SPORTURI  »  TENIS  »  PROTEST

VIDEO Campanie de amploare în tenis după moartea lui George Floyd » Serena Williams se implică: „Rachetele jos, mâinile sus”

Serena Williams s-a alăturat campaniei +13   FOTO
Serena Williams s-a alăturat campaniei

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 02:55

Moartea violentă a americanului George Floyd, ucis pe 25 mai de un polițist în Minneapolis, a declanșat proteste de amploare  pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii. Nici lumea sportului n-a rămas impasibilă.

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. Toți cei 4 polițiști care au fost de față au fost dați afară din poliție, în timp ce criminalul e urmărit penal;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate.

După ce personalități precum Michael Jordan, Gary Lineker sau Lewis Hamilton și-au exprimat dezaprobarea față de abuzurile și brutalităție polițiștilor din State, a venit rândul jucătorilor de tenis să se solidarizeze cu persoanele care au de suferit din cauza rasismului. 

„Rachetele jos, mânile sus”

Nume importante din WTA și ATP s-au coalizat și au realizat un videoclip de mare impact. Inițiativa i-a aparținut lui Frances Tiafoe (22 de ani, 81 ATP), care, folosindu-se de hashtag-urile #Racquetsdownhandsup și #Handsupdontshoot, a invitat diverși colegi din circuit să se filmeze în timp ce ridică mâinile, într-un gest devenit deja simbolic zilele acestea.

Serena Williams, Naomi Osaka, Gael Monfils, Sloane Stephens, Jo-Wilfried Tsonga, Heather Watson, Cori Gauff, Donald Young, James Blake, Sachia Vickery, Mikael Ymer, Michael Mmoh, Darian King, Christopher Eubanks, dar și alții, au răspuns pozitiv apelului, transmițând un mesaj de solidaritate într-o perioadă extrem de tulbure în State. 

View this post on Instagram

“Our Lives Begin To End The Day We Become Silent About Things That Matter” Martin Luther King Jr. Thank you to everyone that joined us in this, it starts with each and every one of us. • • @serenawilliams @iamgaelmonfils @katadams68 @malwashington @kgmontjane1 @zackeveee @k1ng_2._0 @heatherwatson92 @jarmere @naomiosaka @sloanestephens @tennisdarian @eastpoint_jenkins @tsongaofficiel @asia.muhammad @coacho.g @r_bizzeee @donaldyoungjr @mcneil8970 @coreygauff @haileybaptiste @ymerjr @philsbrainparade @thechandarubin @michaelmmoh @sachiavick @kamaumurray @cocogauff @garrisonzina #tennisforequality #lovewins #itisbiggerthantennis • • Song: Glory (@johnlegend @common) Thank you for creating such an impactful piece of art. Special thank you to Brian Tsao (@the_general_tsao ) for helping with edits. • • @wta @atp @espn @usta @itf__tennis @shaunking @bleacherreport @theshaderoom @octagon

A post shared by Frances Tiafoe (@bigfoe1998) on

„Vieţile noastre se încheie în ziua când rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează”

„Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat. Totul pornește de la fiecare dintre noi”, a spus Tiafoe, care a folosit și un citat din Martin Luther King, cunoscutul activist pentru drepturile civice ale persoanelor de culoare din SUA, asasinat în 1968: 

„Vieţile noastre se încheie în ziua când rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează”.

FOTO Imagini de la protestele violente din întreaga lume, după decesul lui George Floyd

+9 FOTO

Citește mai multe despre situația tensionată din SUA: 

VIDEO „Cel mai mare luptător din istoria UFC” a pus la punct 2 vandali pe străzile Americii: „În rahatul ăsta mai e vreun pic vorba de George Floyd?!”

VIDEO Momente ȘOCANTE în SUA! Un campion din NBA lovește cu bestialitate un bărbat în timpul protestelor: „Unul dintre nenorociții de băieți albi nu știa unde merge”

Lewis Hamilton cere solidaritate în Formula 1 după moartea lui George Floyd: „Într-un sport dominat de albi, rămâneți tăcuți în fața nedreptății!”

VIDEO + FOTO Lineker, mesaj cutremurător după uciderea lui George Floyd în SUA: „Am plâns! E odios și înfiorător”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  02 Iunie 2020, 14:28

lol

ray51
ray51  •  02 Iunie 2020, 07:54

„Vieţile noastre se încheie în ziua când rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează”. Ce cuvinte, ce fraza memorabila, cat de actuala este!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează