INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Tottenham și-a adus călăul: „Am fost atras de calitatea jucătorilor şi pasiunea fanilor" + Jose Mourinho, salariu FABULOS

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 11:35

Tottenham l-a înlocuit pe Mauricio Pochettino (47 de ani) cu Jose Mourinho (56 de ani), care a semnat până în iunie 2023. „Am adus un mare tactician şi unul dintre cei mai de succes antrenori", anunţă preşedintele Daniel Levy.

Mutarea-şoc făcută marţi seară de Tottenham pe banca tehnică a avut continuare foarte rapidă. Mauricio Pochettino, demis după cinci ani şi cinci luni la conducerea The Spurs, a fost înlocuit cu Mourinho.

L-am ales pe José pentru că e unul din cei mai de succes antrenori. Are multă experienţă, poate inspira echipa şi e un mare tactician. A câştigat trofee la fiecare club şi cred că va aduce energie şi încredere în vestiar", a anunţat preşedintele Daniel Levy, semnând cu „The Special One" un acord până în sezonul 2022-2023.

13 meciuri în două luni

Dat afară de Man. United în urmă cu 11 luni, portughezul de 56 de ani, care putea fi el schimbat la United de Pochettino, lasă postul de analist la Sky Sports şi va debuta sâmbătă în deplasare în derby-ul londonez cu West Ham.

Îl aşteaptă un program infernal, cu 13 meciuri în următoarele două luni, în Premier şi Ligă. „Sunt entuziasmat să vin la un club cu patrimoniu uriaş şi cu fani atât de pasionali. M-a atras mult calitatea lotului şi a jucătorilor din Academie şi perspectiva de a lucra cu ei", au fost primele cuvinte rostite de Mourinho. 

Dat afară de jucători 

José îi preia pe The Spurs, pe care i-a bătut de cele mai multe ori în Anglia!, de pe locul 14, cu 14 puncte în 12 etape, după patru înfrângeri şi cinci egaluri. O moştenire grea lăsată de Pochettino, tot mai contestat de jucătorii pe care i-a adus în ultima finală a Ligii şi de patru ori la rând în Top 4 Premier League.

Şutul în fund luat de argentinian ar putea însemna şi un pas înainte pentru antrenorul lui Spurs cu cele mai multe victorii după război, Bayern fiind posibila destinaţie. Până atunci, el a primit un mesaj de la Mou: „Mauricio și stafful lui vor face parte mereu din istoria noastră. Am cea mai mare admirație pentru cum a acționat în clipele grele în care echipa n-a jucat acasă, pentru căldura și sentimentele pozitive pe care ni le-a adus".

17,5 milioane de euroeste salariul anual pe care îl va încasa Mourinho la Tottenham, dublu faţă de cât câştiga Pochettino

3 titluri de campion al Anglieiare Mourinho, toate cu Chelsea. A mai cucerit o Cupă, 4 Cupe ale Ligii plus o Supercupă, pe lângă două Ligi şi două trofee în Cupa UEFA/Europa League

13 înfrângeria suferit Tottenham contra echipelor pregătite de Mourinho în toate competiţiile. The Spurs au fost victimele preferate ale portughezului în Anglia

„Vreau să-i mulțumesc lui Pochettino și staff-ului său pentru tot ce au făcut. Vor fi mereu bineveniți aici. Avem un lot talentat. Trebuie să ne încărcăm bateriile și să facem un sezon bun, pentru fanii noștri" 
José Mourinho, manager Tottenham

„Am fost extrem de reticenţi în a lua decizia schimbării şi n-a fost deloc simplă şi în grabă. Rezultatele regretabil din campionat la finele sezonului trecut şi începutul slab al acestuia ne-au dezamăgit teribil" 
Daniel Levy, preşedinte Tottenham

„Este o nebunie totală să-l angajezi pe Mourinho la Tottenham. Nici fanii nu-l suportă, va ucide orice urmă de viaţă şi suflet la echipă, va dispărea bucuria în joc şi va distruge tot ceea ce a construit Pochettino" 
Daily Mail, tabloid englez

VEZI ȘI:

Jose Mourinho confirmat la Tottenham! Mauricio Pochettino, dat afară de la finalista UCL

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
deusdat
deusdat  •  20 Noiembrie 2019, 17:58

Degeaba, n-o să ia niciodată campionatul cu Tottenham. Marele succes al lui Mou rămîne Real Madrid. El a fabricat echipa care a câștigat patru ligi ale campionilor. Dar trecutul e mort.

magic4ever
magic4ever  •  20 Noiembrie 2019, 14:59
Postat de cneius pe 20 Noiembrie 2019, 12:41

Nu mi se pare ca lotul este chiar atit de stralucit, este cam ceea ce a avut la Utd in sezonul trecut. Fara intariri nu vad sa faca mare brinza...

Lotul lui Tottenham este net superior fata de ce a avut Mourinho la Manchester...ii are pe Kane,Eriksen,Alderweireld,Ndombélé,Dele Alli,Son, Dier, Moura....la United avea o apararea dezastruoasa si pe ratangiul de Lukaku in atac, mijlocul fara pic de creatie...a resuscitat el cat de cat echipa dupa ce la adus pe Zlatan,dar dupa ce s-a accidentat grav s-a ales praful...

speranta2022
speranta2022  •  20 Noiembrie 2019, 14:49

Influenta nefasta a procuratorilor demonstreaza ca *** ca acest individ, mai primesc oferte tentante. Noapte buna, Spurs!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează