FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vaccin pentru „câini” » 4 capitole pe care Dinamo trebuie să le corecteze URGENT pentru a evita colapsul

Dinamoviștii trebuie să îmbunătățească urgent 4 detalii: fie pentru o remontada miraculoasă să mai prindă play-off-ul, fie pentru a nu mai sta cu emoțiile retrogradării.
Dinamoviștii trebuie să îmbunătățească urgent 4 detalii: fie pentru o remontada miraculoasă să mai prindă play-off-ul, fie pentru a nu mai sta cu emoțiile retrogradării.

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2021 11:46 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 11:46

Dinamoviștii trebuie să îmbunătățească urgent 4 detalii: fie pentru o remontada miraculoasă să mai prindă play-off-ul, fie pentru a nu mai sta cu emoțiile retrogradării.

Cu un maxim de 18 puncte rămase în joc până la încheierea sezonului regulat, este puțin probabil ca elevii lui Gane să reușească să reducă deficitul și să se califice în play-off, deși șansele matematice încă există. "Câinii" ocupă locul 12 în acest moment în clasament, aflându-se la 9 puncte distanță de ultimul loc de play-off, ocupat de Academica Clinceni. Bazându-se pe analizele InStat, Gazeta a întocmit o listă a principalelor 4 capitole pe care "câinii" ar trebui să le corecteze urgent. Fie pentru un "tur de forță" de a prinde, miraculos, play-off-ul, fie măcar pentru a nu mai avea emoțiile din sezonul precedent, când au jonglat cu retrogradarea.

1. Organizarea defensivă a fazelor fixe

Dinamo a pierdut ultimul meci, în fața Astrei, din două goluri încasate în urma unor faze fixe. Nu a fost o simplă întâmplare, deoarece 43% dintre cele 28 de goluri pe care "câinii" le-au primit în acest sezon au venit în urma fazelor fixe. Prin comparație, campioana CFR, cea mai bună echipă din punct de vedere defensiv până în acest moment, a încasat doar 25% din totalul golurilor în urma fazelor fixe.

2. Portarii

Nici prestația portarilor nu i-a ajutat foarte mult pe roș-albi. Mejias și Rene nu au făcut minuni, iar Mihai Eșanu, cel care a preluat postul de titular după plecarea ibericilor, chiar dacă e extrem de apreciat de suporteri, se clasează pe locul 17 în topul portarilor cu minim 5 apariții bifate în acest sezon de Liga 1, la capitolul procentaj al mingilor salvate (73%), având o medie de un gol primit pe meci. Rămâne de văzut dacă noul venit Kongshavn poate crea concurență sau să reușească prestații mai bune, în cazul în care Gane îl va prefera ca titular.

3. Creativitatea de la mijlocul terenului

Dinamo se află pe locul 11 în topul golurilor marcate în acest campionat, cu 23 de reușite. Nemec și Gueye nu se numără nici pe departe printre cei mai prolifici marcatori din istoria echipei, însă numărul mic de reușite vine și din cauza faptului că mijlocul "câinilor" nu produce destule faze periculoase de a marca, înregistrând până în acest moment doar 93. Ca o comparație, rivala FCSB, care are cea mai productivă ofensivă a Ligii 1, și-a creat un număr de 174 de șanse de gol, adică aproape dublu. 

Cel mai creativ fotbalist al "câinilor" în acest sezon a fost Juan Camara, care în 13 meciuri jucate pentru Dinamo a reușit să producă 19 șanse periculoase de a înscrie, ceea ce înseamnă 20% din totalul pe care echipa îl are la acest moment, ceilalți ocupanți ai podiumului la acest capitol fiind Sorescu (16) și vârful Adam Nemec (10). Cu Nemec accidentat și Camara ajuns în Bănie, lui Gane îi va reveni misiunea dificilă de a găsi o cale prin care Dinamo să producă mai mult fotbal ofensiv, cu ocazii clare de gol.

4. Eficiența la finalizare

Numărul scăzut al șanselor periculoase de a marca n-ar fi fost o mare problemă, în cazul în care dinamoviștii ar fi fructificat măcar multe dintre ocaziile pe care le-au avut, însă capitolul finalizare este încă o problemă pe care o au elevii lui Gane. Deși se clasează pe locul 5 la numărul de șuturi trimise spre poartă, fiind devansați doar de primele 4 clasate din Liga 1 în acest moment, Dinamo ajunge pe locul 11 în topul golurilor marcate, cu o medie de un gol marcat la 11,6 șuturi trimise spre poartă, aproape dublu față de liderul campionatului la acest capitol, Astra, care a reușit să înscrie un gol la fiecare 6,5 șuturi. 

Programul din sezonul regulat pentru Dinamo:

  • Viitorul (a) - locul 13
  • FC Voluntari (d) - locul 15
  • FC Argeș (a) - locul 7
  • Poli Iași (d) - locul 16
  • CFR Cluj (d) - locul 2
  • Clinceni (a) - locul 6

4 etapeau trecut de la ultimul succes în campionat al "câinilor", care n-au mai marcat în Liga 1 de 441 de minute

6 goluriau adunat cei doi atacanți ai lui Dinamo în acest sezon, Nemec plus Magaye

12 goluridin fază fixă au primit roș-albii

Totul despre Dinamo - Viitorul:

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cosmin Contra și-a găsit angajament » Unde lucrează acum fostul antrenor al lui Dinamo

Actuala Dinamo, aproape cea mai slabă din istorie! Cifre dezastruoase: toți „câinii roșii” fac cât Florin Tănase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
bubunika
bubunika  •  26 Februarie 2021, 06:05
Postat de creeperno290 pe 25 Februarie 2021, 22:42

Vaccinul se numeste actionar majoritar DDB

Asta se face doar la tribunal. Iar ala e actionar majoritar si nu aveti nici o sansa. Mai bine la matineu si o luati de la zero.

bubunika
bubunika  •  26 Februarie 2021, 06:03
Postat de redbuldog pe 25 Februarie 2021, 14:05

Daca merg pe linia ultimelor evolutii,probabil ca ai dreptate,dar tinand cont ca ai meciuri cu 3 echipe mai slab clasate + inca 2 cu echipe abordabile gen Arges si Clinceni,doar daca se ,,autosaboteaza" pentru pariuri,nu pot lua minim 7-8 puncte..Dar totodata,sa vedem ce se intampla cu licenta si daca mai continua cu Jerry pe banca,in cazul in care nu-si ,,revin"!

Pitesti-ul da va trei. Mai bine va pregatiti pentru matineu si o lauti de la zero, curat.

creeperno290
creeperno290  •  25 Februarie 2021, 22:42

Vaccinul se numeste actionar majoritar DDB

Vezi toate comentariile (8)
Comentează