FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Iordănescu e peste Petrescu la toate capitolele! Cum a schimbat Edi fața lui CFR Cluj

FOTO: https://www.facebook.com/cfr1907/
FOTO: https://www.facebook.com/cfr1907/

Articol de - Publicat vineri, 05 martie 2021 13:35 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 15:53

Echipa lui Edi Iordănescu joacă mai frumos și mai eficient. Dan Petrescu păstrează ca argumente performanțele pe care le-a înregistrat în mandatele avute la CFR Cluj.

Iordănescu (42 de ani) s-a lăudat miercuri la GSP Live că a reușit să mai strângă lupta pentru titlu după ce o preluase pe CFR în urma unei serii negre care o coborâse pe campioană în spatele Craiovei și al FCSB-ului. 

„Am câștigat 11 puncte în concurența cu Universitatea și am recuperat 6 puncte față de FCSB", spusese Edward într-o analiză a mandatului scurt pe care l-a înregistrat de când l-a înlocuit pe Dan Petrescu pe banca „feroviarilor".

CFR Cluj, 20 de milioane de euro cu Dan Petrescu

Petrescu a produs succese uimitoare în 3 sezoane pe care le-a petrecut în Gruia, întrerupte de o perioadă în care a antrenat în China: trei titluri de campion, două calificări în grupele Europa League și o participare în fazele eliminatorii din competiția aceasta continentală. Doar de pe urma traseului european au câștigat vișiniii mai mult de 20 de milioane de euro!

Iordănescu încă nu a încheiat vreun sezon, deci nu se poate lăuda cu vreun titlu. Cum decurge „domnia" lui în comparație cu a predecesorului, după criterii extrase din jocul echipei?

Edi Iordănescu a schimbat fața lui CFR Cluj

Monitorizarea Comparisonator ilustrează o superioritate a formației lui Edi la toate capitolele relevante. Dintr-o statistică pe care a prezentat-o și Look TV rezultă că echipa lui Iordănescu atacă mai mult și se apără mai bine! 

Pasează mai mult, driblează mai des, șutează pe poartă de mai multe ori. Mișcările ofensive sunt eficiente, trupa lui Edward are o medie de puncte câștigate pe meci mai bună decât era media cu Petrescu la conducere.

În mod surprinzător, și din punct de vedere defensiv stă mai bine antrenorul actual. E surprinzător fiindcă Dan căpătase o etichetă de as al defensivei, de specialist în organizarea apărării. Dar CFR încasează mai puține goluri acum și recuperează mai multe mingi!

Sigur, radiografia Comparisonator nu constituie obiectivul pentru care a fost angajat Iordănescu junior. El ar trebui să păstreze trofeul de campion, pe care Clujul îl câștigă încontinuu de trei ani, și să repete rezultatele europene pe baza cărora clubul și-a permis să păstreze cel mai mare buget de salarii din campionat. 

Când am venit eu, CFR era într-o cădere, venea după o serie destul de proastă, cu înfrângeri acasă cu Mediaș, cu UTA, cu Iași în Cupă. Au fost mai multe momente nefericite, d-aia am și ajuns eu aici
 - Edward Iordănescu, antrenor CFR

Analiza atacului lui CFR Cluj

Ed. IordănescuParametruD. Petrescu
2.38Puncte pe meci1.90
1.46Goluri marcate1.09
5.46Șuturi pe poartă4.27
31.38Driblinguri28.64
31,54Acțiuni de atac reușite29.36
28.23Atingeri în careu22.64
478.38Pase384,73

 Analiza apărării la CFR Cluj

Ed. IordănescuParametruD.Petrescu
0.46Goluri primite0.55
36.23Mingi recuperete în terenul advers33.91
44.38Intercepții41

  Am analizat echipa și am ajuns la două concluzii: va fi greu să mai avem aceleași rezultate cu aceleași mijloace și lotul e capabil să practice și alt tip de fotbal, unul în care să încerce să conducă jocul 
- Edward Iordănescu, antrenor CFR

VIDEO Edi Iordănescu, răspuns pentru Gigi Becali: „Acuză-l pe Istvan Kovacs de orice, dar nu de așa ceva!”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

EXCLUSIV Edward Iordănescu a vorbit despre șansele la titlu și a scos clasamentul: „Va fi un dezavantaj pentru CFR Cluj”

S-au schimbat cotele pentru câștigarea Ligii 1! Ce cred bookmakerii despre lupta FCSB - CFR Cluj - Craiova

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Martie 2021, 20:06

Sunt personaje sportive despre care GSP nu a scris și nu va scrie niciodată de bine, laudativ sau respectuos...Dacă realitatea le infirmă campaniile de semolare apar imediat surse, cunoscători, specialiști care dezgroapă așa zise”adevăruri”și evidențe care maculează persoanjul respectiv, indiferent de victorii și realizări, premii sau victorii...In schimb există personaje pe care GSP le ține pe scut ani de-a rândul

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  05 Martie 2021, 16:23

Nu cred ca in viata asta Iedy , poate sa aibe macar 10% din performantele Bursucului.

853246084756615
Marcel Popa  •  05 Martie 2021, 14:45

Poate la inaltime il depaseste ,pe super Dan.Cfr era pe duca cand a venit Dan Petrescu ati uitat miticilor de la gsp.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează