FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA

EXCLUSIV UPDATE Dinamo - Astra nu se mai joacă azi » Partida a fost reprogramată

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 30 octombrie 2020 16:25 / Actualizat vineri, 30 octombrie 2020 16:28

Meciul Dinamo – Astra era programat pentru această seară, de la ora 21:00, dar partida nu se va mai juca, după cazurile de COVID-19 de la formația din Giurgiu. A fost reprogramată pentru 14 noiembrie 2020.

UPDATE 16:25 » LPF confirmă reprogramarea meciului Dinamo - Astra

Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistați pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, precum și faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu șase ore înaintea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificați drept contacți, în conformitate cu prevederile principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020 - 2021, LPF a decis: 

- meciul FC Dinamo - Astra Giurgiu, programat în cadrul etapei a 9-a, din Casa Liga 1, a fost amânat. 
Meciul va fi reprogramat în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media
Comunicat LPF

UPDATE 15:15 » EXCLUSIV Dinamo - Astra nu se joacă!

Din informațiile GSP.ro, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea meciului Dinamo - Astra, ca urmare a cazurilor de COVID-19 de la formația din Giurgiu. Echipa nu poate îndeplini criteriul din protocolul sanitar, nu are 13 jucători valizi pentru acest meci.

Primele date luate în calcul pentru reprogramare sunt 14 sau 15 noiembrie! 

În perioada 11-18 noiembrie, România joacă trei partide: cu Belarus (amical, 11 noiembrie), cu Norvegia (Liga Națiunilor, 15 noiembrie) și cu Irlanda de Nord (Liga Națiunilor, 18 noiembrie). În plus, ș România U21 joacă pe 17 noiembrie, cu Danemarca U21, în preliminariile pentru EURO 2021.

La precedenta acțiune a „tricolorilor” Astra l-a avut pe portarul David Lazar la prima reprezentativă, iar Dinamo pe Deian Sorescu pe lista de rezervă.  La România U21, cele două echipe nu au avut niciun jucător.

Știrea inițială:

Miercuri noapte, giurgiuvenii aveau 15 cazuri de infectare după ultima testare RT-PCR, pe lista fiind inclusiv fotbaliști ce au fost testaţi pozitiv acum câteva luni s-au infectat din nou. Joi, conducerea Astrei a testat mai mulți jucători de la echipa a doua, iar azi au primit vești proaste: 12 dintre aceștia sunt și ei infectați, astfel că formația din Giurgiu are mari probleme în a îndeplini criteriul impus în protocolul medical, acela de a avea 13 jucători valizi, printre care și un portar. Dintre cei 12 de la echipa secundă a Astrei, 6 jucători s-au antrenat cu prima echipă. Doar unul a ieșit negativ.

27 de jucătoritestați pozitiv cu COVID-19 are Astra în acest moment

Astfel, giurgiuvenii așteaptă acum ca FRF și LPF să decidă dacă partida cu Dinamo se va juca, după ce Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, spunea ieri că nu sunt motive pentru amânarea partidei.

Cum motivează Astra 

Lista A a clubului nostru, deși are înscriși 23 de jucători, are doar 18 cu drept de joc, având în vedere faptul că Takayuki, Fatai și Ioniţă sunt suspendaţi, Baicu este operat, iar Valentin Gheorghe este suspendat pentru cartonaș roșu. De asemenea, nu s-a luat în considerare că echipa a doua a clubului nostru are meci programat în Liga 3, astfel că din numărul de jucători care v-au rezultat dumneavoastră că ar putea juca trebuie să mai scădeți 16 și ajungem astfel la un număr de 8 jucători valizi pentru etapa a 9-a a Ligii 1! Astfel că nu e îndeplinit niciun criteriu din Protocolul medical, de aceea partida trebuie amânată în conformitate cu acest criteriu
- Comunicat Astra

Conducerea clubului a cerut și amânarea meciului echipei secunde. Astra II ar trebui să joace cu Odorheiu Secuiesc, de la ora 15:00, în Liga 3, iar giurgiuvenii vor ca partida să nu se dispute, după ce DSP Prahova a zis că va deschide o anchetă epidemiologică.

VIDEO Cosmin Contra: „Deocamdată, spaniolii n-au băgat banii! N-am luat niciun ban”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Liga 1 alunecă spre lumea a 3-a » FRF a anunțat oficial ce ne așteaptă din 2021: ADIO Europa League!

Florin Talpan dă și LPF în judecată: „Veți plăti! Nu veți scăpa”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (187)
prapadlafcsb1
prapadlafcsb1  •  30 Octombrie 2020, 23:07

Dacă cei de la dsp au salarii mult mai mici decât fotbaliștii...

creeperno
creeperno  •  30 Octombrie 2020, 22:43

De ce n-au jucat cu copiii cum a facut fcsb? Cooperativa dintre dsp giurgiu si astra giurgiu lasa urme adanci in corectitudinea protocolului covid 19 si va crea numeroase precedente in viitoare explozii din alte cluburi

antalmihai
antalmihai  •  30 Octombrie 2020, 20:51

3-0 pt. catei, asa era normal!PTIU!

Vezi toate comentariile (187)
Comentează