INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Arbitrul care a condus meciul lui Mihăilă și Man, invitat la TV să vorbească despre arbitraj » Ce s-a întâmplat în studio a fost neașteptat!

Daniele Orsato
foto: Guliver/Getty Images
Daniele Orsato foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 01 martie 2021 12:39 / Actualizat luni, 01 martie 2021 13:09

Daniele Orsato, 45 de ani, central internațional, a fost trimis la o televiziune să dialogheze în direct. Totul face parte dintr-un proiect revoluționar al noului șef al arbitrajului italian, Alfredo Trentalange.

Ideea revoluționară i-a permis centralului să-și admită eroarea din 2018 în Derby d'Italia. „Vrem să aducem clarificări, dar nu facem nimic dacă va fi folosită pentru polemici”.

Daniele Orsato i-a arbitrat pe Mihăilă și Man, în Spezia - Parma 2-2

Noul șef al arbitrajului italian, Alfredo Trentalange, a promis transparență și a inaugurat un proiect revoluționar. L-a trimis pe Daniele Orsato, 45 de ani, central internațional, să dialogheze în direct la televiziune. Și evenimentul „istoric”, cum l-a numit Gazzetta dello Sport, a fost apreciat, deși nu a discutat nicio fază controversată din ultima etapă în Serie A (i-a fluierat pe Mihăilă și pe Man în Spezia - Parma 2-2). 

Arbitrul care a condus meciul lui Mihăilă și Man, invitat la TV să vorbească despre arbitraj » Ce s-a întâmplat în studio a fost neașteptat!
Daniele Orsato

Invitat online la RAI 1, la „90 Minuto”, acesta a precizat că „vrem s-aducem astfel unele clarificări, dar nu vom face nimic dacă ideea va fi folosită pentru a provoca polemici”.

Daniele Orsato, despre o decizie dintr-un Inter-Juventus 2-3: „N-am văzut bine”

Totuși, Orsato a recunoscut o greșeală comisă într-un Inter - Juventus 2-3, din 2018, când nu l-a elimninat pe Pjanici, cu al doilea cartonaș: „Nu are rost să revăd episodul. A fost fault la Rafinha, sigur am comis o eroare. Am evaluat rău din acel unghi, iar VAR nu putea interveni. O să mai fie erori, dar nu am avut probleme niciodată să le recunoaștem”. 

Arbitrul a explicat și ce l-a întrebat Ronaldo, când l-a tras de mână în meciul cu Roma: „A vrut să vadă cum funcționează ceasul!”.

240 de meciuriarbitrate în Serie A și 460 în carieră are Daniele Orsato

VAR nu e greu de gestionat. Noi, din vechea generație, am luat mereu decizii. Intrăm în teren și ne gândim că nu avem acest ajutor al tehnologiei. Dacă greșim, avem o plasă de salvare.
- Daniele Orsato, arbitru italian

EXCLUSIV Le-au pus pumnul în gură! Marius Avram, detalii din culise: „Nu ai voie, ca arbitru, să-ți spui punctul de vedere! Suntem în urmă”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Răzvan Marin are speranțe de salvare » Românul, apreciat de Gazzetta dello Sport, după Crotone - Cagliari 0-2: „S-a apărat solid, sacrificând aportul ofensiv”

Spezia - Parma 2-2 » Ce îi reproșează presa din Italia lui Valentin Mihăilă după al doilea meci ca titular în Serie A+ Man, intrat prea târziu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  01 Martie 2021, 13:49

La noi cca este stat în stat, nu răspunde nici măcar în față cluburilor care plătesc baremul. Ce-ar putea răspunde fluierași de casă cfr? Ce-ar putea zice arbitrul căuceu despre camora jucând handbal în careu, ce-ar putea zice hoțugan că nu a văzut hențul cât casa a lui șeroni ? Toți se fac că plouă, dâncii îi delegă sau îi pun pe lista uefa, dâncii să fie mulțumiți!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează