FOTBAL  »  NATIONALA  »  JOCURILE OLIMPICE

România și-a ales sponsorul tehnic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Cine a câștigat concursul „Tu îmbraci naționala”

România va juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un echipament special, al cărui design a fost conceput de un student, Cătălin Marian, câștigătorul concursului de creație
România va juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un echipament special, al cărui design a fost conceput de un student, Cătălin Marian, câștigătorul concursului de creație "Tu îmbraci naționala", organizat de FRF.

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 17:23 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 17:32

România va juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un echipament special, al cărui design a fost conceput de un student, Cătălin Marian, câștigătorul concursului de creație "Tu îmbraci naționala", organizat de FRF.

Luni, în Comitetul Executiv de Urgență al FRF a fost aprobată, printre altele, achiziția echipamentului pentru echipa care ne va reprezenta, după 57 de ani de absență, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru vara viitoare din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta va fi marca Joma, sponsorul tehnic oficial al forului de la Casa Fotbalului, va fi confecționat în Spania și va avea un design special.

În toamna lui 2019, FRF a organizat un concurs "Tu faci tricolul naționalei", la care au luat parte peste 100 de creatori, din rândul suporterilor, pentru stabilirea unui model al respectivului echipament. Iar câștigător a fost desemnat un student la Design, Cătălin Marian. După ce schița lui a fost aprobată de o comisie specială, din a cărei componență a făcut parte și artistul Horia Brenciu. 

Cum Olimpiada s-a amânat pentru anul viitor, iar noile modele trebuiau aprobate de FIFA, dar și de producător, abia acum s-a intrat în producția echipamentului. "Va fi ceva special, doar pentru echipa U23, cu un aspect inedit, pentru acest eveniment la care luăm parte după mai bine de o jumătate de secol. Păstrăm însă surpriză detaliile, pentru prezentarea oficială", au spus surse federale.

Echipa României s-a calificat la JO Tokyo 2021 în urma accederii în semifinalele Turneului final european U21, din vara lui 2019. Lotul va fi condus de Mirel Rădoi, antrenorul de atunci al "tineretului", secondat de Adrian Mutu, actualul tehnician al naționalei U21.

VIDEO. Mirel Rădoi: "Austria este cea mai bună echipă din grupă! Și pe video și pe statistică sunt cei mai buni"

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

EXCLUSIV Fost secund la națională, Eugen Neagoe avertizează înaintea debutului lui Rădoi: „Uitați de asta! Vrea să joace ofensiv, însă trebuie să și poată”

ROMÂNIA. Surpriza făcută de Mirel Rădoi „tricolorilor”, în cantonamentul de la Mogoșoaia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează