INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2020

Judan Ali, discipolul lui Johan Cruyff care vrea să califice Maldive la Mondialul din Qatar » Printre posibilii antrenori se află nume celebre!

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 ianuarie 2020 18:39 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 12:53

Naționala de fotbal a Republicii Maldive are șansa de a participa pentru prima oară în istorie la Cupa Mondială, organizată de statul Qatar în 2020.

Aceștia trebuie să câștige meciurile cu China, Syria și Filipine.

Maldivele sunt cunoscute mai degrabă drept o locație exotică în care îți poți petrece vacanța, însă în viitor s-ar putea duela cu marile puteri din fotbalul mondial.

Totul despre Johan Cruyff, băiatul din „satul de beton
ISTORIE
Totul despre Johan Cruyff, băiatul din „satul de beton" » Povești extraordinare + cum a revoluționat fotbalul + 10 citate faimoase

Labirinturi de corali, resorturi luxoase, cocotieri, soare, toate acestea te duc cu gândul la Maldive.

În viitorul apropiat este posibil ca fotbalul să contribuie la renumele țării situate la sud-vest de India. Pentru asta a fost adus ca director tehnic Judan Ali (46 de ani), un englez școlit la academiile celor de la Arsenal si Barcelona. La academia Barcelonei l-a avut ca mentor pe olandezul Johann Cruyff, unde a petrecut aproape 10 ani.

„Prima mea sarcină este să aduc un nou antrenor, deoarece contractul cu actualul tehnician expiră în Martie”, a declarat noul director, Judan Ali, pentru The Sun. Pe listă se află numele unor fotbaliști celebri: Rivaldo (47 de ani), Bryan Robson (63 de ani) - cel mai longeviv căpitan din istoria lui Manchester United, Julio Cesar (40 de ani) și Maniche (42 de ani).

Judan Ali le face o descriere interesantă fotbaliștilor din insulă: „Am monitorizat jucătorii în ultimii patru, cinci ani. Sunt tehnici, foarte asemănatori spaniolilor”. Antrenamentele se țin de cele mai multe ori seara. Asta din cauză că mulți dintre ei au și alte meserii, dar și din cauza temparaturii ridicate.

În luna martie se va pune la punct un centru de pregătire în capitala Malé, unde 100 de copii vor fi cazați și se vor antrena după un program bine stabilit, aceștia vor fi prima generație de fotbaliști profesioniști. Judan Ali are în plan șase astfel de academii, fiecare situată pe o insulă.

Campionatul național de fotbal se numește Dhivehi Premier League, acolo unde 9 echipe își dispută meciurile pe un singur stadion: Stadionul Național, care are o capacitate de 11,850 locuri.

de Eduard Pătrașcu

Bundesliga nu vrea pauză în timpul Campionatului Mondial din 2022! Planul inedit al oficialilor: meciuri jucate în aceeași zi

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Foto: barkinganddagenhampost.co.uk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close