INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

VIDEO. Șocant! Autocarul Benficăi, atacat de propriii ultrași » Doi jucători răniți!

Julian Weigl (dreapta) și Andrija Zivkovic după atacul asupra autocarului Benficăi // sursă foto: Instagram @ juweigl
Julian Weigl (dreapta) și Andrija Zivkovic după atacul asupra autocarului Benficăi // sursă foto: Instagram @ juweigl

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 10:12

Andrija Zivkovic (23 de ani) și Julian Weigl (24) de la Benfica au fost internați, după ce au fost tăiați de cioburile geamurilor sparte. Starea sârbului e îngrijorătoare. Atacantul e rănit la ochi.

După trei luni de pauză, Benfica a jucat din nou, joi seară. A fost o revenire urmată de incidente șocante. Campioana Portugaliei, liderul actual lusitan, nu a reușit să o învingă acasă pe Tondela (0-0), locul 15 înaintea acestei etape. Ultrașii s-au răzbunat.

„Aceștia nu sunt fani, sunt infractori”, scrie presa portugheză

La miezul nopții, echipa se întorcea la centrul sportiv Seixal. Pe autostrada A2, fanii extremiști au atacat autocarul cu pietre. Două și-au atins ținta, străpungând geamurile. Una a lovit parbrizul, alta în lateral.

Doi jucători au fost răniți, Andrija Zivkovic și Julian Weigl. Ambii au fost transportați imediat la spital. Doar din precauție, în cazul mijlocașului neamț, susține presa locală. Starea atacantului sârb este însă îngrijorătoare, fiind rănit la ochi.

Este absolut inacceptabil. Aceștia nu sunt fani, sunt infractori", a protestat liga portugheză, în timp ce Benfica a anunțat: „Vom colabora cu poliția. Vrem să identificăm cât mai repede autorii acestor acte criminale”.

Weigl a fost și în autocarul atacat cu bombă la Dortmund

Weigl parcă retrăia un coșmar. El fusese și în autocarul Borussiei Dortmund, atacat în urmă cu trei ani. Pe 11 aprilie 2017, pe drumul spre stadionul „Signal Iduna Park", unde urma să joace prima manșă a „sferturilor" Ligii, cu AS Monaco, BVB a fost ținta unui atentat cu bombă

Din fericire, geamurile duble i-au salvat pe jucători. Doar Bartra a suferit o fractură la încheietura mâinii drepte. Autorul, germanul de origine rusă Sergei Wenergold, 29 de ani, a mărturisit că a declanșat explozia pentru a beneficia de prăbușirea acțiunilor clubului la bursă. A fost condamnat la 14 ani de închisoare!

Match Preview. Dortmund o întâlnește pe Hertha Berlin în etapa 30 din Bundesliga

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Prima bombă a verii în mercato: Timo Werner, suflat lui Liverpool de către o rivală din Premier League!

Noua Casă Albă » Proiectul măreț pe care Real Madrid l-a pregătit pentru arena Santiago Bernabeu

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
lupu68
lupu68  •  05 Iunie 2020, 12:22

Exceptional (supra)titlul. E prima data in ultimii ani cand vad scris corect gramatical "propriii". Felicitari autorului. Nu as fi crezut asa ceva la GSP.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează