INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CFR CLUJ

CFR Cluj // Alexandru Chipciu i-a impresionat! Ce punctaj a obținut la testul comandat de Dan Petrescu

Articol de , - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 22:00

Alexandru Chipciu (30 de ani), noua achiziție a CFR-ului, a dat ieri testul fizic Gacon, iar scorul său a fost 23, cu numai un punct sub Andrei Burcă, Ciprian Deac și Denis Ciobotariu, chiar dacă Alex nu a mai jucat un meci în campionat din mai anul trecut!

Abia intrați în programul echipei, sâmbătă, Alexandru Chipciu și Denis Ciobotariu au fost supuși ieri de staff-ul celor de la CFR unui test fizic. 
 

Dacă în cazul fostului dinamovist era de așteptat să fie la un nivel foarte bun, el evoluând constant pentru „câini" în prima parte a sezonului, în cazul celuilalt rezultatul a impresionat pe toată lumea. Ei au dat testul Gacon, unul extrem de greu, pe care colegii lor îl trecuseră imediat după reunire, la Cluj.

CFR Cluj » Chipciu și Ciobotariu, buni de joc

Denis Ciobotariu a înregistrat un scor de 24, același cu al celor mai bine clasați de la CFR, Burcă și Deac. Iar Alex Chipciu a scos 23, (același cu al lui Omrani), deși nu mai jucase un meci în campionat din mai 2019! În limbajul preparatorilor fizici, acesta este un scor de „foarte bine".

Singurele partide oficiale pe care le-a bifat Chipciu de atunci au fost cele de la națională, cu Norvegia și cele două întâlniri cu Malta, ultima pe 8 august 2019. Astfel, nu este exclus ca cei doi să apară pe teren și în partida de azi cu Ferencvaros, al doilea amical din cantonamentul de la Oliva Nova. 

Essien a avut scor 12 :)

După plecarea lui Dan Petrescu în China, în vara lui 2018, Michael Essien (37 de ani), fost jucător la formații precum Chelsea, Real Madrid și Milan, a vrut să se transfere la CFR. S-a renunțat la proiect după ce, în urma testului Gacon, ghanezul a obținut doar 12 puncte!!!. „Are forma fizică a unui pieton, nu a unui fotbalist profesionist" a fost concluzia, astfel că Essien a fost nevoit să plece.

Ce înseamnă testul Gacon

Considerat de fotbaliști drept infernal, testul Gacon, de capacitate aerobă, constă în alergarea pe o distanță stabilită timp de 45 de secunde, urmată de 15 secunde de pauză.

Tot circuitul are 25 de astfel de „ture" consecutive, în care timpii rămân  aceiași, dar distanța crește mereu cu câte 6,25 metri. Se începe de la 125 de metri și se ajunge, în runda finală, la 275 de metri. În total, se aleargă 5.000 de metri, iar testul durează 24 de minute și 45 de secunde.  

CANTONAMENT CFR CLUJ » Alexandru Chipciu, prezentat oficial la campioana României

vezi și:

Ioan Hora a spus tot după ce a scăpat de calvarul trăit la FCSB: „Toți sunt afectați din cauza lui Becali! Asta că Vintilă conduce echipa...”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
cobra_z
cobra_z  •  20 Ianuarie 2020, 09:23

la peste 45 de ani scot timpi mai buni si fara pauze...astia se considera sportivi de performanta sau jongleri ? ieri de ex am facut 21 km in 2 ore ...nu 5 km in 25 de min...si nu iau nici "vitamine"...mare test...mari sportivi...fara injectii se sufoca pe teren ...cel putin astia din Romania

cfrcj666
cfrcj666  •  20 Ianuarie 2020, 09:10
Postat de steaua_vs_fc_fcsb pe 20 Ianuarie 2020, 08:34

Faceți măi un articol despre iminentul faliment al FC FCSB! Nu mai sunt bani. Gigi nu reușește să vândă nimic. Nu s-a mai calificat în grupele EL. Mai vin și deciziile în procesele pe care Steaua București li le-a intentat. Adio FC FCSB!

Cine sa faca? Aia 3 pentru care gigel e alfa si omega?

kingdon
kingdon  •  20 Ianuarie 2020, 09:02

Si calul alearga.... dar nu da lapte!!!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează