INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Ce ar trebui să schimbe Neymar pentru a fi din nou unul dintre cei mai buni din lume: „Mai puține capricii și discoteci. Iată de ce are nevoie”

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 09:00

Site-ul brazilian Universo Esporte i-a întrebat pe editorialiștii săi ce ar trebui să schimbe Neymar, în vârstă de 27 de ani, pentru a fi din nou unul dintre cei mai buni jucători din lume.

de Delia Marinescu

Când era la Barcelona, Neymar cucerea multe trofee (inclusiv Liga Campionilor) și forma cel mai puternic trio al planetei (MSN) alături de Messi și Suárez. De când s-a transferat la PSG, devenind cel mai scump jucător din lume, 222 de milioane de euro, starul brazilian a fost mai mult accidentat sau implicat în scandaluri și escapade nocturne.

În acest an, Ney a început în forță. Patru goluri în trei meciuri. Și nu doar că a fost decisiv, dar și dedicat echipei, jocului colectiv, implicându-se și faza defensivă. Rezultatul: a fost ținta aplauzelor suporterilor pe care nu îi mai mulțumise de ceva vreme.

„Trebuie să facă diferența"

Bazându-se pe ultimele prestații ale lui Neymar la PSG, site-ul Universo Esporte le-a adresat bloggerilor săi următoarele întrebări:

- Demonstrează Neymar că are alt comportament și că 2020 poate să fie altfel?

- Ce trebuie să schimbe ca într-adevăr să își găsească echilibrul și să joace ca unul dintre cei mai buni jucători din lume?

ANDRÉ ROCHA: "El e deja unul dintre cei mai valoroși. Ca să le schimbe părerea celor care îl critică trebuie să joace cu mai multă regularitate, fără pauze lungi din cauza accidentărilor, și să facă diferența pentru PSG și pentru națională în meciurile importante"

ANDREI KAMPFF: "Neymar e o raritate. Dacă se concentrează și își asumă compromisurile profesionale pe care i le cere cariera va avea tot ce îi trebuie ca să fie din nou protagonistul fotbalului mondial. După acest început de an sunt speranțe"

"Fotbalul, ocupația lui principală"

BENJA: "Neymar rupe, e unic. A greșit când a dat Barcelona pe PSG, dar dacă va reuși să meargă la o echipă din prima linie a fotbalului mondial, ca Real Madrid sau chiar Barcelona, el are tot ce îi trebuie ca să se evidențieze din nou. Joacă mult, dar îi trebuie mai mult focus"

JUCA KFOURI: "Doar să privească fotbalul ca fiind ocupația lui principală"

MENON: "Să înțeleagă că fotbalul e o profesie, nu un sport pe care îl practică între o discotecă și alta"

"Visa să fie un mare jucător"

PVC: "Are nevoie de un singur lucru: să se concentreze. Să își amintească cine a fost și cine visa să fie când a debutat la Santos, la vârsta de 17 ani. Visa să fie un mare jucător. Și pentru asta, știa că e nevoie de antrenament și muncă. Asta l-a făcut să fie unul dintre cei mai buni. Și asta poate să facă din nou"

RENATO MAURÍCIO PRADO: "Neymar trebuie să continue să joace foarte bine, cum a început să o facă din nou la PSG, să reducă prezența din afara terenului, cum de asemenea, a început să facă, și să câștige ceva cu adevărat important, precum Liga Campionilor, ca protagonist, sau următorul Campionat Mondial. Dacă se întoarce la Barcelona înainte de asta, va fi din nou un ajutor al lui Messi. Și niciodată nu va fi recunoscut ca fiind cu adevărat unul dintre cei mai mari".

Ce ar trebui să schimbe Neymar pentru a fi din nou unul dintre cei mai buni din lume: „Mai puține capricii și discoteci. Iată de ce are nevoie”

VIDEO Gică Hagi și melodia de 200 de milioane de vizualizări din vestiarul Viitorului: „Cerea mereu piesa în care cânta Neymar”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează