0, 4-2 la penaltyuri) disputată pe același stadion, „Vasil Levski”, doi băieți de maximum zece ani au pătruns pe pistă și au imitat salutul hitlerist.  

FOTO Copii ultrași cu „tatuaje” și saluturi naziste » Pozele înfiorătoare care explică atacul rasist de la Bulgaria - Anglia 0-6

Aveau pe corp o mulțime de „tatuaje”. Zvastici, „Levski hooligan”, „ACAB” (Toți polițiștii sunt bastarzi) și „SW 1999”. Inițialele Sofia West, cel mai fanatic grup de ultrași ai lui Levski. În tribune, un banner anunța planul celor îmbrăcați în negru: „Say Yes To Racism”. 

15 ultrași bulgariau fost identificați în grupul celor care au atacat jucătorii englezi; 6 dintre ei au fost arestați

Vezi și:

Zlatan Ibrahimovic anunță că se poate retrage dacă nu câștigă meciul de duminică: „Ar putea fi ultimul meu meci”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
kordell
kordell  •  18 Octombrie 2019, 16:45
Postat de boierasul pe 18 Octombrie 2019, 15:08

Burleanu cand demisioneaza ??? Seful federatiei bulgare a avut onoare si a demisionat al nostru....se pregateste pentru un nou mandat ))))

Matale esti nea Ovi ?

rivaldinho
rivaldinho  •  18 Octombrie 2019, 15:43

Sunt sarbi de ai lui Moflea :)) Si el se vrea a fi bulgar, sarb, croat, polonez etc etc

raul4steaua
raul4steaua  •  18 Octombrie 2019, 15:11

Niste grobieni

Vezi toate comentariile (7)
Comentează