SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Corona Brașov continuă să se întărească pentru revenirea în Liga Națională » Transfer sonor în echipa Simonei Gogîrlă

Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei.
Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei.

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2020 16:21 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 16:28

Echipa de handbal Corona Brașov a obținut semnătura Tamarei Smbatian, interul stânga al echipei naționale a Ucrainei. 

În vârstă de 25 de ani, Tamara nu este străină de handbalul românesc, sezonul trecut jucând pentru Măgura Cisnădie în Liga Florilor, echipă pentru care a marcat 15 goluri până să fie nevoită să ia o pauză din cauza unei accidentări. 

„Am auzit multe lucruri bune despre echipă. Sunt deja de un an în România şi pe toţi oamenii pe care i-am intrebat de Corona mi-au zis că este un club foarte bun. De asemenea, am auzit lucruri bune despre antrenoarea Simona Gogîrlă, a avut o carieră foarte bună ca handbalistă şi cunoaşte foarte bine acest sport. Pentru mine acestea sunt detalii foarte importante pentru a mă simţi bine la o echipă şi de a mă putea pregăti cât mai bine. Sper să ramân aici cât mai mult şi abia aştept revenirea în prima ligă cu Corona!”, a precizat handbalista.

Amintim că, din cauza scandalului terapiei interzise cu laser intravenos, pe care au practicat-o 17 jucătoare, Corona a fost retrogradată din Liga Națională într-un moment foarte bun al său, când abia reușise să se califice în grupele Cupei EHF. 

Echipa Brașovului a fost înscrisă în Divizia A (Liga a 2-a) în această vară și își dorește promovarea la capătul viitorului sezon, având-o pe bancă pe Simona Gogîrlă.

O înlocuiește pe mungenegreanca Pejovic 

Tamara Smbatian a ajuns la Corona Braşov după ce muntenegreanca Nada Pejovic a ales să rămână în ţara sa din cauza unor probleme în familie. Contractul ei a fost reziliat pe cale amiabilă.

A mai jucat în țara natală și în Polonia 

Ucraineanca a făcut pasul către performanță la echipa Galytchanka (Ucraina), alături de care a câștigat campionatul și a ajuns până în semifinalele Cupei Challenge, iar ca distincție individuală a fost numită cea mai valoroasă jucătoare din liga internă.

În 2017 a avut parte de prima experiență internațională și a îmbrăcat pentru doi ani tricoul echipei poloneze Energa Koszalin, alături de care a cucerit medalia de bronz în campionat.

Citește și alte știri despre handbal: 

Licitație cu iz de dedicație: COMBINAȚII pe bani publici la CSM București » Clubul finanțat din banii bucureștenilor continuă să ia parte la jocuri dubioase

Dedu vrea campionatul de handbal ca în NBA! Ce condiții cere FRH pentru meciuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează