FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

EXCLUSIV Gică Hagi vrea să schimbe regulile: „Fotbalul necesită asta! Jucătorii clachează”

Gică Hagi, patron Viitorul
Gică Hagi, patron Viitorul

Articol de - Publicat duminica, 24 ianuarie 2021 14:10 / Actualizat duminica, 24 ianuarie 2021 14:29

Gheorghe Hagi, patronul Viitorului, vrea ca forumurile internaționale să modifice din nou numărul schimbărilor dintr-un meci. La pauza meciului dintre Craiova și Viitorul (1-1), Mircea Rednic a schimbat patru jucători, iar Corneliu Papură, trei.

Au fost momente de stupoare sâmbătă seară pe „Ion Oblemenco”. Chiar dacă echipa mergea bine, Corneliu Papură a schimbat trei jucători. I-a băgat pe teren pe Ivan, Bic și Bărbuț, înlocuindu-i cu Mamut, Mateiu și Câmpanu.

Același lucru l-a făcut și Mircea Rednic! Doar că „Puriul” a făcut patru schimbări de-odată, în minutul 46. Mățan, Ciobanu, Dussaut și Gaztanaga au intrat, Ely Fernandes, Babunski, Benzar și Matei fiind înlocuiți.

Gică Hagi dorește mai multe schimbări: „Merge și cu șase”

Ideea cu mai multe schimbări îi place patronului Viitorului, Gheorghe Hagi. „Se joacă foarte mult și cea mai bună chestie pe care a adus-o pandemia asta și trebuie să continue e cu schimbările mai multe. Eu cred că fotbalul necesită, la ritmul la care se joacă, loturi mult mai mari și schimbări mai multe. 

Trebuie să fie schimbări mai multe. Cinci sunt bine, dar cred că merge și cu șase. Cinci ar fi obligatoriu, necesar. Eu așa o văd, mai ales pentru echipele care joacă miercuri, duminică, miercuri, duminică, miercuri, duminică”, a spus Hagi, în exclusivitate la emisiunea "Prietenii lu Ovidiu".

Hagi a explicat și motivele pentru care ar mai vrea o schimbare în plus: „Trebuie să rulezi, să ai un lot. Nu poți să rămâi cu aceeași jucători. Nu pot să ducă, clachează! A crescut viteza de joc, au crescut antrenamentele, efortul, refacerea, presiunea. De ce baschetul, handbalul, toate aceste discipline au schimbări? De ce la noi, nu? Fotbalul trebuie să păstreze niște lucruri specifice lui, dar mie mi-a plăcut asta cu cinci schimbări. Am fost încântat”.

Trebuie să schimbi jucătorii, să-i rulezi, să-i gestionezi bine. Problema cea mai mare acum e să ai jucătorii motivați. Cei care nu joacă nu sunt motivați, sunt supărați. Aici trebuie să știi să-l motivezi. Cum o faci? Îl bagi! Începe altul, intră altul, poți să te joci și așa ai tot locul motivat foarte bine - Gheorghe Hagi, patron Viitorul

Mircea Rednic a făcut o criză de nervi după Craiova - Viitorul 1-1

Mircea Rednic a fost extrem de nervos la finalul meciului din Bănie. „Nu pot să spun că am fost inspirat cu schimbările de la pauză, pentru că tot eu am făcut echipa. Mă deranjează, pentru că trebuie să fii onest și să spui când ești obosit. Sunt fotbaliști care de-abia așteaptă să intre. Le-am spus: «Bă, nu e obligatoriu să joc cu aceeași echipă». 

La mine nu există titulari sau rezerve. Peste 3 zile jucăm iar. E greu, dar mă bucur că cei care au intrat după pauză au jucat bine, simplu, nu s-au mai complicat. Nu-mi place pentru că facem un meci bun, după continuăm cu unul prost. Sunt totuși mulțumit că am obținut un egal”, a declarat antrenorul.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cosmin Bărcăuan se teme pentru viitorul lui Dinamo: „Nu înțeleg ce face Cortacero! Sper ca DDB să salveze echipa”

Cum explică Papură cele 3 schimbări efectuate la pauză, când Craiova era în avantaj

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (24)
milu
milu  •  25 Ianuarie 2021, 13:43
Postat de alenb pe 25 Ianuarie 2021, 10:54

Daca nu stiai, exista deja futsal, 5 jucatori ca la basket, schimbari cate vrei, dinamism cat cuprinde. Nu stiu ce succes are si nici nu ma intereseaza aceasta versiune, daca iti place tie este problema ta.

Un meci de fotbal ar trebui să fie un spectacol pt cei care asistă.Deși s- au făcut pași pt dinamizarea jocului ,meciurile cu multe goluri sînt,în continuare,puține.De ce?Pentru că nu s- a umblat la regulile de bază ale fotbalului.In opinia mea zona de ofsaid ar trebui să se reducă la 20 de metri de poartă,6 schimbări în cel mult 3 momente ale jocului,4 reprize a cîte 20 de minute și se poate mări numărul de jucători în teren la 12 dacă zona de ofsaid se reduce.Atît!

alenb
alenb  •  25 Ianuarie 2021, 10:54
Postat de milu pe 25 Ianuarie 2021, 08:15

Exact,ca la baschet,spectacolul ar crește, jucătorii ar putea alerga mai mult,știind că vor fi schimbați dacă se epuizează,reprizele fiind de 20 de minute fiecare.

Daca nu stiai, exista deja futsal, 5 jucatori ca la basket, schimbari cate vrei, dinamism cat cuprinde. Nu stiu ce succes are si nici nu ma intereseaza aceasta versiune, daca iti place tie este problema ta.

milu
milu  •  25 Ianuarie 2021, 08:15
Postat de alenb pe 24 Ianuarie 2021, 15:57

Este fotbal nu baskett. Mai ramane sa apara niste destepti cu schimbari de linii ca la Hockey.

Exact,ca la baschet,spectacolul ar crește, jucătorii ar putea alerga mai mult,știind că vor fi schimbați dacă se epuizează,reprizele fiind de 20 de minute fiecare.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează