INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Constantin Budescu ar fi putut ajunge departe: „Un Budescu muncitor ar fi fost la Atletico Madrid”

Constantin Budescu
Constantin Budescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 10:50 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 11:43

Costel Lazăr (58 de ani), director sportiv la Petrolul Ploiești, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, în cadrul căreia a vorbit despre potențialul lui Constantin Budescu (32), în prezent jucător la Damac Club, în Arabia Saudită.

Constantin Budescu este privit drept unul dintre cei mai talentați jucători români ai generației sale. Deși a avut în multe sezoane un număr important de goluri și pase de gol, „Budi” nu a reușit să facă pasul la o echipă importantă din străinătate. Costel Lazăr, în trecut oficial la Astra, iar în prezent la Petrolul, pune acest lucru pe seama lipsei efortului lui Budescu.

Costel Lazăr: „Din păcate, Budescu s-a mulțumit cu destul de puțin”

„Budescu e un jucător aparte, foarte talentat, cu potențial foarte mare. Când vrea el, face un efort deosebit, dar, din păcate, este un jucător care s-a mulțumit cu destul de puțin din punct de vedere al efortului. Ca realizări el a avut destule, dar în opinia mea putea mult, mult mai mult. Pe un Budescu muncitor cred că îl vedeam la Atletico Madrid, în campionatul Spaniei. 

Un jucător sclipitor, cu execuții, știința jocului, tot ce îi trebuie unui jucător în teren. Efortul a fost cel care a făcut ca el să nu joace mai sus. Sau poate comoditatea. Cel care a reușit cel mai mult acest lucru (n.r. - să îl capaciteze pe Budescu) a fost Marius Șumudică, când i-a avut în tandem pe Budescu și Alibec și erau jucători care făceau diferența”, a spus Costel Lazăr la GSP Live. 

În prezent, Constantin Budescu evoluează la Damac Club, în Arabia Saudită. A mai jucat în Golf și la Al Shabab, precum și în China, la Dalian Professional. Acestea au fost singurele experiențe ale mijlocașului român în străinătate. În România, Budescu a jucat la Petrolul, Astra și FCSB.

În iunie 2019, punctul de vârf al carierei sale, Budescu era cotat la 4 milioane de euro de Transfermarkt.

Emisiunea integrală cu Costel Lazăr:

Citește mai multe știri din GSP Live:

Conducător din Liga 1, răspuns ULUITOR pentru antrenorul care a cerut transferuri: „Să dau bani pe jucători? Mai bine pe c***e!”

Un fotbalist care a luat 3 titluri cu FCSB, aproape de un moment tragic: „N-am mai simțit mâinile și picioarele”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adicn
adicn  •  24 Februarie 2021, 13:56

La Atletico??? Cred ca glumeste, domnul, sau nu stie cine e antrenor acolo si ce trebuie sa faca jucatorii pe care-i baga in teren.

1735457746481229
Alexandru Nica  •  24 Februarie 2021, 12:04

Nu se exagerează, a avut și are talent cât carul, dar o să rămână alături de Mitea, Luțu, Sânmărtean, Herea și alții, pe o lungă lista a rataților. I-a plăcut să nu își depășească condiția și să nu devină profesionist, un amator plin de talent care nu a trecut mai sus de nivelul micilor, sarmalelor și antricoatelor. Totuși, un jucător ca Budescu a eliminat Lyon și WestHam, lucru mare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează