FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CRAIOVA 2-0

CFR CLUJ - CRAIOVA 2-0 // FOTO Gest superb al oltenilor în memoria lui Ilie Balaci: cum au ieșit pe teren jucătorii lui Victor Pițurcă

Articol de - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 20:46

Memoria lui Ilie Balaci e încă vie în rândul jucătorilor de la CS Universitatea Craiova. Clubul oltean a recurs la un gest superb în startul meciului cu CFR Cluj din această seară, pierdut de alb-albaștri cu 0-2. 

Fotbaliștii lui Victor Pițurcă au ieșit pe teren cu tricouri care aveau imprimate chipul celui care a fost Ilie Balaci. Luni, 21 octombrie, se împlinește un an de la dispariția fostului mare fotbalist. 

Ulterior, alb-albaștrii au mers la galerie și au făcut cadou tricourile ultrașilor. Craiova e încurajată la Cluj de aproximativ 600 de fani. 

Comemorat la locul de veci

Ilie Balaci a fost comemorat, astăzi, la locul de veci din Cimitirul Sineasca. Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima a decedat în urmă cu aproape un an, pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani.  

La slujba de comemorare a „Minunii Blonde” au participat rude, apropiați, suporteri și foști coechipieri din „Craiova Maxima”, printre care Sorin Cârțu, Aurel Țicleanu și Nicolae Ungureanu, alături de oficialități locale.

Ilie Balaci

  • născut pe 13 septembrie 1956, la Bistreț
  • decedat pe 21 octombrie 2018, la Craiova

CA JUCĂTOR

  • a debutat la 16 ani, 11 luni și 5 zile în Liga 1;
  • a evoluat de-a lungul carierei la Universitatea Craiova, FC Olt și Dinamo;
  • a marcat 84 de goluri în 347 de meciuri în Liga 1;
  • a câștigat trei titluri în Liga 1 și de patru ori Cupa României;
  • a debutat la 17 ani, 6 luni și 10 zile în tricoul naționalei României;
  • a marcat 8 goluri în 65 de partide jucate în ”tricolor”.

CA ANTRENOR

  • le-a antrenat pe Pandurii, Drobeta Turnu-Severin, Club Africain, Olympique Clasabanca, Al Shabab, Al Nassr, Al Hilal, U Craiova, Al Ain, Al Hilal, Al Sadd, Al Ahli, Al Arabi, Kazma, Raja Casablanca, Al Nahda, Al Hilal Omdurman și Al Suwaiq;
  • a câștigat 21 de trofee în Africa și Asia, cel mai important fiind Cupa Campionilor Africii;
  • în 2017 a stat ultima oară pe bancă, în Oman, la Al Suwaiq

Vezi și: 

AICI ai toate detaliile de la partida CFR Cluj - Craiova

VIDEO + FOTO Ilie Balaci, comemorat, azi, la un an de la moarte » Oltenii l-au desenat în centrul Craiovei, folosind ca model o imagine din arhiva GSP

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vendredi13
vendredi13  •  20 Octombrie 2019, 04:51

Balaci a jucat la alta Universitate. Iar Universitatea din Craiova nu-i mai buna decat Universitatea Galati. La Galati se invata nave si cultura piscicola. La Iasi Medicina, la Craiova se invata smecherismul.

gabryel28
gabryel28  •  19 Octombrie 2019, 22:15

Ce legatura are aceasta echipa fantoma cu balaci si universitatea? Astia sunt infiintat in 2013 habarnuau ce inseamna legendele adevaratei universitati

Vezi toate comentariile (2)
Comentează