INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Scandal monstru în Italia! Roma şi Milan au interzis accesul ziarului rasist la antrenamentele lor până la finele anului

Articol de - Publicat vineri, 06 decembrie 2019 10:52

Corriere dello Sport e atacat dur de Lukaku pentru coperta Black Friday de ieri: "Cel mai prost titlu văzut în cariera mea. „Sper că redactorii implicaţi îşi vor asuma responsabilitatea”, a spus Smalling.

Black Friday s-a transformat în Black December pentru jurnaliştii de la Corriere dello Sport, care au prefaţat partida de diseară, Inter - AS Roma, cu un scandalos joc de cuvinte, pe copertă. Clubul giallorosso şi rivalii nerazzurilor, AC Milan, au anunţat împreună suspendarea accesului ziariştilor cotidianului rasist în centrele lor de pregătire până la finele anului! „Niciodată nu vom tolera superficialitatea şi ignoranţa pe această temă şi n-o să rămânem muţi în faţa problemei”, s-a revoltat Milan, amintind şi de episoadele Bakayoko şi Kessie.

„Cultura este cheia”

La fel de virulentă este poziţia Interului: „Fotbalul înseamnă pasiune, cultură şi frăţie, suntem şi vom fi mereu împotriva oricărei formei de discriminare!”. Iar jucătorii de culoare vizaţi de prima pagină a ziarului roman au avut postări ferme. „În loc să se concentreze pe duelul fotbalistic, Corriere dello Sport a ieşit cu cel mai prost titlu văzut în cariera mea. Continuaţi să alimentaţi gândurile negative şi problema rasismului în loc să scrieţi de meciul frumos de pe San Siro, jucat de două mari cluburi. Cultura e cheia, iar voi de la Corriere ar trebui să vă faceţi treaba mai bine. Mulţumim tuturor fanilor şi jurnaliştilor pentru sprijin”, a postat Romelu Lukaku.
 

„Greşit şi foarte insensibil”

Chris Smalling a aplaudat reacţia promptă a Romei şi a completat: „Voiam să îmi petrec ziua concentrându-mă pe meci, dar e important să recunoaştem că ce s-a întâmplat joi e greşit şi foarte insensibil. Sper că toţi redactorii implicaţi în aces titlu îşi vor asuma răspunderea şi vor înţelege impactul transmis de cuvintele lor”.

„Pentru cine vrea şi poate pricepe, Black Friday e numai elogiul, mândria şi bogăţia magnifică a diferenţei. E titlul inocent al unui ziar care de un secol apără cu obstinaţie şi pasiune valorile sportului, ale fotbalului, însă a fost transformat în venin de cine are asta în suflet”
Corriere dello Sport, cotidian italian

Cele mai tari goluri reușite de Lukaku la Inter

Citește și:

„Black Friday” cu Lukaku și Smalling » Corriere dello Sport e în centrul unui scandal uriaș de rasism!

Joci constant la pariuri? Avem un test pentru tine – răspunsurile sunt foarte importante! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  06 Decembrie 2019, 14:01

E clar ca a venit Apocalipsa! Care naiba e problema cu titlul ala, a luat-o lumea razna de tot ? E negru sau nu e negru Lukaku ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează