INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Iker Casillas, detalii tulburătoare despre infarctul suferit: „Doctore, simt că-mi arde corpul! Și acum o să-mi deschideți pieptul?”

Iker Casillas
foto: Imago
Iker Casillas foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 11:50 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 11:59

Fostul portar Iker Casillas a povestit infarctul suferit pe 1 mai 2019, în primele două episoade ale unui film documentar difuzat vineri seara în Spania.

Suferind și el pentru dispariția prematură a lui Maradona, Iker Casillas și-a amintit cum era să fie răpus tot de o problemă cardiacă. Fostul mare portar spaniol, 39 de ani, a readus în actualitate drama prin care a trecut.

Iker Casillas: „Parcă mă scufundam tot mai tare într-o piscină”

„Când am venit la antrenament m-am simțit greu, ceva ciudat de parcă aș fi avut o alergie... I-am spus medicului, Roberto, să-mi dea o pastilă, că simt o durere puternică în piept. Nu știam ce se întâmplă cu mine, dar era clar că trecem prin ceva grav. Mi-era teamă că nu o să fac față. Era ca și cum ești într-o piscină și vrei să ieși, dar nu mai poți. M-am panicat, parcă mă scufundam tot mai tare și atunci i-am strigat medicului să cheme ajutoare, că mi-e foarte rău!”, a dezvăluit Iker.

Iker Casillas: „I-am zis că nu mai suport!”

„Niciodată nu mi-am imaginat că aș putea suferi un infarct! N-am mai sunat la salvare, m-au suit într-o mașină pe scaunul din dreapta și au venit și doi bodyguarzi cu mine. Medicul care mi-a făcut electrocardiograma, Isabel Quelhas, mi-a spus că tocmai am avut un atac cardiac. Și acum o să-mi deschideți pieptul?, l-am întrebat.  Mi-a pus un cateter, m-au supus la alte teste și când mi-au introdus lichidul de contrast am început să am greutăți. Ardeam parcă tot și nu-mi mai simțeam deloc corpul. I-am zis doctorului că nu mai suport! Mi-a răspuns că este normal și că durează doar 30 de secunde”.

Iker Casillas: „Eram conștient că puteam să mor”

Casillas a recunoscut că a avut mare noroc că i s-a întâmplat la teren și nu acasă: „Dacă făceam infarctul cu o zi mai devreme, probabil că nu aș mai fi fost acum în viață. Mi-au trecut tot felul de gânduri negre prin cap și nu mă mai puteam odihni noaptea deloc. Eram conștient că puteam să mor atunci. Medicii m-au liniștit și mi-au spus că o să uit drama cu timpul și să încerc să dorm”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

A apărut înregistrarea apelului la Urgențe! Medicul personal al lui Maradona nu a spus în nicio clipă că Diego e cel care are nevoie de ajutor! În cât timp a ajuns Ambulanța

„Maradona mai trăia dacă ar fi jucat la Juventus” » Cabrini a explicat declarația-șoc: „Mediul de la Torino l-ar fi salvat”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close