FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali, refuzat clar de omul care se putea dovedi vital al FCSB: „Nea Gigi, nu vin!”

Articol de , - Publicat joi, 04 iunie 2020 20:28

Florin Niță (32 de ani) i-a transmis patronului Gigi Becali că nu vrea să revină la FCSB. 

Rămasă fără Bălgrădean, plecat la CFR Cluj, FCSB a încercat să găsească în ultimele săptămâni un portar sigur, cu experiență, care ar putea să o ajute în noul sezon competițional. Gigi Becali s-a arătat interesat de serviciile lui Florin Niță, de la Sparta Praga, căruia era dispus să-i ofere un salariu de 10.000 de euro pe lună, dar doar dacă îl aducea la FCSB liber de contract. 

Florin Niță: „Rămân la Sparta, e mai bine pentru familia mea”

Cehii erau dispuși să-l cedeze pe portarul de 32 de ani contra sumei de 500.000 de euro, dar Becali nici n-a vrut să audă. „Eu îl aduc pe Florin Niță la FCSB doar dacă vine liber de contract de acolo. Nu dau niciun ban pentru transferul lui. Nu mă interesează altfel”, a declarat acesta. Oricum, chiar dacă cehii l-ar fi lăsat liber, Florin ar fi avut ultimul cuvânt. Iar după discuțiile pe care acesta le-a purtat cu familia, a luat decizia de a rămâne la Sparta, chiar dacă nu mai este titular. 

„Florin nu vine la FCSB. I-a transmis patronului acest lucru, i-a mulțumit că s-a gândit la el, dar preferă să rămână în Cehia. S-a acomodat foarte bine acolo, iubește orașul, se înțelege foarte bine cu cei din echipă, chiar dacă a ajuns rezervă. Copiii săi sunt la școală acolo și nu vrea să-i mute. Și-au făcut prieteni, se simt foarte bine în Cehia și el a luat decizia să rămână la Sparta Praga”, a dezvăluit pentru Gazetă un apropiat al fotbalistului. 

Transfer ratat la Basel 

Surse GSP susțin că în ultimele luni a mai existat un interes important pentru Florin Niță, de la FC Basel! Elvețienii chiar au înaintat Spartei Praga o ofertă de transfer definitiv, dar cele două cluburi n-au ajuns la un acord. În această situație, impedimentul a fost suma de transfer oferită pe portar, sub 500.000 de euro, cât ar fi dorit praghezii. 

EXCLUSIV Gigi Becali, refuzat clar de omul care se putea dovedi vital al FCSB: „Nea Gigi, nu vin!”

„Am fost atașat foarte mult de Steaua! O să iubesc această echipă toată viața mea. Să ajungi la Steaua este o mare responsabilitate!" 

„Modelul meu a fost Buffon! Am avut enorm de învățat de la el doar uitându-mă la meciurile în care a apărat. Plecând de la poziționare, până la gesturile pe care le făcea după ce echipa lui marca sau câştiga. Am încercat să-l copiez la antrenamente, la jocurile oficiale. E un colos!” 
- Florin Niță, portar Sparta Praga 

1,6 milioane de euroeste cota de piață a lui Florin Niță, jucător vândut cu 2 milioane de euro de FCSB în ianuarie 2018 2 titluri de campion și o Cupă a României a câștigat Florin Niță la FCSB

„Florin Niţă e un portar foarte mare. În momentul de faţă, e în primii trei portari români! Pentru el e foarte important să joace la echipe cât mai mari. Am văzut că a avut probleme, nu a mai apărat, dar eu l-aş vedea la o echipă mult mai bună”
- Florin Tene, antrenor de portari 

Cariera lui Niță 

  • în 2006, la 19 ani, evolua în Divizia C 
  • în 2010, la 23 de ani, evolua încă în Divizia B, cu Chiajna 
  • a debutat în Liga 1 în iulie 2011, la 24 de ani, în meciul Chiajna - Sportul 1-2 
  • în 2012 a eliminat Steaua cu Chiajna din Cupa României, după penaltyuri de departajare
  • în 2013 a ajuns la Steaua 
  • în 2015 a debutat în cupele europene 
  • în 2017 a debutat în echipa naţională 
  • în 2018 a semnat cu Sparta Praga, un transfer de 2 milioane de euro 

Ce portari are FCSB în acest moment 

  • Andrei Vlad: are 21 de ani și este cotat la 350.000 de euro, având contract până în iunie 2023 
  • Toma Niga: are 22 de ani și este cotat la 50.000 de euro, având contract până în iunie 2022 
  • Ștefan Târnoveanu: are 20 de ani și este cotat la 300.000 de euro, vine din vară la FCSB de la Poli Iași

VIDEO / Dani Coman a spus de ce le-a refuzat pe Dinamo și FCSB: „Mi-ar fi făcut plăcere să lucrez cu Meme Stoica”

Citește și alte știri despre FCSB:

Portretul FCSB post-pandemie » Concluzii dure după amicalul cu Voluntari! Cine s-a făcut de râs: „A fost efectiv umilit de Sanoh”

Gigi Becali a dat toate detaliile despre o posibilă achiziție importantă la FCSB: „Nu îmi place să reîncălzesc ciorba, dar cu el e altă situație”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
1745flo
1745flo  •  05 Iunie 2020, 10:30

Cine sa fie nebun sa vina la cloaca puscariasilor din ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

felix_grandet
felix_grandet  •  05 Iunie 2020, 07:19
Postat de ovina20 pe 05 Iunie 2020, 00:54

La clona becalifera e Messi al portarilor titular- ce sa caute Nita acolo

Messi in poarta, Petre in atac, apărarea improvizata cu Lampard Popescu, Nedelcu și cine o mai fi pe acolo. :))) Echipa arată bine. Din 14 iunie începe distracția.

loko1
loko1  •  05 Iunie 2020, 07:19
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Păi nu știi cine aruncă bombele.Ciobanul trimite pălmarii,la gsp și le dă așa numitele ponturii,apoi așteaptă reacțiile .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează