INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Șantierele morții: 6.751 de muncitori imigranți decedați la construirea stadioanelor pentru Mondialul din Qatar!

Construirea stadioanelor din Qatar a cauzat un număr imens de  victime // foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Construirea stadioanelor din Qatar a cauzat un număr imens de victime // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 14:20 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 14:25

Cifre înspăimântătoare prezentate de The Guardian, care susține că milioanele de străini muncesc în condiții inumane în Qatar, pentru Cupa Mondială din 2022.

Încă din 2 decembrie 2010, când FIFA a trucat alegerile pentru a oferi Qatarului organizarea CM 2022 (14-8 cu SUA în „finala” candidaturilor), sub influența lui Michel Platini și a președintelui francez din acea perioadă, Nicolas Sarkozy, au fost proteste masive în toată lumea. Continuă și astăzi, acuzând încă o dată statul asiatic de nerespectarea drepturilor omului.

Două milioane de imigranți muncesc pentru CM

Cifrele dezvăluite de The Guardian sperie. Până acum, nu mai puțin de 6.751 de muncitori străini și-au pierdut viața pe șantierele deschise în Qatar pentru construirea stadioanelor și a infrastructurii în perspectiva Mondialului (21 noiembrie - 18 decembrie 2022). 

Șapte arene noi și alte patru renovate, plus șosele, aeroporturi, hoteluri la Doha și împrejurimile capitalei, pe care muncesc două milioane de imigranți în condiții înfiorătoare. Au murit 2.711 indieni, 1.641 de nepalezi, 1.018 veniți din Bangladesh, 824 de pakistanezi și 557 din Sri Lanka.

Qatarul neagă: „Doar 37 de morți”

Amnesty International și Human Rights Watch, organizații care luptă pentru protejarea drepturilor omului, cred că numărul persoanelor dispărute pe șantierele morții ar fi și mai mare. Ce spun oficialii qatarieni? Neagă! Susțin că numărul muncitorilor decedați ar fi doar 37. Iar FIFA acceptă explicațiile oficiale.

FOTO. Cum arată stadioanele din Qatar care vor găzdui meciurile de la Cupa Mondială

+26 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Noua senzație a lui Bayern Munchen s-a decis: a refuzat Anglia și va juca cu Germania împotriva României în preliminariile Cupei Mondiale!

Patronul Parmei nu a mai rezistat! Ce decizie a luat după ultimul meci al echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
robotzel
robotzel  •  24 Martie 2021, 12:29
Postat de cirus11 pe 24 Martie 2021, 12:13

Eu nu inteleg, cum de atat de multi??? Cand au facut canalul Panama au murit 5500 si acolo lucrau in conditii ingrozitoare, jungla, animale veninoase, malarie, febra galbena... Acum un secol francezii au sistat constructia pt ca mureau prea multi oamenii... iar in Qatar au depasit asta si nu le pasa. Ironic incurajati tocmai de francezi.

sigur nu sunt cifre reale si sunt umflate cu un scop pe care noi nu il stim inca.

cirus11
cirus11  •  24 Martie 2021, 12:13

Eu nu inteleg, cum de atat de multi??? Cand au facut canalul Panama au murit 5500 si acolo lucrau in conditii ingrozitoare, jungla, animale veninoase, malarie, febra galbena... Acum un secol francezii au sistat constructia pt ca mureau prea multi oamenii... iar in Qatar au depasit asta si nu le pasa. Ironic incurajati tocmai de francezi.

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  24 Februarie 2021, 16:23
Postat de drughi009 pe 24 Februarie 2021, 14:56

acum nu mai e revoltat mbape ca doar e la echipa de plastic patronata de statul qatarez , acum *** nu mai sar in sus revoltate

Poate doar daca afla ca sunt compatrioti africani in santier

Vezi toate comentariile (5)
Comentează