FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cosmin Contra și-a găsit angajament » Unde lucrează acum fostul antrenor al lui Dinamo

Cosmin Contra (45 de ani) și-a reluat vechiul angajament de observator tehnic la UEFA, prinde superconfruntări europene, însă nu renunță la o parte a salariilor restante din ultimul său mandat în Ștefan cel Mare
Cosmin Contra (45 de ani) și-a reluat vechiul angajament de observator tehnic la UEFA, prinde superconfruntări europene, însă nu renunță la o parte a salariilor restante din ultimul său mandat în Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 17:46 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 19:23

Cosmin Contra (45 de ani) și-a reluat vechiul angajament de observator tehnic la UEFA, prinde superconfruntări europene, însă nu renunță la o parte a salariilor restante din ultimul său mandat în Ștefan cel Mare

Despărțit de Dinamo la jumătatea lunii decembrie 2020, Cosmin Contra nu a rămas pe drumuri. Antrenorul în vârstă de 45 de ani și-a recăpătat funcția de observator tehnic din partea UEFA, serviciu la care a renunțat pe durata ultimului mandat din Ștefan cel Mare.

Cosmin Contra, delegat în Liga Campionilor

Startul lui 2021 l-a prins la două superdueluri de zile mari în Champions League: Barcelona - PSG (1-4) și Lazio - Bayern Munchen (1-4). Ex-selecționerul, un nume respectat la nivel continental, a realizat raportul tactic și tehnic al fiecărei echipe în parte, analizând prestațiile unor antrenori de 5 stele și ale formațiilor lor, Ronald Koeman (Barcelona), Mauricio Pochettino (PSG), Simone Inzaghi (Lazio) și Hansi Flick (Bayern). 

Raportul are un dublu obiectiv: 

  • cunoaşterea opţiunilor tactice ale celor două echipe
  • alegerea celui mai bun jucător al meciului, precum şi al celui mai bun jucător din fiecare linie (portar, defensivă, mijlocaşi şi atacanţi).

Cosmin Contra, le meciurile lui Mbappe și Lewandowski

În confruntarea de pe Nou Camp a fost simplu de ales fotbalistul confruntării, după hattrick-ul lui Mbappe, marți seară, "Guriță" l-a ales pe Robert Lewandowski drept cel mai bun jucător al confruntării de pe Olimpico. 

„Lewandowski a marcat un gol și a fost periculos pe toată durata meciului. Și-a ajutat echipa în defensivă și a arătat o excelentă mobilitate pe tot parcursul meciului", a declarat Cosmin Contra, potrivit site-ului UEFA.com. Dacă Lewa a înscris golul cu numărul 72 în Champions League, devenind al 3-lea marcator all-time al competiției, după Cristiano Ronaldo și Leo Messi, Contra n-a avut posibilitatea de a-l vedea la treabă pe Ștefan Radu, lazialul fiind accidentat.

Cosmin Contra nu renunță la banii de la Dinamo

Cu un job interesant la UEFA, Contra încă nu a ajuns la niciun acord cu Dinamo, și cu DDB, vizavi de suma solicitată drept recompensă pentru salariile restante din perioada august-decembrie 2020, cât a fost principalul "câinilor". Cu toate că putea solicita valoarea întregului contract, pe doi ani, el fiind remunerat cu 27.000 de euro pe lună în Ștefan cel Mare, Cosmin a solicitat, inițial, echivalentul a trei salarii, cât a lucrat în al doilea său mandat la Dinamo. Ulterior, după o discuție cu DDB "a cedat" la 50.000 de euro.

Doar că în goana contra cronometru pentru a strânge un milion de euro pentru licență - acum, mai sunt de strâns 800.000 de euro -, reprezentanții clubului nu au semnat acordul, încercând să micșoreze cât se poate de mult suma. Mai mult, voci importante ale suflării dinamoviste au făcut presiuni ca "Guriță" să renunțe la toată suma, ca să-și asume girul acordat vara trecută lui Pablo Cortacero! Momentan, ca să rezolve cu licența, roș-albii trebuie să ajungă la un acord și cu fostul antrenor, fie financiar, fie să amâne plata. 

0,8 puncte pe mecia câștigat Cosmin Contra în al doilea mandat în cele 10 etape de la Dinamo, cea mai slabă medie din cariera lui de antrenor

Citește și alte știri despre Dinamo:

Actuala Dinamo, aproape cea mai slabă din istorie! Cifre dezastruoase: toți „câinii roșii” fac cât Florin Tănase

Jucătorii lui Dinamo, luați la țintă de o legendă a clubului: „Nu își dau interesul, cu Astra nu au vrut să alerge”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
gogoas
gogoas  •  25 Februarie 2021, 05:05

Asta a plecat cu coada intre picioare.su de la nationala si de la dinamo !

viata_de_caine
viata_de_caine  •  24 Februarie 2021, 23:46

Acolo a fost tot timpu, si cand era asa zis antrenor la Dinamo, era mai mult in studiouri, acest Simeone din Galati.

1924013254527045
Florin Potinteu  •  24 Februarie 2021, 23:18

Un lingău echipa distrusa, cu albin în mandatul 1 după acum caracter 0 doar el are drepturi fără obligați cu 2 meciuri cistigate din10 nu are nici o vina ca a dus portarii 2 cu 20 fiecare

Vezi toate comentariile (28)
Comentează