FOTBAL  »  NATIONALA  »  BARAJ EURO

VIDEO / EXCLUSIV Mirel Rădoi anunță tactica pentru Islanda și nu cade în capcana nordicilor: „Pitici care înscriu pe lângă dragoni și vulturi”

Islandezii au pierdut ultimele două meciuri, 1-5 cu Belgia și 0-1 cu Anglia
Islandezii au pierdut ultimele două meciuri, 1-5 cu Belgia și 0-1 cu Anglia

Articol de , - Publicat marti, 22 septembrie 2020 11:41 / Actualizat marti, 22 septembrie 2020 14:00

Într-un interviu de 4 pagini publicat în ediția tipărită de azi a Gazetei, selecționerul Mirel Rădoi face o analiză sinceră a câștigurilor și erorilor apărute după primele două jocuri pe banca tehnică a României și explică modul în care va încerca să bată Islanda, în barajul pentru EURO. Interviul integral poate fi citit acum la chioșcuri sau pe platforma Digitală - AICI

Rădoi răspunde într-o cheie amuzantă la noua strategie de identitate a islandezilor, care, înaintea barajului cu „tricolorii” pentru EURO, au lansat o imagine de forță a naționalei, un mix între personaje mitice și spiritul de luptător al nației nordice.

Mirel Rădoi, în interviul acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor: „Islanda forțează adversarul să greșească”

Iată mai jos fragmentele din interviu în care Rădoi analizează duelul României cu Islanda, decisiv în încercarea României de a participa la EURO, turneul final de anul viitor.

- Mirel, se comprimă timpul până la partida cu Islanda, cea mai importantă din această toamnă. Cu ce am rămas după dubla cu Irlanda de Nord și Austria și cum se profilează disputa de la Reykjavik?
- N-aș vrea ca lumea să aibă imaginea Islandei din meciul pierdut cu 1-5 contra Belgiei. După părerea mea, din acea echipă se pot regăsi împotriva României maximum doi jucători: fundașul stânga Skulasson și mijlocașul central Bjarnasson. Islanda seamănă cu Norvegia, un clasic 4-4-2 bazat pe forță, un 4-4-1-1 pe faza defensivă, disciplinați, organizați, forțează adversarul să greșească. Mai puțină creativitate. Cu ce am rămas noi? Principalul câștig e faza de atac!

- În ce sens?
- Băieții au înțeles foarte bine principiile ofensive. Și, chiar dacă am sesizat momente de panică, am știut s-o gestionăm, exceptând ultimele minute cu Austria, când mingile se degajau în lateral, nu central. N-am văzut însă debandadă, adică să nu știe nimeni ce trebuie să facă. Am sărit bine peste liniile de presing ale adversarului, am avut reacții potrivite în decurs de numai câteva zile.

Mirel Rădoi: „La Reykjavik e posibil să jucăm cu trei fundași sau 4-2-3-1”

- Va arăta diferit România la Reykjavik?
- Vom vedea atunci. Luăm în calcul și o linie defensivă cu trei fundași ori un 4-2-3-1 cu un ax central puternic, să nu le dăm șanse islandezilor să vină pe contraatac direct peste apărarea noastră. Vom analiza și prin prisma jucătorilor convocați. Pentru mine e important că ei sunt dornici să evolueze bine la club pentru a se întoarce la națională.

VIDEO Noul clip de prezentare al islandezilor nu-l sperie pe Rădoi: „Important e să nu evităm lupta”

Mirel Rădoi: „Dacă le pui o suliță în brațe, islandezii arată gata de război”

- Îți spune ceva amestecul de personaje taur-vultur-dragon-uriaș?
- Taur...vultur...dragon...uriaș...Nu! Nu știu!

- E noua identitate a naționalei Islandei, lansată recent cu un clip absolut spectaculos. Arată periculos!
- Pare periculos, da! Atunci o să facem și noi un filmuleț cu niște pitici care controlează bine mingea în permanență și înscriu foarte ușor pe lângă dragoni și vulturi. E normal pentru ei să se identifice astfel ca nație. Aduc și în timpul partidelor cu niște vikingi. Dacă le pui în mână o suliță sau o sabie, arată ca și cum sunt gata de război. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor de determinare pentru a ne putea impune apoi adăugând abilitățile noastre tehnice. Important e să nu evităm lupta. Dar asta nu înseamnă să acceptăm să ne batem cu armele lor, fiindcă am pierde din start.

VIDEO. Mirel Rădoi este pregătit de baraj: „Islandezii vor să venim relaxați”

Mirel Rădoi: „Parcă suntem blestemați!”

- Îți redau o declarație recentă oferită în presa de la Reykjavik de secundul Islandei: „Românii sunt foarte tehnici, au șuteuri redutabili, o putere copleșitoare, curaj, o sete extraordinară de performanță, sunt pasionați și capabili de un entuziasm incredibil, care e însă cu două tăișuri”. Pare descrierea unor campioni mondiali!
- Încearcă să-și avertizeze propriii internaționali, dar să ne și mărească nouă cota ca să ne relaxăm. Voi avea grijă însă ca acest mesaj să ajungă altfel la jucătorii noștri, sub o altă formă. Sunt convins că nu ne va aștepta un meci ușor. În toată istoria noastră nu am obținut nimic facil, în niciun domeniu. Nimic nu a venit fără muncă, determinare, sacrificiu. Parcă suntem blestemați! Mereu a trebuit să luptăm ca să obținem chiar ce e al nostru, meritat.

- Avem doar două meciuri în palmares cu Islanda, în ambele am bătut cu 4-0 în preliminariile CM 1998. Dacă încasăm acum gol, toată lumea va sări pe tine, la modul „cum de ne-a marcat Islanda”?
- E adevărat. Dacă luăm un gol sau două ori iese un rezultat negativ, criticile se vor îndrepta către mine, către staff, ceea ce e normal. Ne-am asumat acest lucru când am semnat și știm că ultima impresie contează de obicei. Se uită repede ce-ai făcut în urmă cu o lună. În fotbal trăiești doar cu prezentul. Am putea să fim cei mai buni antrenori spunând că vom câștiga toate jocurile următoare. Nu ne doare gura. Am putea să promitem. Dar nu putem să garantăm ceva ce nu avem cum să controlăm.

Alte părți din interviul cu Mirel Rădoi publicate azi pe GSP.ro:

Mirel Rădoi dezvăluie ce l-a mirat la primele acțiuni ale „naționalei”: „Haideți să vă spun un detaliu!”

Mirel Rădoi surprinde în cazul Ianis Hagi: „Îmi cer scuze pentru ieșirea psihologului de la lot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
bodrin
bodrin  •  23 Septembrie 2020, 15:32

Nu cred că ar interesa pe cineva tactica cu care Rădoi va ÎNCERCA să bată echipa Islandei. Cred, mai degrabă, că am vrea să știm tactica cu care Rădoi va învinge SIGUR !

adriann_
adriann_  •  22 Septembrie 2020, 15:19
Postat de respect2014 pe 22 Septembrie 2020, 14:43

Superb clip. Bravo lor. Si sigla aia e superba cu cele patru elemente. Seamana un pic cu cea a FCSB-ului :)))

Doar ca becali ar fi pus acolo 4 *** :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

supereduardo10
supereduardo10  •  22 Septembrie 2020, 15:12

Hai lasa ca nu e mare echipa Islanta ..ce draci o comparam cu Spania Franta Italia, au o generatie mai rasarita dar tot plavani sunt. Sigur nu mai sunt niste amatori dar la valoarea si numele Romaniei nu ar trebui sa fie probleme sa castige. Probail ca va fi un meci echilibrat pe alocuri tinand cont ca jucam la ei, dar de invins nu avem voie sa nu invangem. Daca jucam ca in Austria maturam cu ei pe jos nici nu vor atinge mingea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează