FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB

Suspiciuni înainte de FC Botoșani - FCSB » Marius Croitoru e revoltat: „Cine suspectează nu gândește!”

Marius Croitoru vorbește despre suspiciunile de la Botoșani - FCSB
Marius Croitoru vorbește despre suspiciunile de la Botoșani - FCSB

Articol de , , - Publicat joi, 25 februarie 2021 09:51 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 09:51

Duminică seara e programat încă un episod din duelul Botoșani - FCSB, două formații pe care rivalii principali ai roș-albaștrilor le bănuiesc că ar fi prietene. Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, insistă că nu există amiciție și că afacerile dintre cluburi au avut loc doar pentru că Becali și-a permis să plătească cel mai mult.

  • Meciul dintre FC Botoșani și FCSB va avea loc duminică, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Digi Sport 1, TV Telekom Sport 1 și Look Sport.

FC Botoșani, pe care CFR și Craiova au bănuit-o în sezoanele trecute că ar fi fost o aliată a FCSB-ului, va juca duminică încă o dată împotriva echipei lui Gigi Becali, la scurtă vreme după ce bucureștenii au mai cumpărat un fotbalist din Moldova, pe Denis Haruț. Au achitat 661.000 de euro în schimbul fundașului și au ajuns astfel la un total de peste 3 milioane de euro, bani pe care i-au trimis la Botoșani în schimbul jucătorilor achiziționați de acolo.

Tocmai afacerile dese și cu sume mari au provocat suspiciunea rivalelor principale pe care le-a avut FCSB în cursa pentru câștigarea campionatului. Rezultatele înregistrate în meciurile directe au alimentat multă vreme bănuiala, din moment ce moldovenii nu izbuteau deloc să-i învingă pe bucureșteni și rar scoteau vreun egal.

Marius Croitoru, despre suspiciunile de la Botoșani - FCSB

Marius Croitoru garantează că nu există nicio relație specială cu adversarii din etapa următoare: "De când sunt eu antrenor avem o victorie, două egaluri și două înfrângeri în meciurile cu FCSB, deci care ar fi motivul pentru bănuieli? Serios, cred că persoanele care ne suspectează de ceva nu gândesc prea mult!".

Antrenorul explică și afacerile pe care le-a derulat FC Botoșani cu Becali: "Scopul nostru e să promovăm jucători și să-i vindem, iar Gigi și-a permis să plătească cel mai mult pentru fotbaliștii pe care i-a vrut. Pentru noi ar fi convenabil să mai existe încă două, trei cluburi capabile să cumpere jucători, că așa am încasa mai mulți bani. Când am primit oferte din alte părți, le-am vândut și altora. Bordeianu, Burcă, Golofca au mers la CFR, pe Ofosu și pe Câmpanu i-a luat Craiova, așa că nu facem afaceri doar cu FCSB". 

Nu există vreo prietenie cu vreun club, sunt doar relații normale și cu FCSB, și cu restul echipelor din campionat. Eu am aceeași ambiție pe care o au FCSB, CFR, Craiova: să câștig campionatul. E adevărat că formațiile acelea au bani mai mulți și pornesc ca favorite
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

Cât a plătit FCSB pentru "cumpărăturile" de la Botoșani

JucătorSumă (€)
Moruțan1.000.000
Oaidă700.000
Haruț661.000
Golofca400.000
M. Roman I400.000
Soiledis75.000
A. Mirongratis
TOTAL3.236.000

Rezultatele cu Croitoru antrenor

  • FCSB - Botoșani 4-1
  • FCSB - Botoșani 1-1
  • Botoșani - FCSB 2-2
  • Botoșani - FCSB 0-2
  • FCSB - Botoșani 0-2

Marius Croitoru a fost doi ani la FCSB

Croitoru, 40 de ani, a bifat două sezoane la FCSB, ca jucător. Roș-albaștrii l-au adus de la FC Vaslui în timpul stagiunii 2006-2007 și l-au dat la Ceahlăul în timpul ediției 2007-2008. "Chiar dacă am jucat la FCSB, nu aș refuza, ca antrenor, nici o ofertă de la rivalele roș-albaștrilor: Dinamo, Rapid, CFR, Craiova. De ce să refuz? Sunt antrenor profesionist, asta e meseria mea". 

Repetă întâlnirile în play-off

Sunt șanse mari ca duelurile dintre FC Botoșani și FCSB să mai înregistreze două episoade după sezonul regulat. Moldovenii se află acum pe poziția a 5-a, cu 37 de puncte, au 7 puncte peste FC Argeș, de pe locul al 7-lea, primul care rămâne în play-out. Moldovenii începuseră slab sezonul, afectați de efortul participării în preliminariile Europa League și apoi de vânzarea unor jucători dintre cei mai importanți, însă și-au revenit recent și sunt aproape de a doua participare în play-off la rând. Dugandzici, Ofosu, Câmpanu, Haruț sunt fotbaliștii importanți pe care Botoșanii i-au vândut de la începutul stagiunii până acum. 

Plus 1.800.000 €

Și datorită investițiilor lui Becali, FC Botoșani își completează bugetul mai ușor în fiecare sezon. În stagiunea curentă au vândut fotbaliști de 1.800.000 de euro și nu au plătit nimic în schimbul jucătorilor pe care i-au adus. Ei au fost aproape să mai încaseze niște bani și pentru golgeterul Keyta, care fugise de la echipă și forța un transfer în Turcia. Atacantul s-a răzgândit, până la urmă, și a revenit la antrenamente. Cel mai mare transfer din sezonul aflat în curs l-a constituit vânzarea lui Haruț la FCSB cu 661.000 €. Craiova a plătit 650.000 € pentru doi jucători, Câmpanu și Ofosu. 

Totul despre FC Botoșani - FCSB:

Citește mai multe știri despre FCSB:

Florinel Coman, discuții cu anchetatorii despre permisul din Ucraina! Întrebat despre Gigi Becali + ce i s-ar fi propus vedetei de la FCSB

ANALIZĂ GSP: Miză uriașă pentru FCSB și CFR Cluj! Titlul duce în play-off-ul Europa League

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
parpalache
parpalache  •  26 Februarie 2021, 10:21

Sumele de transfer platite de Becali sun„fanteziste”!La Morutzan se stie sigur ca ultima„strigare” a fost de 7oo de mii!La Golofca nu s-a platit nimic,trimitandu-l inapoi dupa ratarea calificarii in grupele E.L.(dupa ce i-a dat si o amenda record,cica de ce a iesit la o cafea...in timpul liber)!Si daca pretul lui Morutzan a fost cel mai mare,pe Oaida e clar ca nu s-a platit mai mult de 400 de mii!Iar la Roman, se stie ca s-a dus gratis si s-a intors gratis!Prin urmare?cooperativa nene!Inca o dovada a relatiei de cooperativa,e si„transferul”lui Miron!

parpalache
parpalache  •  26 Februarie 2021, 10:11

Totusi pentru ce suma a fost transferat Harutz?661 de mii sau...66 de mii?Si plata efectiva cand se face?Sau ii tzine...„in joc de glezne”-ca sa fie„ascultatori”?

piet
piet  •  25 Februarie 2021, 21:00

relatia de caprareala dintre becalioti si piftioti este de netagaduit nu inteleg ce mimeaza TAYLOR .

Vezi toate comentariile (27)
Comentează