INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Mircea Lucescu aduce samba la Kiev » Patru mutări low-cost pregătite

Mircea Lucescu vrea să reîncarce proiectul la Şahtior. Dinamo Kiev ar fi alocat 20-25 de milioane de euro pentru a întări lotul.
Mircea Lucescu vrea să reîncarce proiectul la Şahtior. Dinamo Kiev ar fi alocat 20-25 de milioane de euro pentru a întări lotul.

Articol de - Publicat duminica, 02 august 2020 15:39 / Actualizat duminica, 02 august 2020 15:39

Mircea Lucescu vrea să reîncarce proiectul la Şahtior. Dinamo Kiev ar fi alocat 20-25 de milioane de euro pentru a întări lotul. Bani veniţi din vânzarea liderului Ţigankov, dorit de Leicester.

Mircea Lucescu a fost adus de Surkis la Kiev pentru a valoriza mai bine tinerele talente şi a construi o trupă capabilă să o dea jos din frunte pe Şahtior. Antrenorul român încearcă să reîncarce la Dinamo proiectul care s-a bazat pe brazilieni. Preşedintele vicecampioanei Ucrainei nu-i oferă un buget foarte generos, dar o sumă între 20 şi 25 de milioane de euro ar putea fi cheltuită pentru a întări lotul cu patru fotbalişti din Ţara Cafelei!

Toţi sunt sub 23 de ani

Jurnalistul Gustavo Oliveira dezvăluie pe Twitter că Il Luce ar viza patru jucători, toţi U23: mijlocaşul ofensiv Jean Pyerre (22 de ani, Gremio), "închizătorul" Gabriel Menino (20, Palmeiras), extrema stângă Marquinhos (21, Atlético Mineiro) plus aripa dreaptă Helinho (20, São Paulo). Toţi foarte puţin folosiţi la echipele lor până să se întrerupă sezonul din Serie A, pentru că nu sunt decât rezerve ori au trecut peste accidentări. Dinamo nu a avansat nicio ofertă, Surkis anunţând că echipa are nevoie de un stoper, un mijlocaş central şi un vârf.

Leicester după Ţîgankov

Pe de altă parte, Lucescu trebuie să fie pregătit şi-n cazul pierderii liderului kievean. Considerat urmaşul lui Iarmolenko, Ţîgankov este curtat de Leicester, locul 5 în Premier. Mijlocaşul de bandă dreaptă are o clauză mare de reziliere şi suma necesară achiziţionării cvartetului brazilian ar putea fi obţinută din Anglia. Mai ales că Dinamo şi-a pregătit terenul, folosindu-l tot mai des, după ce a pierdut titlul, pe puştiul Ţitaişvili, 19 ani.

21,2 milioane de euroe cota de piaţă a celor patru obiective ale lui Dinamo Kiev. Potrivit transfermarkt.de, cel mai valoros e Jean Pyerre, 9 milioane, Menino şi Helinho fac 3,6 milioane, iar Marquinhos 5 milioane

"Mircea Lucescu iubeşte fotbalul şi trăieşte pentru el. Îmi amintesc că doamna Nelly ne-a spus odată că «atunci când avem vacanţă, Mircea nici nu ştie unde să mergem!»"
Iaroslav Rakiţki, fost fundaş Şahtior

Şi Rivaldo i-a propus doi

Un fost câştigător al Balonului de Aur în 1999 are încredere în reuşita lui Il Luce la noua echipă: "Lucescu va începe o nouă eră la Dinamo Kiev. Şi mă gândesc că ar putea implica în proiect şi brazilieni, aşa cum a avut succes la Şahtior. Vorbesc despre jucători precum Luan sau Everton Soares, ale căror transferuri ar reprezenta soluţii excelente. Chiar dacă nu-s sigur că se vor adapta uşor iernii din Ucraina ori schemelor noi de joc". Luan Vieira, 27 de ani, e atacantul lui Corinthians şi e cotat la 6,5 milioane E, iar Everton (24), extremă stânga, evoluează la Grêmio şi e scump, valorând 28 de milioane, tot conform transfermarkt.de. 

"Să-l acceptăm pe Lucescu e ca şi cum l-am pune preşedinte pe Putin!"

Ultraşii lui Dinamo Kiev continuă războiul cu Lucescu. "Fanii sunt contra unuia care a aruncat cu atâta noroi în club şi în Ucraina. Şi care de-a lungul întregii sale cariere a fost lipsit de principii, alunecos şi nu s-a ţinut niciodată de cuvânt! Comportamentul său a fost mizerabil. Nu vrem o persoană cu o asemenea reputaţie la Dinamo, unde nu poate antrena în linişte. Chiar dacă nu se va permite accesul publicului la stadion, ziariştii vor pune presiune, la fel foştii jucători. Să-l acceptăm pe Lucescu e ca şi cum am spune că «ne-am săturat de război şi hai să-l punem preşedinte pe Putin!». Înţeleg că există aici şi oameni ce s-ar aşeza în genunchi să-i ceară iertare lui Putin. Dar nu vom fi niciodată de acord cu asta, problema cu Lucescu este identică", a declarat liderul unei facţiuni dure, intitulat Dexter. 

Danut Lupu dezvaluie ca Mircea Lucescu l-a data afara din vestiar pe Copos

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Lucescu a băgat spaima în jucători! Efectele primelor zile la Kiev: „N-am mai trecut prin așa ceva”

Un fost campion cu Șahtior știe ce-l așteaptă pe Mircea Lucescu la Kiev: „E ca și cum Ienei s-ar fi dus la Dinamo. Poate pleca după 6 luni”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
180190845824463
Mihnea Iorga  •  02 August 2020, 21:32

Daca ii aduce si lui Surkis 200 de milioane din 4 jucatori, asa cum a facut la Donetsk din vanzarile lui Willian, Fernandinho, Chygrynskiy si Mkhitaryan ii ofera contract pe viata :)))

gido
gido  •  02 August 2020, 16:55

dragi suporteri dinamovisti ... ati aflat cand va veni lucescu antrenor la voi?cand suporterii ddb vor strange 25 mil euro sa-i cumpere 4 super fotbalisti brazilieni si sa le platesaca in fiecare an salariu de 2-3 mil euro... acum,la batranete, nea lucica, e mai putin pretentios...la shahtior avea in fiecare am 5,6,7,8 brazilieni in lot ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close